No potrebovala by som poradiť od skúsených alebo aspoň takých co sa s tým stretli alebo majú skúsenosti... Stalo sa mi to asi tak cca týždňom a štyrmi dnami
.. Postipalo ma niečo do krku a ostalo mi tam zihadlo. Najprv mi to napuchlo ale keďže sme boli *
Na túre tak som si na to dala niečo studené... Nechala som si to tri dni.. Napuchlo to ale nemala som po ruke pinzetu...no a na tretí deň som to mala riadne napuchnute.. Tak sa mi na to pozrela sesternicina mama ktorá je sestrička... No skúsila to vytlačiť ale mala som tam také biele a dala mi na to masticku... Išli sme na chatu a prešlo pár dní a stipol ma komár a nad tým co ma stipol sa mi zdurila uzlina... Neviem co mam robiť keďže som dnes bola pozrieť obvodnu ale neordinuje a mama ma straší že mi to na chirurgii vyrezu a ostane mi tam jazva... No a ešte k tomu ustipnutiu tak mi tam ostala polka zihadla
@3 urcite niekto tvoju obvodnu zastupuje. vazne stavy sa riesia na traumatologii. ved keby ti to nahle opuchlo tak, ze nebudes moct prehltat, tak co spravis? nvm, ja oblast krku beriem vzdy dost vazne.
@willbebetter traumatológia je skôr na úrazy - hlavne zlomeniny atď.
K veci - rozhodne treba ísť na pohotovosť, na urgent... ja som raz ležala na infekčnom s mononukleózou a vedľa mňa bola žena, ktorá si zanedbala divný štípanec na nohe a po pár dňoch z toho mala mokvajúcu zapálenú ranu cez cele lýtko a mohla prísť aj o nohu... takéto veci nie sú sranda.
ist na pohotovost v BA (hlavne tu nocnu) to je niekedy lepsie ostat doma a umret nez ist tam (viem o com hovorim). ale urcite skus pokukat, teraz to je dost nahovno lebo strasne vela doktorov ma dovolenky, tazko sa dostat na vysetrenia.
@plavam_zivotom nehadam sa, je to take vselijake, ale naposledy ked som bola na centr. prijme lebo este nebola ambulantna, tak na tej cedulke na traume mali napisane ze stipance hadov, exotickeho hmyzu o.i. ...ale mozno to bola len svacnuta antolska, to je tiez mozne
Som niekde v prírode, mám obyčajne nožík, alebo niečím ostrým si vezmem dva konáriky a pinzetu si vyrobím. Ale stačilo odtrhnúť nejakú ostrejšiu vetvičku, alebo tŕň. Ak by aj toto nebolo, tak to kľudne mohol byť aj kliešť, ktorý vliezol do rany - to už je na lekára.
A odkiaľ vieš, že je to žihadlo? Do prírody by si mala vždy nosiť prvú pomoc!!!
Uštipla ťa včela...
To biele čo ti vytláčala mama je zrejme zapal, lebo žihadlo je prvé čo sa robí že sa vyberie. Naštastie nemáš zrejme žiadnu alergickú reakiu, ale ak budeš čakať tak ver tomu, že ten zápal može naozaj skončiť tým, že ti budú vyrezávať niečo viac ako žihadlo z krku. Okamžite k doktorovy. Zrejme bude chciet apriory dostat tu polku zihadla z rany, nie je mozne, aby si to tam nechavala dalej...
@pubertslatinocelny to bola vseobecne platna rada na pohotovosti na cloveka uplne jebu. oni si tam sestricky a lekari robia co chcu. ja som tam s otvorenou zlomeninou nosa cakal nejakych 5 hodin kym ma vobec racili zobrat do ambulancie. ale podla referencie na internete a od ludi tam aj omnoho horsie pripady v agoniach cakali podobne casy a nikto sa im nevenoval ani po upozorneni (este na nich nahucia ze co chcu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
chod k doktorovi.
vole napuchne ti hrdlo a ty nejdes? ja neviem, vam sa paci dotovat zdravotne poistenie a ani z toho nic nemat? nechapem
A stale zijem
K veci - rozhodne treba ísť na pohotovosť, na urgent... ja som raz ležala na infekčnom s mononukleózou a vedľa mňa bola žena, ktorá si zanedbala divný štípanec na nohe a po pár dňoch z toho mala mokvajúcu zapálenú ranu cez cele lýtko a mohla prísť aj o nohu... takéto veci nie sú sranda.
A odkiaľ vieš, že je to žihadlo? Do prírody by si mala vždy nosiť prvú pomoc!!!
To biele čo ti vytláčala mama je zrejme zapal, lebo žihadlo je prvé čo sa robí že sa vyberie. Naštastie nemáš zrejme žiadnu alergickú reakiu, ale ak budeš čakať tak ver tomu, že ten zápal može naozaj skončiť tým, že ti budú vyrezávať niečo viac ako žihadlo z krku. Okamžite k doktorovy. Zrejme bude chciet apriory dostat tu polku zihadla z rany, nie je mozne, aby si to tam nechavala dalej...