Ten rozdiel bude imo zanedbany, ale hlboke dychanie, zadrziavany nadych/vydych, a hlavne dychanie do branice, su zdraviu prospesne. Ak sa mi podari najst clanok, ktory vysvetloval celu chemiu okolo toho tak ho sem postnem.
Nedychaj a budes zit 200 rokov jasne ze stres a podobne veci nas zabija ja to citim ako mi idu hrozne tlaky do hlavy a tam sa to nejak tak uklada az kym ma asi jebne ale hento je urcite blbost s tym dychanim ako uz tradicne tvoje divne napady
Ja poviem len jedno - videli ste niekto škrečka dýchať? Strašne rýchlo dýcha. A aj krátko žije a videli ste niekto dýchať kameň? A koľko dlho vytrva! Ale je to vôbec život?
ano, rychlejsi metabolizmus (vysoky clovek, tazky clovek, muz, clovek adaptovany na vysoky energeticky prijem) skracuje zivot - aj auto sa o to pravdepodobnejsie pokazi, kolko najazdis
ale jednak nie je trvalo udrzatelne vedome rychlo dychat - skus par minut
dvak vstrebane mnozstvo kyslika zavisi od aktualnej okyslicenosti krvi a od jeho koncentracie vo vzduchu (a samozrejme fyziologie jednotlivca)
cize vzdy z nadychu vyuzijes len tolko kyslika, kolko sa ti v plucach podari absorbovat, resp. kolko je mozne vzhladom na fyzicku zataz a ovzdusie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Vesmír je plný záhad.
ano, rychlejsi metabolizmus (vysoky clovek, tazky clovek, muz, clovek adaptovany na vysoky energeticky prijem) skracuje zivot - aj auto sa o to pravdepodobnejsie pokazi, kolko najazdis
ale jednak nie je trvalo udrzatelne vedome rychlo dychat - skus par minut
dvak vstrebane mnozstvo kyslika zavisi od aktualnej okyslicenosti krvi a od jeho koncentracie vo vzduchu (a samozrejme fyziologie jednotlivca)
cize vzdy z nadychu vyuzijes len tolko kyslika, kolko sa ti v plucach podari absorbovat, resp. kolko je mozne vzhladom na fyzicku zataz a ovzdusie