Niektori vysokoskoláci preco neovládajú ani jeden cudzí jazyk?
2 roky som chodila na vysokú skolu v Nitre, na anglictinu sme na zaciatku chodili 40-ti, boli sme rozdelení do dvoch skupín. Od septembra sme mali anglictinu pre pokrocilych, ale vacsina mojich spoluziakov ani zákldné veci nevedela, napriek tomu ze od pia
ja napr. neviem anglicky hovoriť vôbec a to som mal ANJ od 3.r. zš, lebo som introvert a rozprávaniu som sa vyhýbal a nie len v ANJ, ale i rodnom jazyku, ale napr. keď pozerám film, tak rozumiem, aj nejakým vedeckým článkom
štoo? no síce ani ja sa nemám čím chváliť , akože problém nebol v angline, ale v tom, že to bola anglina pre filozofov a tým drístom som nerozumela ani v slovenčine (raz za semester), ale tak kecali sme dosť a prešli sme všetci v pohode , ja sa skôr latinčiny bojím
To neviem prečo väčšina, lebo ja mám skôr opačnú skúsenosť. Ale ja sa napríklad učím tiež od základky AJ, už som skúšala všetko možné, ale mám pocit, že v tejto fáze by mi úplne najviac pomohlo vycestovať a byť nútená ten jazyk denne používať. Pretože nie každý má talent na jazyky a tie bežné metódy výučby v istom bode prestávajú stačiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
asi to suvisí s tym