NIKDYT VIAC NEKUPIM WD EXTERNY DISK A NEKUPTE HO ANI VY!
Som nasraty doslova nasraty v notebooku (ktory predavam mam 320 gb hdd akurat ze som ho zsaplnil kupil som si externy disk Western digital ,.."kvalitka" akurat som ostal moc dost velmi nemylo prekvapeny odtvoim krabicu a co tam ? VELKE HOVNO JEDEN SPRO
podla mna je iba jedina moznost... vratit a pýtať nový, pretoze len tak sa vsetko neopravý, a mam pocit ze mac ma ine formatovanie ako windows a to sa meniť neda!
alebo skús ho nejako zaojiť a ked ty vybehne do PC dajaka ikonka tak daj formatovať do fat 32.... mozno to víde ale sú tu aj lepši machry do PC oni ti poradia
nevybehne nic ten ošťany disk sa ani neukaze , lebo je to oštaana spolocnost Wd od ktorej mam asi 20 diskov ale us odnih nic neberem,..kua s debilmy vyjebem 5000 za disk draksi od tohto ani neni a oni tam ani normalny navod nedaju no tak to je us moc
@5 tak potom mas nisy model,... lebo jak som sa kukal secky vysie modely su predkonf.na mac ,... asmom keby tam nejebli cespol krabive vista, ...tak som ticho lenze ,..ach jaj
naformatuj si ho na ntfs normlane.. ja mam WD externy disk 120GB a som spokojny... navod som neotvoril ani raz, vopchal som ho do PC a naformatoval na ntfs.. kamarat ma 500GB my book od WD a spravil to iste... no prob...
to co tam dali uplne staci uzivatelovi ktory s pc ani robit pomaly nevie a nie pokrocilemu uzivatelovi ..
sak ak je 3,5" je tam trafak to jebnes do zastrcky druhy konec do disku a potom ten druhy kabel je bud to USB alebo Firewire alebo eSata a to jednes jednym koncom do disku druhym do pc...zapnes na nom daky prijebany jediny zapinac a AHA???ide to ..potom ho max formatnes ...
a prosim ta nie do FAT 32!!!!!!!!!!!!! to sa uz nepouziva davno dovody a fakty ti tu pisat nebudem lebo zjavne nevies o tom nic...daj to proste len formatnutak by si sa dakou nahodou dostal k moznosti nastavenia formatu tak vyber NTFS!!
pri 2,5" len mas jeden kabel bud to USB alebo Firewire alebo eSata a to jednes jednym koncom do disku druhym do pc... a hotovo...
co je na tom zlozite??? aky navod k tomu potrebujes? ...trisic foto a 2kilaky riadkou??
btw. nehovoriac o tom ze WD disky su kokotina kupovat ale o tom uz fakt sa mi zmienovat viac nechce
@9 tak ty si us jaky kokot to je najdraksi disk a kupoval som ho koli znacke WD a koli ESATY dilino a ja to tu neriesim lebo ut su samy idioti co pisu picoviny a ani jeden sa nevyzna prosto tn disk mal ist lug and play ale nejde a vy to tako vyriesite tak sa strate
@10 ty debil co si ujebeny ? viem toho viac jak ty ty kon problem je vb tom ze mne ten dysk ani neajde ani ziadny hardver jeine co mi zisti je to ze mam niake zariadenie v usb nevie ho definovat rospoznat chapes ty debil ? PROSTO SA TO NEDA AKO NAFORMATOVAT kedze TEN DISK VISTA NEVIDI vidim ze je to tu samy expert
@15 s partition magic robim 4 roky a picu s toho ten disk prosto nieje CHAPETE ? AKO KEBY BOL ODPOJENY A TO JE TAK AJ CES ESATU JA SA LEN PYTAM CI JE TO CHYBA DISKU ALEBO JE TO V TOM ZE TO MAM NAFORMATOVVAN TA MACU ved ani linux nesformatujem na jeho particiu ces windows tak mozno mac je taky isty len to ma zaujma to je secko
@levicok ked som si precital co si napisal kazdemu podla teba "idiotovi" tak uz ma velmi rychlo presla chut ti poradit.. Zlepis pristup k ludom, inak si budes musiet poradit sam...
hm, neviem či som dobre pochopil, ale keď rozpozná neznámy HW tak normálne stiahni driver z netu na win vista a manuálne ho nainštaluj na ten neznámy HW,
@mayo ja osobne aj tak preferujem klasický normál HDD ani nie boxíkom, rovno len nekrytá redukcia z IDE či SATA na USB a neni problém, ale to je tak na okraj,
čo sa týka veci poväčšinou tieto drahšie modely by mali byť kompatibilné s oboma systémami, tak pochybujem, že bue problém s tým, HW vada býva malá šanca, niečo zle robíš
@35 hmm, mohol by to byť vadný výrobok, ešte by si mohol skúsiť nakopnúť na to všeobecný driver "veľkokapacitných zariadení" (anglicky "mass storage device")
@43 vies on zhoreny isto nebude ! moze byt mozno poskodeny ale zhoreny nie a mimochodom sa mohol poskodit prepravou ...takze chyba to nemusi byt WD ...proste vymen kus za kus a modli sa aby si nevsimli ze si ho rozoberal
@45@44 tak to si pis ze disk ti zhoreny pedat mozu minule som bral s jednehpo velkosladu ,...15k raptor Wd nesiel tak som ho rozobral a uplne smrdel a tam bol original ze zhoreny motor ,..zhoreny a tento som prepravov neposkodil lebo som ho len dal do auta a a potom doma na stol
@46 rozoberal raptor WD ?? si trosku mimo nie? take sa reklamuje ...aj ked ten smrad mohol byt niecim inym rozoberal som uz disk WD funkcny za ucelom jeho presvetlenia a spriehladnenia krytu(mimochodom ide dodnes vpohodke) a smrdelo tiez dako hnusne ...btw pochybujem ze pricinou by bol zhoreny motorcek
btw. nie ty pri preprave ale napr agem ...ja som tam uz videl ine manipulacie som dosiel do reklamacky s doskou jebol to do skatule jebol mi listok do ruky a hotovo ..a o dva tyzdne mi dali novu ...sak samozka henta uz nemohla ist ani kebyze co ked som videl jak nou jebol do skatule
a v sklade?este lepsie ..jebla mu disketovka (este davno roky dozadu) a to uz ako mi to daval na pult tak samoska musel mi to vymenit a jebol to medzi funkcne a mne dal druhu ...vysoko u pici mal skladnik
@48 pohoda stale este lepsie ako UPS tam sa nakladaju a vykladaju kamiony BGS asi stylom ...dojde 100 LCD a to proste neuklada sa neni cas ...proste hadzes do kamiona na nejake tlaciarne abo co...a pas konecna proste ked sa zaplni a zacnu padat tie veci z 2-3m vysky na zem ..proste cez notase az po krehku keramiku atd hh
@50 hej ale len par krat som tam bol kedysi...no zaruku nie ale skatula ,,by sa,, nemala poskodit lebo potom preberaju zodpovednost za poskodenie tovaru oni ako prepravca samozrejme ak na to pride odberatel pri prevzati tovaru
Stiahni si nejake Live CD linuxu (kludne aj ubuntu) a uvidis ze ten disk ti bude fachat jak trenky (ibaze by bol mechanicky dojebany). Tam si ho sformatuj do ntfs, rebootni do windowsu a mas po probleme.
@0@levicok - hm. rozumiem ti z toho asi tak 0.5%, lebo píšeš dosť postihnuto. pochopil som že externý disk od Western Digital, predkonfigurovaný na mac, bez esata kábla a ovládačov, veľkosti 1TB, chceš ho sfunkčníť na windows vista, a z nejakého neznámeho dôvodu ho chceš sformátovať na FAT32.
1. čo je esata neviem, každopádne mohol a mal by fungovať aj bez driverov, skús si proste zohnať ten kábel.
2. čo by si ešte k harddisku čakal? no dobre, kábel... ale inak čo? 300 stranový manuál v pevnej väzbe? možno tak cd s ovládačmi, ale pravdepodobne si ho systém nájde aj bez nich, resp. má vlastné.
3. na FAT32? Pochybujem, že taký veľký disk môže byť sformátovaný na FAT32. sformátuj ho na NTFS.
4. WD je v oblasti harddiskov (minimálne tých interných) industry-standard, takže by som ich tak okamžite nezavrhoval. chybička se občas vloudí...
@14 - anyway, ak vista ani nespozná že je to disk, tak ti ani sformátovanie nepomôže, aj tak ho furt nebude rozpoznávať. a keby si bol taký frajer čo robí s partition magic 4 roky, alebo čo si to tu trepol, tak nekladieš blbé otázky typu "ja sa len pytam ci je to chyba disku alebo je to v tom ze ho mam naformatovat na macu...", lebo by si vedel že disk je hardvér, a ako taký sa proste musí ako disk zahlásiť všade - iná vec je, či z neho niečo prečítaš. +vedel by si si na nete k nemu nájsť ovládače.
takže aby som ti odpovedal, ty môj expertko, stiahni a nainštaluj ovládače, a ak neexistujú, alebo to ani potom nepôjde, tak je to pravdepodobne chyba disku, alebo toho, že si niečo expertne zapojil
necital som vsetko, ale viem ze jeden druh WD, mal vsetky disky chybne, oco kupil do roboty asi 20-30 a vsetky museli dat reklamovat, ze tam bola nejaka vyrobna chyba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
vôbec Ťa nerozumiem
Poprosím písať štruktúrovane v odrážkach
alebo skús ho nejako zaojiť a ked ty vybehne do PC dajaka ikonka tak daj formatovať do fat 32.... mozno to víde ale sú tu aj lepši machry do PC oni ti poradia
jediné, čo mám k tomu povedať, je, že WD externý disk používam už asi tri roky a som spokojná.
len s tým rozdielom, že mac dokáže pracovať bez problémov a akýmkoľvek externým HDD
to, že je predkonfigurovaný pre mac neznamená, že je to LEN NA MAC
to je tak, keď dáš techniku žene do ruky
chlapec si mýli externý a interný hdd
interný sa dá použiť ako exterňák, len na to treba "obal", ktorý sa napája väčšinou cez firewire alebo usb
neurobili výrobcovia chybu, ale on
mal pekne prísť do predajne a zistiť čo vlastne potrebuje
a nie kúpiť prvú vec, ktorá má nálepku AKCIA! v nejakom eshope
keď má len disk, tak nech si naňho kúpi skrinku
to je všetko
a bude fičať ako na macu, tak na windowse
to co tam dali uplne staci uzivatelovi ktory s pc ani robit pomaly nevie a nie pokrocilemu uzivatelovi ..
sak ak je 3,5" je tam trafak to jebnes do zastrcky druhy konec do disku a potom ten druhy kabel je bud to USB alebo Firewire alebo eSata a to jednes jednym koncom do disku druhym do pc...zapnes na nom daky prijebany jediny zapinac a AHA???ide to ..potom ho max formatnes ...
a prosim ta nie do FAT 32!!!!!!!!!!!!! to sa uz nepouziva davno dovody a fakty ti tu pisat nebudem lebo zjavne nevies o tom nic...daj to proste len formatnutak by si sa dakou nahodou dostal k moznosti nastavenia formatu tak vyber NTFS!!
pri 2,5" len mas jeden kabel bud to USB alebo Firewire alebo eSata a to jednes jednym koncom do disku druhym do pc... a hotovo...
co je na tom zlozite??? aky navod k tomu potrebujes? ...trisic foto a 2kilaky riadkou??
btw. nehovoriac o tom ze WD disky su kokotina kupovat ale o tom uz fakt sa mi zmienovat viac nechce
a ja viem ze ti ho nerozozna a pripoji len a vypise hlasku nasiel sa novy HW...
lebo treba zajst do spravcu diskou a tam vytvorit novu particiu a naformatovat to ale to asi odbornik ako ty nepozna
určite som sa Ti neospravedľnoval, kvôli tomu, že Ti krivdím
už len to mi chýbalo, aby som sa 16 ročným hysterickým faganom ospravelňoval
až tak zle na tom niesom
najprv sa nauč gramatiku, potom druhým nadávaj do kokotov, keď Ti radia
a keď už toľko toho vieš ako tvrdíš, tak jeden pojebaný HDD by si mal vedieť zapojiť
disk ale vsak nedrzim v ruke pripojeny k pc a preto nemozem vylucit aj chybu HW...ale tomu davam tak 5% sancu
ale ako vravim to by som ho musel vidiet aby som to vedel posudit
a poznám aj Google
ale ten Ti veľmi neporadí, lebo nerozozná tvoju reč
to nie on, ale všetci sú prijebaní.
čo sa týka veci poväčšinou tieto drahšie modely by mali byť kompatibilné s oboma systémami, tak pochybujem, že bue problém s tým, HW vada býva malá šanca, niečo zle robíš
viac takýchto diskusií prosím!!!
btw. nie ty pri preprave ale napr agem ...ja som tam uz videl ine manipulacie som dosiel do reklamacky s doskou jebol to do skatule jebol mi listok do ruky a hotovo ..a o dva tyzdne mi dali novu ...sak samozka henta uz nemohla ist ani kebyze co ked som videl jak nou jebol do skatule
a v sklade?este lepsie ..jebla mu disketovka (este davno roky dozadu) a to uz ako mi to daval na pult tak samoska musel mi to vymenit a jebol to medzi funkcne a mne dal druhu ...vysoko u pici mal skladnik
asi 5 laptopov s nalepkami
dal mu to tam a typek original jebol z metra secki buuki na zem a dal mu potvrdenie ,..to je ten styl :o) klavesnic rozjebanych tam mali ako vo vyrobe
1. čo je esata neviem, každopádne mohol a mal by fungovať aj bez driverov, skús si proste zohnať ten kábel.
2. čo by si ešte k harddisku čakal? no dobre, kábel... ale inak čo? 300 stranový manuál v pevnej väzbe? možno tak cd s ovládačmi, ale pravdepodobne si ho systém nájde aj bez nich, resp. má vlastné.
3. na FAT32? Pochybujem, že taký veľký disk môže byť sformátovaný na FAT32. sformátuj ho na NTFS.
4. WD je v oblasti harddiskov (minimálne tých interných) industry-standard, takže by som ich tak okamžite nezavrhoval. chybička se občas vloudí...
@14 - anyway, ak vista ani nespozná že je to disk, tak ti ani sformátovanie nepomôže, aj tak ho furt nebude rozpoznávať. a keby si bol taký frajer čo robí s partition magic 4 roky, alebo čo si to tu trepol, tak nekladieš blbé otázky typu "ja sa len pytam ci je to chyba disku alebo je to v tom ze ho mam naformatovat na macu...", lebo by si vedel že disk je hardvér, a ako taký sa proste musí ako disk zahlásiť všade - iná vec je, či z neho niečo prečítaš. +vedel by si si na nete k nemu nájsť ovládače.
takže aby som ti odpovedal, ty môj expertko, stiahni a nainštaluj ovládače, a ak neexistujú, alebo to ani potom nepôjde, tak je to pravdepodobne chyba disku, alebo toho, že si niečo expertne zapojil