poisťovňa neprepláca ani okuliare, čo by preplácala ešte čočky.... optimistka
@depechemode !!! ty si asi prvý človek, ktorý má väčší problém s vyberaním, ako s nasadzovaním. okrem mňa teda moja očná to nedokázala pochopiť, že mi nerobí problém nasadiť si ich, ale vyberám ich pol hodinu
teda, teraz to zvládam za dve sekundy, dokonca aj s gélovými nechtami som to dala ale začiatky boli strašné...
@kaylee aj ty? no tak to potom už nie je taká výnimočná diagnóza, keď nás už je toľko
@depechemode s dlhými nechtami to ide podľa mňa dokonca ľahšie. teda... keď nemáš ruky jak drevorubač a máš v prstoch cit mne to potom normálne chýbalo, keď som tie geláče olámala....
@honneygemma no mne teda poisťovňa v živote nič nepreplatila.... nie je na to nejaká podmienka? že ak máš nejakú komplikovanejšiu očnú vadu, a preplatia ti len určité modely okuliarov alebo tak?
inak chcem už nové bríle... už by som mala prekonať tú lenivosť a ísť si kúpiť
@musee v tom, že nie každý vie tú čočku v oku chytiť na prvýkrát tak, aby ju vybral. lebo napríklad veľa žmurká. to je proste reflex, ktorý sa musíš naučiť potlačiť, ako to tu niekto napísal. a mne sa zakaždým ešte zlepili, lebo som to proste nemala v prstoch ale na všetko sa dá zvyknúť, len to proste niekomu trvá dlhšie.
@luc.ka neviem o tom že by som mala nejakú komplikovanejšiu očnú vadu a myslím, že nezáleží na modele ani na ničom proste poskytujú tu službu všetkým ale možno to majú dohodnuté len s tou optikou, to už fakt neviem, lebo vždy si kupujem len v jednej optike
@etelnair akože mám pravidelne chodiť na kontroly, a potom mi preplatia okuliare? či ako to mám chápať? veď ja chodím pravidelne. každý rok, kúpiť si nové krabičky s čočkami
@depechemode ja si pamätám, ako mi mama vždy nadávala, keď mi ako malej chcela dať iba kvapky do oka. ešte sa mi len rukou priblížila k hlave a už som mala zažmúrené oči a blbé je, že ja som tak bojovala s vlastnými očami, aj keď som si potom chcela kvapnúť do oka sama proste moje oči majú asi nejaký vlastný mozog alebo čo...
@honneygemma a isto to ide cez poisťovňu? neni to proste len nejaká zľava od optiky? alebo ja neviem... veď je to jedno... dajú sa nájsť krásne okuliare aj za dobré ceny
@luc.ka ved tak ako sa chodi k zubarobi alebo k obvodnemu na preventivku tak ked mas pokazene oci tak by si mala aj k ocnemu...do 18tky dvakrat za rok, od 18 raz za rok....a cele ti ich nepreplatia aj tak
@etelnair nie som istá, či u nás funguje takýto systém preventívnych prehliadok... teda či funguje prakticky, lebo o teórii viem zubára mám súkromného, chodím k nemu iba keď mám nejaký problém a k očnej som chodievala pravidelne vždy, a neviem o tom, že by mi niekedy niečo praplatila poisťovňa. to je všetko
@musee do oka to stihnem supnut, este kym silno zmurknem.. ale ked ich vyberam chce to viac casu.. v podstate to nechapem ale je to jedno... ja sa to odnaucim
@badbuttefly to mi chceš akože povedať, že ti dá očná lekárka recept, a ideš si do lekárne po šošovky, alebo ... ? no ja nosím šošovky od 11-tich , čo je už 10 rokov, ale o ich preplácaní som nepočula nikdy v živote ani len slovo... tak ako je to možné?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
casom si zvyknes. najprv stvrthodinove boje teraz mi to trva dokopy ani nie minutu
ako fayn, mozno to vyzera dobre...
ale to vkladanie -to by som este ako tak
ale to vyberanie!
oskusaj a uvidis
no neni nad kvalitne okuliare
@depechemode !!! ty si asi prvý človek, ktorý má väčší problém s vyberaním, ako s nasadzovaním. okrem mňa teda moja očná to nedokázala pochopiť, že mi nerobí problém nasadiť si ich, ale vyberám ich pol hodinu
teda, teraz to zvládam za dve sekundy, dokonca aj s gélovými nechtami som to dala ale začiatky boli strašné...
@luc.ka presne!!! ocna mi povedala ze este nestretla nikoho kto by si ich v pohode dal ale nevedel vybrat
@luc.ka s gelovymi nechtami? sikovna
ja mam momentalne uplne miniaturne nechtiky, len kvoli sosovkam... snad sa to aj ja naucim vyberat...raz snad
@depechemode s dlhými nechtami to ide podľa mňa dokonca ľahšie. teda... keď nemáš ruky jak drevorubač a máš v prstoch cit mne to potom normálne chýbalo, keď som tie geláče olámala....
@honneygemma no mne teda poisťovňa v živote nič nepreplatila.... nie je na to nejaká podmienka? že ak máš nejakú komplikovanejšiu očnú vadu, a preplatia ti len určité modely okuliarov alebo tak?
inak chcem už nové bríle... už by som mala prekonať tú lenivosť a ísť si kúpiť
@luc.ka drevorubac nie som no to skor ide o to, ze stale zmurkam... ako totalny idiot
ach ved... moje nove Carolina Herrera su uplne... ach zboznujem okuliare, ku ktorym sa ani netreba namalovat a clovek v nich vyzera dobre
@depechemode ja si pamätám, ako mi mama vždy nadávala, keď mi ako malej chcela dať iba kvapky do oka. ešte sa mi len rukou priblížila k hlave a už som mala zažmúrené oči a blbé je, že ja som tak bojovala s vlastnými očami, aj keď som si potom chcela kvapnúť do oka sama proste moje oči majú asi nejaký vlastný mozog alebo čo...
@honneygemma a isto to ide cez poisťovňu? neni to proste len nejaká zľava od optiky? alebo ja neviem... veď je to jedno... dajú sa nájsť krásne okuliare aj za dobré ceny
ale nosiť iba čočky nie je dobré, treba striedať s okuliarmi.
ja mám rada oboje. jediné, čo neznášam, je pocit, že nevidím.
Zo začiatku bolo vkladanie zdĺhavé a bála som sa, čo keď si vypichnem oko. Teraz mi to trvá so všetkým asi minútu... Takže toho sa báť nemusíš
A poisťovňa ti nepreplatí nič, pokiaľ viem