ja mám v NB batériu stále...a ak niečo zdĺhavejšie robím, je zapojený aj v sieti...a aj po troch rokoch mi batéria vydrží 3hodiny...takže skutočne neviem kde je pravda...
@adheleide no mne stale vydrzi maximlane hodinu a pol od kedy ho mam..ale nemam ho zas dlho, mozno neskor sa to prejavi a vydrzi len 5 minut ...ale az tak mi to vadit nebude lebo skoro nikdy nepouzivam nepripojeny nb. hlavne preto ze dlho nevydrzi
Na novších modeloch môže ostať batéria v notebooku. Pri určitej hranici nabitia sa zruší tok elektrickej energie do batérie (nabíjanie a prebíjanie batérie sa zastaví) a elektrina zo zásuvky ide priamo do notebooku (nie cez batériu)
@15 jj tak, a naopak niektore starsie musia mat bateriu vnutri aj ked idu na elektrinu lebo je to tak mongolsky skonstruovane ze to furt ide cez tu bateriu a iny okruh tam neni
Pokial viem, už sú tam implementované nejaké obvody, ktoré ak je baterka nabitá, stopnú prívod elektriny k nej - neprebíja sa. Ale chyba je inde - aspoň raz za týždeň - dva by sa mala baterka vybiť tak na 20 - 30% a úplne nabiť. Ak sa nepoužíva tak začne strácať kapacitu (vydrží menej). Nebojte sa ju vybíjať, v priemere aj tak vydrží tak dva roky a je treba kupovať inú. Skôr sa pokazí, keď je NB stále len na adaptéri. Ale ak už NB nebeží dlhšie na baterku, tak áno - lepšie je ju vybrať.
@0 tento mytus vznikol pri starsich modeloch notebookov ktore nemali este take cipovo kvalitne vybavene baterky a tam vlastne cely cyklus nabbijania a vybijania bezal v podstate stale. novsie a hlavne drahsie notebooky tuto funkciu uz maju tak sa baterka proste odpoji ked je nabita. ale aj tak odporučam bateriu podla moznosti ked fakt sedite za stolom a nikde sa nehybete vybrat.. a pozeraj tak isto by sa ti vypol počitač keby ze ti vypnu prud.. tak ja viem je to luxus ked mas baterku v tom notebooku predsa ostatnych vypne nadavaju a ty sa iba smeješ ale aj tak kto neuklada nema howk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ale ak je nabita tak isto nie, ja to tak mam skoro furt
@piter09 mne sa to vždy tak podarí a preto sa pýtam
lebo ja som ju tam mala vždy a počase mi baetrka vydržala asi 10 minút a povedali mi, že je to kvôli tomu. Tak teraz neviem, hm?
ja mám v NB batériu stále...a ak niečo zdĺhavejšie robím, je zapojený aj v sieti...a aj po troch rokoch mi batéria vydrží 3hodiny...takže skutočne neviem kde je pravda...