No proste nechápem to.. mam novy notebook a keď naprikald si klikam na ploche na niaku zložku.. a potom kliknem na inu tak mam označene oby dve .. alebo keď naiku zložku presúvam tak mi ju kopíruje..
ak si ho kúpila v Okey elektro, tak sa ani nečudujem. Známy u nich kúpil Ntb a vôbec mu napr. nejde wifi ni bluetooth, a keď ho prišiel reklamovať, tak ho presviedčali, že u nich ho nekúpil.. xD
1. približovanie a oddaľovanie sú multitouch gestures. hľadaj niekde v tray oblasti nejakú ikonku čo sa podobá na touchpad a má v názve nejaké "pointing device", pravým na ňu klikni, daj "Properties" a v tom okne čo sa ti otvorí by niekde malo byť nastavenie "enable multitouch gestures", alebo také dačo
2. to s tým ctrl... napadajú ma len dve veci: buď máš pod danou klávesou nejaký bordel ktorý sa náhodne presúva a občas spôsobuje že daný kontakt je stlačený aj keď klávesa nie, ale to by to potom nerobilo aj kamarátke (pravdepodobnosť že máte obe pod tou istou klávesou dlhodobo bordel ktorý sa správa rovnako je extrémne malá).
alebo máš zapnuté StickyKeys, čo je funkcia že keď len ťukneš danú klávesu, tak sa to registruje ako keby si ju držala, a keď ju ťukneš znova, tak sa to registruje ako keby si ju pustila. až na to že to by ovplyvnilo aj Shift a Alt. tak neviem. každopádne StickyKeys sa dajú vypnúť a zapnúť v ovládacom paneli v nastaveniach klávesnice, tak si to skontroluj.
stlač tú ikonu čo je medzi Ctrl a Altom (logo windowsu) + r a potom sa ti zjaví tabulka s políčkom tam napíš osk a pozri či to máš naozaj stlačené...a ked hej tak to reklamuj
@makacik dakujem aj ja celý týždeň sa nad tým trápim, stále ho musím reštartovať. Len je zaujímavé, že mi to nefungovalo, keď som zapla ten príkaz odrazu to prestalo a funguje to ďalej. Dokonca som to ctrl nemala ani stlačené.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
aj mne sa približuje a oddaľuje , treba stlačíť ctrl+mínus na oddialenie a ctrl+plus na priblíženie
1. približovanie a oddaľovanie sú multitouch gestures. hľadaj niekde v tray oblasti nejakú ikonku čo sa podobá na touchpad a má v názve nejaké "pointing device", pravým na ňu klikni, daj "Properties" a v tom okne čo sa ti otvorí by niekde malo byť nastavenie "enable multitouch gestures", alebo také dačo
2. to s tým ctrl... napadajú ma len dve veci: buď máš pod danou klávesou nejaký bordel ktorý sa náhodne presúva a občas spôsobuje že daný kontakt je stlačený aj keď klávesa nie, ale to by to potom nerobilo aj kamarátke (pravdepodobnosť že máte obe pod tou istou klávesou dlhodobo bordel ktorý sa správa rovnako je extrémne malá).
alebo máš zapnuté StickyKeys, čo je funkcia že keď len ťukneš danú klávesu, tak sa to registruje ako keby si ju držala, a keď ju ťukneš znova, tak sa to registruje ako keby si ju pustila. až na to že to by ovplyvnilo aj Shift a Alt. tak neviem. každopádne StickyKeys sa dajú vypnúť a zapnúť v ovládacom paneli v nastaveniach klávesnice, tak si to skontroluj.
dakujem za radu.. ale to StickyKeys nemóžem nikde nájsť.. nemôže to byt pod inym nazvom?
...vyriešil si moj problém dakujem velmi pekne!!