Čaute ľudia,čo si myslíte,že je lepšie:Notebook alebo Ultrabook? Popíšte prosím aj svoje pre a proti,poprípade,ak máte notebook/ ultrabook,tak napíšte,či by ste vymenili za to druhé? Otázka č.2:Neviete prosím niekto, prečo Ultrabooky nemajú DVD mechaniku?
nie je lepšie ani horšie.
rozhodnutie je o tom čo je vhodnejšie na účel ktorý potrebuješ.
ultrabooky sú prenosné kancelárske stroje. čiže prioritou je u nich čo najmenšie rozmery a hmotnosť, na úkor ceny a výkonu.
notebooky sú prenosné plnohodnotné počítače. čiže prioritou je u nich aby to boli plnohodnotné počítače, na úkor toho že prenosnosť je skôr v zmysle "dá sa v pohode vziať so sebou a preniesť na iné statické miesto kde s ním budem pracovať", ale na veci typu "čakám na zastávke tak otvorím na kolenách a dačo porobím" sa hodia menej ako ultrabooky.
@blacknyan hocijaký.
ale ak ti teda ide o grafiku tak s veľkým displejom/monitorom.
inak už aj tie lowcostové sú na takej úrovni že aj fotošop by ti na tom mal behať v pohode. a tablet zapojíš do čohokoľvek a pofičí ti pekne.
len prosímťa nie Apple, z princípu ma nesmierne bolí keď ľudia vyhadzujú dvakrát viac prachov za šmejd než za rozumnú kvalitu, len preto že ten šmejd štýlovo vyzerá
Podľa mňa si kúp normálny notebook radšej. Doteraz som nemal ani raz problem nosiť 15 palcový 2.5 kg notebook. Dostaneš väčší výkon za rovnakú cenu čo pri grafických programoch využiješ a narozdiel od väčšiny ultrabookov si budeš vedieť rozšíriť RAM alebo disk.
@blacknyan nie, nebol by som taký ochotný. neber v zlom, nemá to byť v zlom, ale nechce sa mi. čiže nemáš za čo.
ale ak chceš kvalitný, tak sa (podľa mojej osobnej skúsenosti) vyhni acerom a toshibám hlavne. sony nepoznám. najlepšie skúsenosti mám hlavne s HPčkami, a momentálne fičím na lenove Y700, a mám naňho asi len jednu výhradu čo sa týka klávesnice. inak výkonovo a čo sa týka spoľahlivosti fungovania za celoživotné skúsenosti u mňa vedú (ako som už povedal) HPčka a lenová.
@Squat Čo som pozeral ultrabooky, tak majú často dva disky- HDD (1000 G a SSD (128 G a ešte aj 4-8 GB RAM, takže si myslím, že to už rozširovať netreba . Ja notebooky/ultrabook potrebujem na takú všehochuť, aj filmy stiahnuť, aj poznámky do školy písať, aj internet, aj nejaké jednoduchšie hry. U mňa vyhrávajú ultrabooky rozhodne tou výdržou (akože niektoré 7-10 hodín klobúk dolu , len čo ma na tom štve je to, že nemajú DVD mechaniku..... a z toho vyplýva moja ďalšia otázka: Je tá DVD mechanika v dnešnej dobe vôbec použiteľná? Keď dnes si človek beztak všetko stiahne z netu alebo mu to niekto hodí na USB- čko .
@midnight preco tak hejtis apple? ja som hejtil tiez, pouzival som pri tom v podstate rovnake argumenty ako ty, ale windows ma tak nesmierne dozral, ze som si povedal, ze horsie to nebude a kupil som si mac. a po takmer roku mozem povedat, ze ten pocitac milujem a ze je to najlepsia vec aku vlastnim. zatial co na windowse som sa priemerne raz za tyzden vytocil do nepricetnosti, tuna sa mi to v takej miere nestalo ani raz. teda raz ano, ale za to nemohol pocitac ako taky. v skole sme robili nejake veci v c++ a museli sme k tomu pouzivat predpisane veci, pochopitelne, robene pre windows. no a dokopat to do stadia, aby to islo aj mne, veru dalo zabrat.
dalsia vec, +- v tom istom case ked ja, si kamosi kupovali jeden lenovo Y-neviemkolko, proste nejaky z tych gamerskych high-endov za dva litre a druhy dell xps 15. typek s lenovom nonstop nadava, ze tomu pocitacu zacalo drbat a ze ho rozbije. dell sa drzi trocha lepsie, ale je na nom poznat, ze si uz rok odzil. zatial co ja fungujem ako v den, ked som ho vybral z krabice. okrem toho, keby som sa rozhodol predat ho, bez problemov dostanem 1600 eur. ostatni by boli radi za 1200-1300.
no a potom su tu drobnosti ako to, ze mi baterka vydrzi 10 hodin roboty, ze tu mam touchpad na aky sa ziaden iny notebook nechyta ani v mokrom sne (ten touchpad je taky dobry, ze nielen, ze nepotrebujem mysku, ale dokonca ho pouzivam radsej ako mysku), terminal.... jedine negativa su klavesnica, ktora sa opotrebuvava fakt ultimatne rychlo a kabel od nabijacky, ktory je pri konektore zlty a hnusny.
suma sumaru, tiez som si vravel, ze predrazene fancy crepy, ale po toku pouzivania vidim, ze to za tie prachy skratka stoji a ze porovnavat cisto papierove parametre sa v tomto smere skratka neda. na windows sa uz nevratim ani keby ma mucili. ostava len dufat, ze sa spamataju a zacnu opat robit normalne notebooky, lebo tie 2016ky su fakt trapas. tam uz je privlastok "predrazeny crep" na mieste. no pokial ide o 2015 verziu, niet mu co vycitat.
@wewo ale ty hejter! proste sa na tom robi super, no. co viac mi treba linux je, samozrejme, lepsi, no na ten som prilis lenivy a netreba mi ho. toto skratka ide (na rozdiel od windowsu) a nepotrebujem vediet tri miliony veci okolo toho (na rozdiel od linuxu). a zakladnu unixovu funkcionalitu, ktora je pre mna uzitocna, tu mam.
a okrem toho, hodnu chvilu som sa ucil robit v swifte a velmi sa mi paci ma obrovske mnozstvo vlastnosti, ktore mi v inych jazykoch chybali, resp. boli riesene uplne debilne. sedi mi uplne najviac zo vsetkeho, s cim som doteraz robil/skusal robit. hejhejhej, dnes uz existuju relativne normalne sposoby ako robit so swiftom mimo osx, no este pred rokom neexistovali. a aj tak... cize aj keby vsetky ostatne argumenty padli, z tohoto hladiska pre mna mac zmysel ma!
@blacknyan nehysterči, piča, normálne som ti povedal, a aj tak som ti ešte poradil trochu, aj keď som ti povedal že ti neporadím, tak čo sa hráš na ublíženú teraz
@midnight ono je to vec osobnych preferencii. faktom je, ze mac ti za tie prachy rozhodne ma co ponuknut, hoci sa to neda popisat papierovymi parametrami. a nie, nehovorim len o svietiacom jablcku. ci taku funkcionalitu vyzadujes alebo nie je uz na tebe. no tvrdit, ze su nejako obzvlast predrazene, nieje na mieste.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
rozhodnutie je o tom čo je vhodnejšie na účel ktorý potrebuješ.
ultrabooky sú prenosné kancelárske stroje. čiže prioritou je u nich čo najmenšie rozmery a hmotnosť, na úkor ceny a výkonu.
notebooky sú prenosné plnohodnotné počítače. čiže prioritou je u nich aby to boli plnohodnotné počítače, na úkor toho že prenosnosť je skôr v zmysle "dá sa v pohode vziať so sebou a preniesť na iné statické miesto kde s ním budem pracovať", ale na veci typu "čakám na zastávke tak otvorím na kolenách a dačo porobím" sa hodia menej ako ultrabooky.
ale ak ti teda ide o grafiku tak s veľkým displejom/monitorom.
inak už aj tie lowcostové sú na takej úrovni že aj fotošop by ti na tom mal behať v pohode. a tablet zapojíš do čohokoľvek a pofičí ti pekne.
len prosímťa nie Apple, z princípu ma nesmierne bolí keď ľudia vyhadzujú dvakrát viac prachov za šmejd než za rozumnú kvalitu, len preto že ten šmejd štýlovo vyzerá
ale ak chceš kvalitný, tak sa (podľa mojej osobnej skúsenosti) vyhni acerom a toshibám hlavne. sony nepoznám. najlepšie skúsenosti mám hlavne s HPčkami, a momentálne fičím na lenove Y700, a mám naňho asi len jednu výhradu čo sa týka klávesnice. inak výkonovo a čo sa týka spoľahlivosti fungovania za celoživotné skúsenosti u mňa vedú (ako som už povedal) HPčka a lenová.
dalsia vec, +- v tom istom case ked ja, si kamosi kupovali jeden lenovo Y-neviemkolko, proste nejaky z tych gamerskych high-endov za dva litre a druhy dell xps 15. typek s lenovom nonstop nadava, ze tomu pocitacu zacalo drbat a ze ho rozbije. dell sa drzi trocha lepsie, ale je na nom poznat, ze si uz rok odzil. zatial co ja fungujem ako v den, ked som ho vybral z krabice. okrem toho, keby som sa rozhodol predat ho, bez problemov dostanem 1600 eur. ostatni by boli radi za 1200-1300.
no a potom su tu drobnosti ako to, ze mi baterka vydrzi 10 hodin roboty, ze tu mam touchpad na aky sa ziaden iny notebook nechyta ani v mokrom sne (ten touchpad je taky dobry, ze nielen, ze nepotrebujem mysku, ale dokonca ho pouzivam radsej ako mysku), terminal.... jedine negativa su klavesnica, ktora sa opotrebuvava fakt ultimatne rychlo a kabel od nabijacky, ktory je pri konektore zlty a hnusny.
suma sumaru, tiez som si vravel, ze predrazene fancy crepy, ale po toku pouzivania vidim, ze to za tie prachy skratka stoji a ze porovnavat cisto papierove parametre sa v tomto smere skratka neda. na windows sa uz nevratim ani keby ma mucili. ostava len dufat, ze sa spamataju a zacnu opat robit normalne notebooky, lebo tie 2016ky su fakt trapas. tam uz je privlastok "predrazeny crep" na mieste. no pokial ide o 2015 verziu, niet mu co vycitat.
a okrem toho, hodnu chvilu som sa ucil robit v swifte a velmi sa mi paci ma obrovske mnozstvo vlastnosti, ktore mi v inych jazykoch chybali, resp. boli riesene uplne debilne. sedi mi uplne najviac zo vsetkeho, s cim som doteraz robil/skusal robit. hejhejhej, dnes uz existuju relativne normalne sposoby ako robit so swiftom mimo osx, no este pred rokom neexistovali. a aj tak... cize aj keby vsetky ostatne argumenty padli, z tohoto hladiska pre mna mac zmysel ma!
@notme nehejtím, konštatujem.
"no tvrdit, ze su nejako obzvlast predrazene, nieje na mieste."
» www.apple.com/macbook-pro/spe...
» www3.lenovo.com/us/en/laptops/i...
porovnaj si parametre a cenu a vyjadri sa znova k tej predraženosti.
ja ma tento som snim spokojny a je moznost este vyuzit zlavu » www.kuponyzdarma.sk/hej-sk/... ja som mal dole 70eur vdaka zlave