no ceny su ako pri kazdom produkte od najmensej po najvacsiu ... pokial neuvedies naco chces notebook pouzivat, tak sa ti tazko radi, ale ak to mame spriemerovat, tak priemerny notebook pre zakladne pouzivanie 15 rocnych dievcat je 400€ (Facebook, fotky, videa, internet a podobne)
ak chces specialne vyuzivat notebook (uprava fotie, renderovanie videii a podobne), tak ceny idu umerne vyssie (600€ +)
neuviedla si ziadne poziadavky na vydrz baterie, hmotnost, typ operacneho systemu (windows original alebo si tam windows nainstalujes neoriginal, linux atd), velkost notebooku (ci chces mensie netbooky 11" + alebo priemer 15,6" alebo vacsie 17,3")
Ja mam sice pouzity (vaio) z bazosu.. za 200 eur a da sa na nom robit vsetko co priemerny clovek potrebuje.. pozerat filmy, byt na nete a robit si veci do skoly.. pokial nechces herny notebook je podla uplna zbytocnost investovat donho 400 eur jak tu bolo spominane.. O.o
tak herny notebook za 400e som teda este nevidel, jedine ak tak na hranie malo narocnych hier ale davat vsetkym notebook nalepku "herne" je ako povedat na kazde auto "sportove vykonne". Ako som spomenul, to je priemer, zalezi to od viacerych parametrov, ked tam nechce origos win (-50€, ak jej nevadi vyssia vaha, mensia vydrz baterie, menej kvalitny displej, nie vsetky konektory, mensi harddisk), tak samozrejme ze cena umerne klesa s klesajucimi poziadavkami.
@BertaKikova ja som v pondelok objednala tento » www.hp-shop.sk/hp-355-g2-3289...
som nenarocny pouzvatel bezne ukony do skoly nejake tie zakladne hry tak uvidime segra ma herny HP stal okolo 700e tiez HP je moc spokojna ale ona ho vobec nevyuziva na hry hehe cize ako bolo vyssie spominane neoplati sa ti kupovat taky drahy ntb ak ho vyuzivas iba bezne
@BertaKikova Zalezi na co ten notebook potrebujes pouzivat. Kup si nejake Lenovo/IBM (Thinkpad nejaky, ktory ma vela RAMky a zvysok je viac-menej jedno ak nechces hrat nejake novsie hry narocne). Aspon 8GB ram aby mal a ak chces fakt mat istotu, ze ti pojde svizne, tak kup taky co ma SSD disk (miesto HDD). Lenze tie disky su riadne drahe a v lacnych verziach robia len malicke a preto sa robi taka finta, ze na SSD disk ti daju len Windows (aby sa Windows rychlo zapol) a zbytok mas na HDD disku pomalom. Procesor a graficka karta ta nemusia zaujimat az tak, ono ked uz bude mat 8gb ram, tak uz bude mat tieto veci na pouzitelnej urovni. Hlavne si nekupuj nejaky shit co ma rychly procesor a graficku kartu a malo ram (pod 8gb dneska uz fakt nechod), lebo akonahle otvoris browser, skype a nejaky skolsky program, tak budes nadavat jak pohan.
Alternativa je Dell, tie su tiez velmi dobre, ale podla mna Thinkpady maju viac modelov cenovo pristupnych.
@simuulka112 non-business modely HP su jedny z najnespolahlivejsich notebookov.
@erjedna skor som to myslela tak ze, ze ked nechce herny notas ktory aj tak stoji 600+, nevidim zmysel kupovat bezny notas za 400 ked ho moze mat aj lacnejsi kktne som sa vyjadrila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ak chces specialne vyuzivat notebook (uprava fotie, renderovanie videii a podobne), tak ceny idu umerne vyssie (600€ +)
neuviedla si ziadne poziadavky na vydrz baterie, hmotnost, typ operacneho systemu (windows original alebo si tam windows nainstalujes neoriginal, linux atd), velkost notebooku (ci chces mensie netbooky 11" + alebo priemer 15,6" alebo vacsie 17,3")
tak herny notebook za 400e som teda este nevidel, jedine ak tak na hranie malo narocnych hier ale davat vsetkym notebook nalepku "herne" je ako povedat na kazde auto "sportove vykonne". Ako som spomenul, to je priemer, zalezi to od viacerych parametrov, ked tam nechce origos win (-50€, ak jej nevadi vyssia vaha, mensia vydrz baterie, menej kvalitny displej, nie vsetky konektory, mensi harddisk), tak samozrejme ze cena umerne klesa s klesajucimi poziadavkami.
som nenarocny pouzvatel bezne ukony do skoly nejake tie zakladne hry tak uvidime segra ma herny HP stal okolo 700e tiez HP je moc spokojna ale ona ho vobec nevyuziva na hry hehe cize ako bolo vyssie spominane neoplati sa ti kupovat taky drahy ntb ak ho vyuzivas iba bezne
Alternativa je Dell, tie su tiez velmi dobre, ale podla mna Thinkpady maju viac modelov cenovo pristupnych.
@simuulka112 non-business modely HP su jedny z najnespolahlivejsich notebookov.