Ahojte kupil som si noz a su na nom vzory ktore sa mi nepacia a chcel by som ich odstranit a neviem ako len viem ze su "vytetovane" pouzili tetovaci strojcek takze bol by som rad keby ste mi poradili co mam robit rozmyslal som nad odstranovacom dopisem
Straych naterov ale bojim sa ci mi to neposkodi noz a pochybujem ze to "tetovanie" odstrani a keby sa to dalo prefarbit urobil som to tak prosim poradte
cerveny podklad moze byt problem, no nevidim dovod, preco by to neslo. moze sa sice stat, ze cervena farba bude nachylnejsia na poskodenie uv ziadenim, no v nasich zemepisnych sirkach by to nemalo vadit.
staci normalna. v niektorych lekarnach maju aj s katalyzatorom, mozes sa skusit spytat. je vsak o dost drahsia a neucinkuje zase az o tolko lepsie. natieras podla potreby - musis dbat na to, aby cervena farba neuschla a nezacala sa lupat. ked tetovanie zmizne, nezabudni zvysok masti oplachnut vodou.
Väčšinou tie farby čo sa používaju sú lacné a relatívne ľahko rozpustné v sóde bikarbóne resp. jedlej sóde, ... každopádne rozdrviť dve tablety sódy (3-4 gramy) v 100 ml minerálnej vody a nôž obmáčať, po nejakej hodine by to malo pomaly schádzať dole .. po tejto procedúre nôž ošetriť najlepšie detským olejom alebo iným minerálnym ak je k dispozícii a nechať na radiátori vysušiť
No ak som tomu správne pochopil a je ten nôž červenej farby ako to tu píšeš a oni použili tetovací strojček naň.. tak potom by som fakt vyskúšal tú kalciovú masť ...
@wolf0svk Ak sa rozhodneš či už pre sódu bikarbónu tak hlavne dávaj pozor celý čas na čepel toho noža. Sóda bikarbóna totiž nerobí moc dobre oceli ako takej. Najmä ak je leštená. Môže sa ti ľahko stať, že ti ten nožík skoroduje.
Osobne som názoru, že na tieto veci je najlepšie žĺtko z vajíčka, nepoškodí čepeľ, neuškodí koži (takže červená farba zostane nedotknutá) a ak budeš trpezlivý a budeš ho aplikovať tak 2x denne jeden týždeň tak to určite zmizne. Daj vedieť ako si potom dopadol.
@wolf0svk Aha, ty máš to tetovanie na čepeli hej ? Som myslel, že na rukoväti.
Ak je to na čepeli tak odporúčam žĺtko a do neho trochu vegety. Vegeta obsahuje soli draslíka a ten to dokáže odstrániť. Veľmi dôležité pri tom ale je aby si to robil za úplnej tmy, ako vyvolávanie fotiek. Inak sa ti môže stať, že sa tá čepeľ zľakne a utečie keď ťa uvidí.
hej, tiez si myslim, ze bez fotky je tazke nieco take posudit. pocul som o mnohych tetovanych nozoch, ktore nedopadli dobre napriklad aj kvoli neodbornemu odhadu typu laku. pri roznych nateroch sa kapilarny efekt atramentu prejavuje taktiez rozne, a preto je nutne zvolit adekvatnu metodu na jeho odstranenie.
@notme Natrel som celý nož a teraz to chcem nechať cez noc pôsobiť ráno to mam zotrieť servítkou a natrieť znova alebo ako ? či nechať to tam týždeň alebo ako prosím povec čo robiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Osobne som názoru, že na tieto veci je najlepšie žĺtko z vajíčka, nepoškodí čepeľ, neuškodí koži (takže červená farba zostane nedotknutá) a ak budeš trpezlivý a budeš ho aplikovať tak 2x denne jeden týždeň tak to určite zmizne. Daj vedieť ako si potom dopadol.
Ak je to na čepeli tak odporúčam žĺtko a do neho trochu vegety. Vegeta obsahuje soli draslíka a ten to dokáže odstrániť. Veľmi dôležité pri tom ale je aby si to robil za úplnej tmy, ako vyvolávanie fotiek. Inak sa ti môže stať, že sa tá čepeľ zľakne a utečie keď ťa uvidí.