Ahojte, hladam nejaky ntb na vs... chcela by som asi ultrabook alebo nieco lahsie keze ho budem denne prenasat... mate daky napad/odporucanie na ntb pre studenta finančníctva, čiže taky stredny vykon okolo 600€ dakujem
Ľahké notebooky, čiže do 2kg nedosahujú stredný výkon (ultrabooky kruto presahujú tvoj rozpočet). Pritom čo požaduješ nemôžeš čakať veľa. Ani nečakáš asi. » www.alza.sk/lenovo-b51-80?d... Predpokladám, že hry neplánuješ hrať a máš ho na viac menej kancelárske veci + fb, yt atď.
V opačnom prípade nečakaj zázraky. (Najmä kvôli prehrievaniu). Inač intel core i5 a 2gb amd radeon grafika ti rozhodne zaručí vysokú rýchlosť pri kancelárskych veciach. Pamäť 1TB (1000gb) ti zaručí dostatočne veľký priestor pre všetky tvoje úlohy, zadania a práce z celých 5 rokov (ak tam neplánuješ hádzať kopu iných programov). Môžeš skúšať hľadať ďalej, ale pri tvojich požiadavkách nič značne lepšie nenájdeš asi. Ak budeš váhať, zvýš rozpočet. Na ultrabook minimálne 200€ (aj to kúpiš jeden z tých horších).
Ja mám noteboočik za 300 € Ale stačí mi, je to 4 jadro, 500 GB hard disk, 4gb ram, 64bit verzia, windows 10 Home. Ale nie je to vždy med lízať, občas ma ten notebook dokáže poriadne nasrať, hlavne keď nestíha word a kancelárske programy keď pracujem s veľkými súbormi nad niekoľko GB (prefotené knihy a tak.). Na také to "obyčajné" pužívanie ale stačí - tj. čítanie kníh, pozeranie videí, manažovanie hudby, ľahké grafické práce (rozumej skicár a schémy vo worde D).
Ale ak by som sa mal znova rozhodovať, tak určite si kúpim niečo výkonnejšie aspoň za 500 €
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
V opačnom prípade nečakaj zázraky. (Najmä kvôli prehrievaniu). Inač intel core i5 a 2gb amd radeon grafika ti rozhodne zaručí vysokú rýchlosť pri kancelárskych veciach. Pamäť 1TB (1000gb) ti zaručí dostatočne veľký priestor pre všetky tvoje úlohy, zadania a práce z celých 5 rokov (ak tam neplánuješ hádzať kopu iných programov). Môžeš skúšať hľadať ďalej, ale pri tvojich požiadavkách nič značne lepšie nenájdeš asi. Ak budeš váhať, zvýš rozpočet. Na ultrabook minimálne 200€ (aj to kúpiš jeden z tých horších).
Ale ak by som sa mal znova rozhodovať, tak určite si kúpim niečo výkonnejšie aspoň za 500 €
ja by som skôr šiel do niečoho takéhoto » www.alza.sk/asus-zenbook-ux...