Bola som prijatá na OA Nevädzovu ale uvolnilo sa miesto na Gymnáziu Jura Hronca takže som bola prijatá aj tam,mám sa rozhodnúť do zajtra,tak sa chcem opýtať na váš názor,že ktorá škola je podla vás lepšia v kvalite vzdelávania apod. ,lebo fakt neviem,že
neviem nic konkretne o tych dvoch koslach ale gympel by som si uz v zivote nikdy nevybrala...nemas z neho nic, nikde ta nevezmu robit,ak nechces dalej studovat a nemas v podstate ani ziadny zaklad...a tie blaboly o tom,z ej eto priprava na VS...tam uz ide dnes kazdy...j aby som urcite volila OA v tvojom pripade...alebo hotelovku ...z tej si kuchar a casnik a mozes studovat a aj robit budes mat kde...ale to je len moj osobny nazor,lebo som znicena z VS a nikde nemozem ist robit,lebo nie som nic vyucena
Nepoznám tie školy ale pozri sa na to takto... Gymnázium je príprava na výšku. Keď máš gympel a nemáš výšku, nemáš prakticky žiadne vzdelanie, nemôžeš robiť skoro nič... Takže pokiaľ chceš výšku tak gympel, no pokiaľ nie, tak možno aj OA... A pokiaľ chceš výšku v oboch prípadoch, tak potom neviem
Tak v kvalite vzdelávania je lepší gympel, ale to už záleží od toho ako sa učíš a či to zvládneš lebo je to tam dosť ťažké ale keď chceš výšku tak určite gympel
chodila som na OA, síce ma táto škola nebavila, ale tak aj napriek tomu by som si nevybrala gymnázium, pretože fakt z tejto školy, ak ťa nepríjmu na výšku, alebo ak ju jednoducho nebudeš zvládať, tak nemáš nič, z obchodnej akadémie máš nejaké vzdelanie a možnosť práce takmer vo všetkých odvetviach nášho hospodárstva, pretože povedzme si na rovinu, všade potrebujú ekonómov, možno ak sa rozhodneš byť doktorkou alebo niečím, na čo potrebuješ predmety, ktoré táto škola neponúka, tak to už bude ťažšie, ale šanca presadiť sa v nejakej práci je ľahšia, síce záleží aj od šikovnosti na druhej strane však niektoré vysoké školy uprednostňujú gymnázistov, ale tak no prajem veľa šťastia s výberom školy, nech už sa rozhodneš akokoľvek, verím, že to bude pre teba ten správny výber
Jednoznačne OA.Čo budeš robiť keď ťa z gympla nezoberú na výšku?Môžeš jedine tak vykladať mlieko v Tescu.Z Obchodnej máš aspoň aké-také vzdelanie a môžeš sa nejako lepšie zamestnať ako vykladač tovaru v hypermarkete ak ťa nezoberú.
Som na gympli na dosť ťažkom gympli, že makačka... Ale som rád, ak chceš ísť na výšku, tak určite gympel, keďže niektoré školy uprednostňujú žiakov z gympla, alebo sa ti môže stať, že si vyberieš odbor na OA, ktorý ťa nebude baviť, a potom s tým veľa neurobíš ... Taktiež sa ti môže stať, že ťa nejaký predmet začne baviť, ale budete ho mať len malú dotáciu a tým pádom nebudeš môcť z neho maturovať, a tým pádom ani študovať na VŠ... Ale je to na tebe, podľa toho akýsi študent, podľa toho či chceš ísť na VŠ...
P.S.: Zas je lepšie ísť niekedy aj na OA, kde máš aspoň nejaký ten odbor, ako študovať nejakú sociálnu prácu, len aby si si mohla pred menom napísať Mgr.
tak kvalita vzdelavania, ak sa na to pytas, je jednoznacne lepsia na gymnaziu, a este k tomu GJH v porovnani s OA nevadzovou uz detto...a nepovedala by som ze ked mas skoncenu OA tak mas zas automaticky aj omnoho lepsie sance na uplatnenie, ved aj vysokoskolski vystudovani ekonomovia a podobne smery maju neraz problem najst si dnes pracu...no ak neplanujes vysku tak gympel ti bude ozaj len zbytocne vynalozene usilie, ale ak chces ist na vysku potom jednoznacne ten gympel
V kvalite je určite lepšia GJH, ale ak máš ísť na gympel len kvôli kvalite, tak to rovno vzdaj a choď na OA. Radšej uvolni miesto tým, ktorí tam nejdú iba kvôli kvalite.
nepoznám tie dve školy,ale viem jednoznačne ,že gymnázium je najlepšia škola stále je to prvá trieda a je to NIEČO ,ked povieš,že si z gympla,ako z nejakej OA ..( nechcem nikoho uraziť ),ale aj inak sa na to pozerajú na prihláškach,ked vidia ,že si z gympla ako ked z OA,maáš väúčšiu šancu dostať sa potom na výšku,lebo vieš gymko ti dá veľmi veľa všeobecného rozhladu ( chodila som tam-viem) ,čo ti na OA neposkytnú,OA je úzko špecifikovaná na ekonomiku,a tak ..niečo s tým ..ale vieš na gyme ťa pripravujú na hocijakú výšku,potom si všetko budeš musieť dobiehať sama,kebyže napr rozhodneš sa ísť na leárčinu,lebo na gyme pripravujú ľudí na medinu napr ..chémia,biola a spol ...kde máš toto na OA ?max jeden rok ...a nič z toho sa nenaučíš ..čiže si to veľmi porehodnoť,ale zase gymnázium je veľká drina,ked chceš niečo dosiahnuť musíš tam veľmi makať ...to neprehánam,ťažké predmety,všetko ..aj veľa hodín týždenne ...aspon z mojej vlastnej skúsenosti ...ale jednoznačne druhýkrát by som si tiuež vybrala gymo to je moje odporúčanie ,tu máš fakty odo mna ..a môžeš si to zvážiť
@pavlinkaa co je zle na tom ist na skolu podla kvality? ved to je jeden zo smerodajnych faktorov pri vybere skoly, ci uz strednej alebo vysokej. Predpoklada sa predsa, ze kvalitnejsia skola ti poskytne viac vzdelania, umozni cloveku cestu k lepsim moznostiam, a celkovo teda lepsie vyhliadky, vo vseobecnosti, nerozumiem co by na tom nemalo byt v poriadku
Ja som nenapísala, že je na tom niečo zlé. A jasné, že kvalita je ovplyvňujúcim faktorom. Lenže ak si má niekto vyberať školu LEN podľa kvality a pritom vie, že na tú školu nemá alebo ho nebude baviť a xy ďalších vecí, tak určite nemá zmysel ísť na tú školu, LEN preto že je kvalitnejšia.
@pavlinkaa no tak to urcite, potom sa zhodneme ale bolo mi to nejasne co si tym chcela povedat, zato ze ona tu nenapisala ze len na zaklade kvality si vybera, bol to len jeden priklad ktory spomenula , aspon tak mi to prislo, ale tak nejdem tu obhajovat nikoho ineho
Preto som napísala, že ak si ide vyberať (len) podľa kvality, tak nech si vyberie radšej OA. Pretože neviem či má aj iné podmienky, pre ktoré si vyberá školu.
GJH je vraj fakt v pohode.... A neviem čo všetci stále jebú do gymplov Treba stále technológov a strojárov a informatikov.... a to bez gympla asi ťažko sa tam ľudia dostanú.... Väčšina odpadu z gympla ide na humanity typu sociálna práca a to fakt potom asi tá obchodná je lepšia. Ak chceš vyštudovať niečo perspektívne tak to vyštuduješ predovšetkým na gympli. Okrem ekonómie ťa v ničom obchodná lepšie nepripraví.....
Som zvedavý ked budeš chceť ísť na nejakú fajnú výšku do zahraničia napríklad, kde si na to po strednej zarobíš. Lebo toto je obrovský problém po skončení gymnázia, dievča. Všetci gympláci si myslia že pôjdu do Veľkej Británie a neviem kam študovať, ale akosi si s ukončeným gymnazijným štúdiom na to nemajú kde zarobiť. Tak odídu na politológiu alebo andragogiku a potom za barový pult.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
P.S.: Zas je lepšie ísť niekedy aj na OA, kde máš aspoň nejaký ten odbor, ako študovať nejakú sociálnu prácu, len aby si si mohla pred menom napísať Mgr.
... čiže OA.
Ja som nenapísala, že je na tom niečo zlé. A jasné, že kvalita je ovplyvňujúcim faktorom. Lenže ak si má niekto vyberať školu LEN podľa kvality a pritom vie, že na tú školu nemá alebo ho nebude baviť a xy ďalších vecí, tak určite nemá zmysel ísť na tú školu, LEN preto že je kvalitnejšia.
Preto som napísala, že ak si ide vyberať (len) podľa kvality, tak nech si vyberie radšej OA. Pretože neviem či má aj iné podmienky, pre ktoré si vyberá školu.