čo ja viem...o každej z týchto škôl mám aké-také informácie,síce neštudujem ani na jednej.Osobne by som nešla ani na jednu z nich,pretože by ma nebavili,ale keď už,tak asi HA.Prečo?! Ak je kvalitná naučíš sa tam hlavne jazyky,čo ti dnes dosť pomôže a neskôr môžeš odísť do zahraničia a zarábať pekný cash,ak sa zadarí.Ľudia,ktorých poznám a chodia/chodili na OA väčšinou hovoria,že by si druhýkrát vybrali už inú školu,vraj je tam kopec nezáživného učenia,nebaví ich to etc.Ale to je úplne individuálne,každého baví niečo iné.Ak sa nevieš rozhodnúť najviac ti asi pomôže,ak sa opýtaš na školy v tom meste,kde chceš študovať.Inak ti poradiť neviem.
ja som na HA, tento rok končím ak ťa zaujíma niečo konrétne pýtaj sa.. za najväčšie plus tejto školy považujem prax, či už tuzemskú alebo zahraničnú...
do Nitry.. no prax v prvom ročníku sme mali iba hodiny varenia+technika obsluhy a jeden týždeň praxe v škole.
V druhom ročníku sme mali dva týždne v hoteloch a reštauráciách + 3 týždne počas prázdnin (ale hoteláci končia už v strede v júna)
Tretí ročník 5 týždňov počas školského roka v hoteloch a reštauráciách + každý utorok prax v škole (takže jeden deň do týždňa) + 3 týždne cez prázdniny.
Štvrtý ročník tiež takisto ako v treťom..
Tiež je možné ísť cez školský rok alebo cez leto na niekoľkomesačnú zahraničnú prax..
Piaty ročník je bez praxe.
Neviem ja uprimne by som volila podľa toho čo chceš robiť teda či chceš pokračovať na VŠ alebo nie.. HA má svoje pozitíva ktoré boli vymenované v @1 .. ja som chodila na OA a fakt to bola nuda a už by som si tú školu nikdy v živote nevybrala.. ale zase ak chceš ísť na VŠ príde mi zbytočné stráviť 5 rokov na HA, úplne zbytočný premárnený rok pre mňa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
V druhom ročníku sme mali dva týždne v hoteloch a reštauráciách + 3 týždne počas prázdnin (ale hoteláci končia už v strede v júna)
Tretí ročník 5 týždňov počas školského roka v hoteloch a reštauráciách + každý utorok prax v škole (takže jeden deň do týždňa) + 3 týždne cez prázdniny.
Štvrtý ročník tiež takisto ako v treťom..
Tiež je možné ísť cez školský rok alebo cez leto na niekoľkomesačnú zahraničnú prax..
Piaty ročník je bez praxe.