Chodíte, alebo ste chodili na túto školu? ..Páči sa vám ,alebo by ste sa druhý krát už rozhodli inak ?..................................................................ja som si dala obydve prihlášky na OA ale bojím sa, že to tam nebudem zvládať. V šieste
@1.2 .... D .. asi tak .. a podla mna z OA bez vysokej skoly mat aj tak nic nebudes ... u nas co je OA tam chodia taky , co mali fest 3-4 ... Aaa skoro vsecia skoncia ako nezamestnany ... a ani ja by som sa OA nesla ... nieje to kreativne xP ...
skončila som obchodku, ale určite by som si ju znova nevybrala....je to zameranie len na ekonomiku a keď si náhodou zmyslíš, že výšku chceš napríklad strojárinu alebo niečo podobné, budeš to mať ťažšie.... nehovorím, že to nie je dobrá škola, ale keď si nevieš predstaviť, že by si mala robiť v nejakej firme ekonómku, resp. účtovníčku, tak je to zbytočné....
@avieabbey Suhlas, ak si mala co i len v 7-micke same 1 , zisti si kedy to ten Caplovic chce robit bordel a chod na gympel... Ak sa ti samozrejme chce ucit, no len aby si sa nespametala na OA na 3/4 roka ze ta to nebavi, resp. ze chces ist na vysku...
jop a na druhej strane .. u nas v malom okrese kazdy rok skonci OA priblizne 70 ludi ... kde si tyto ludia najdu normalnu pracuu?? .. a OA je podla mna skoro v kazdom meste ..D teda OA urcite nie ! D...
ja chcem isť na výšku ale ešte neisom rozhodnuta čo chcem robiť. Ale na gympel nemám, teda viem že by ma nezobrali jednak, a pri mojom flákani by som prepadala , takže mi prišla do uvahy OA
@scumfuck ... fuuh .. sak totok . ze nevies co mas robit .. z OA ta na vsetky vysky nezoberu .. a urcite z gympla budes mat ovela vacsie sance na prijatie .. ale ako chces no xP ...
nikdy v zivote DD este ma cakaju na OA matury, cim skor vypadnut DD nikdy viac, lutujem , ze som sla.....este k tomu sa ucit ucto, mzdy, kalkulacie, rozpocty, a o tyzden prakticka DD
podla mňa záleží od konkrétnej Obchodnej akadémie, ak pojdeš na nejakú, ktorá má "horšie meno" tak to samozrejme budeš mať ťažšie, keď si budeš dávať prihlášky na vysokú školu. Ale inak si myslím, že to nie je až také strašné. Ja sama som na obchodnej a školu zvládam. Matiku tiež nemusím, ale tej je na OA vcelku málo a na hotelovku som nechcela ísť, pretože zo mňa kuchár nebude (i keď sú tam aj iné odbory), no máš veľa možností, umelecká, pedag
A k tej OA. Hej, viem, že obchodné sú zamerané na ekonomiku a účto, ale ja sa týmto smerom uberať nechcem, no na gympel som nechcela ísť pretože ak by ma po ukončení gympla neprijali na nejakú výšku, tak by som sa ako gymnazistka ani nemohla nikde nejak extra zamestnať, za to z OA mám už nejaké základy účtovníctva, čiže tie lepšie a dlhodobejšie brigády sú minimum.
Všetko závisí od tvojich záujmov a tomu, čomu sa chceš venovať v dospelosti Tak držím palce
Chodila som na OA a išla by som ešte raz. Ak to bude dobrá OA, získaš super skúsenosť do budúcnosti - účto, databázové programy, ekonomika, my sme mali aj bankovníctvo.. A určite po skončení OA nemáš predurčené byť ekonómka, celkovo máš uplatnenie najviac v 3. sektore (služby)
Ak nemáš jasnú predstavu čo chceš od života, ťakžo ti radiť.
+ nespoliehaj sa, že po skončení strednej školy nájdeš prácu ako lusk. V tomto vidím +, pretože po skončení OA ľahko získaš ďalším kurzom papiere a môžeš robiť živnosť na účtovníctvo, čím sa super uživíš aks a ti bude dariť. Ale ak ťa táto oblasť nebaví, choď na gympel (odkiaľ musíš ísť na výšku)
Na všetkých lepšie platených miestach požadujú vysokoškolské vzdelanie.
Myslím že ked ešte nevieš čo chceš robiť je to dobrá varianta, lebo ked sa rozhodneš že nejdeš na výšku tak s tej školy aspoň máš niečo do života , ja chodím tiež na OA a matiku prvé tri roky zvládneš, ked som ju zvládla ja čo neviem z matiky nič tak pohoda .
@17 Ide najma o to, ci chce mat dobre znamky na SS a na aku VS ide... Napr. na informatike je nemozne zlozit prijmacky (resp. vydrzat na fakulte) s SOŠ matematikou ale napr. dejepis na gym. urovni sa naucit da... Na matematiku treba veeelmi vela casu. A ak nie, tak potom nevidim dovod nastupu na SOS...
@metrosexualnyhipster je to veľmi individuálne.. Ja som mala na OA biednu matematiku a dala som ju. Ale súhlasím, že je rozdieľ ísť z gympla napr. na FEI a ísť tam z OA (to je riadna blbosť). Ale mám na mysli teraz všetko ekonomické zameranie, keďže sa pýta na OA.
@scumfuck Noo podľa mňa to dosť záleží na akej škole si. Ja chodím na OA do Popradu, teraz maturujem, a môžem ti povedať, že je oveľa, oveľa ťažšia.. a učíme sa oveľa viac ako gympláci. A učíme sa sprostosti... Zákony, ktoré sa o chvíľu aj tak zmenia... A teraz idem na VŠ a všetko sa musím doučovať, čiže maturujem z jedného, na výšku sa učím druhé, zatiaľ čo gympláci si môžu dať maturitu z čoho chcú - a teda aj z toho, čo im treba na VŠ
Ale zase sa hovorí, že sa lepšie zamestnáš, keď si z OA... Účtovníctvo vieš... a keď by si išla potom na ekonomickú výšku, tak síce máš problém s matikou, ale s tými ekonomickými vecami nemáš problém.. takže tak
Skončíš gympel - nie si nič. Skončíš OA - ta aspoň kus vieš robiť s papiermi... čiže asi tak
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
môj názor
ale inak takto si zas nemyslím, že je to úplne zlá škola
A k tej OA. Hej, viem, že obchodné sú zamerané na ekonomiku a účto, ale ja sa týmto smerom uberať nechcem, no na gympel som nechcela ísť pretože ak by ma po ukončení gympla neprijali na nejakú výšku, tak by som sa ako gymnazistka ani nemohla nikde nejak extra zamestnať, za to z OA mám už nejaké základy účtovníctva, čiže tie lepšie a dlhodobejšie brigády sú minimum.
Všetko závisí od tvojich záujmov a tomu, čomu sa chceš venovať v dospelosti Tak držím palce
Ak nemáš jasnú predstavu čo chceš od života, ťakžo ti radiť.
Na všetkých lepšie platených miestach požadujú vysokoškolské vzdelanie.
Ale zase sa hovorí, že sa lepšie zamestnáš, keď si z OA... Účtovníctvo vieš... a keď by si išla potom na ekonomickú výšku, tak síce máš problém s matikou, ale s tými ekonomickými vecami nemáš problém.. takže tak
Skončíš gympel - nie si nič. Skončíš OA - ta aspoň kus vieš robiť s papiermi... čiže asi tak