Obchodovanie cez BAZOS a následný prevod peňazí na účet
Zdravím.
Chcel som si objednať mobil HTC z českého bazošu, avšak jeho predajca sa nakoniec rozhodol, že to by bolo lepšie ak by sme to riešili cez prevod účtom namiesto dobierky ako som ja chcel.
Bazoš som využívala. Dobierka je lepšia, síce ty tam budeš musieť ako prijímateľ doplatiť, ale to nie je nejaká strašlivá suma. Súhlasím s @1 ... ja by som trvala na dobierke
Kamarát si ešte pred pár rokmi takto vraj kupoval nejakú starú nokiu za 3000 Sk =D.. vraj to bol vtedy novinka a tak =D... No a namiesto Nokie mu po rozbalení balíčka doma - a to bola dobierka - došla KAPUSTA
ale to taká vtipná historka na ktorej sa doteraz smejeme, že to bola teda najdrahšia kapustová polievka.. ale to ťa samozrejme nechcem strašiť =D...
Mozno to bude ta najvacsia sprostost v tvojom zivote ci uz prevod, alebo dobierka. Mozno budes nakoniec bez penazi s nefunkcnym telefonom, alebo dokonca len s krabicou plnou odpadkov ... len osobny odber
podla mna na tom nic nie je moja mama si kupila kabelku za dost penazi cez bazos, poslala peniaze na ucet tomu cloveku a prisla jej ta kabelka normalne ked ta niekto chce okradnut moze to spravit aj cez dobierku, to mas jedno, ale ty ako kupujuci mas aj prava a mozes to kedykolvek vratit a on by ti mal poslat peniaze spat, inac by mu dali ban
@klaudiqa9 - dúfam že by som dostal aspoň nejakú chutnejšiu zeleninku / ovocie
@stenatko - tak ja by som to najradšej tiež osobne vybavil, tak ale do Česka sa mi bežať nechce
... ale čiže ak by ma naozaj odrbal tak ja ho môžem nahlásiť na bazoši aby ho zabanovali ako si ty písala Pumamravec, ale môžem ho aj niekde inde zažalovať?
@xlilix možno s ním už vydrbali, niektorí chalani na bike fóre hovorili že chcel cez dobierku, a potom si to nezobral... tak zbytočne platil poštu, potom mu zas volal nech mu to na dobierku pošle a poslal ho dpče
@shawlukas neviem ako to funguje inde, ale ja keď kupujem cez Ebay a vec mi nepríde/príde poškodená, tak myslím, že práve paypal zabezpečí, že dostanem peniaze späť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Aj tak to je nejaké čudné že zrazu už nechce dobierku..
ale to taká vtipná historka na ktorej sa doteraz smejeme, že to bola teda najdrahšia kapustová polievka.. ale to ťa samozrejme nechcem strašiť =D...
Pred týždňom som si cez bazoš kúpila najnovší ipod shuffle aj s výbavou za 22 eur a prekvapivo to nebol ojeb
@klaudiqa9 - dúfam že by som dostal aspoň nejakú chutnejšiu zeleninku / ovocie
@stenatko - tak ja by som to najradšej tiež osobne vybavil, tak ale do Česka sa mi bežať nechce
... ale čiže ak by ma naozaj odrbal tak ja ho môžem nahlásiť na bazoši aby ho zabanovali ako si ty písala Pumamravec, ale môžem ho aj niekde inde zažalovať?
To sa mi nezdá.
Cez ten paypal by som to chcel spraviť ale ešte tam nemám zaregistrovaný účet
... ale aký je potom rozdiel medzi paypalom a obyčajným bankovým účtom, okrem toho že paypal je anonýmny?
Myslíš alebo vieš?
... inak už som si našiel aj jeden mobil na eBay čo by som si rád kúpil.
Ale z UK eBay som počul že treba platiť clo a tieto blbosti a dosť často je to drahé, alebo oni nechcú predávať do EU.
No z USA som tuším ešte nekupovala, tak neviem
OK ale ako ich ty presvedčíš že ti to neprišlo?
(Alebo je to tak že odosielateľ to posiela im ako strednému sprostredkúvateľovi?)