Potrebovala by som súrne pomoc. Chcem si kúpiť nový objektív a neviem či mi bude pasovať na foťák ja keď sú z tej istej firmy. Tento objektív už mám » objektivy.heureka.sk/canon-ef-s-18-5... a je tam napísané : Max.
do Canonu sa nevyznám, ale wiki vypľula toto:
V roce 2003 firma Canon uvedla bajonet EF-S, který je kompatibilní pouze s digitálními zrcadlovkami EOS s APS-C snímači. Objektivy EF mohou být použity na tělech, uzpůsobených pro EF-S objektivy, přičemž EF-S objektivy nemohou být použity na tělech EF s full-frame snímači.
pasovat bude.. vsetky canon objektivy by mali pasovat na kazde telo canon..(ten isty bajonet) akurat v com moze byt problem:
-co spomenul nymerio324.. ak pouzijes objektiv pre telo s crop senzorom na fullframe zrkadlovke, senzor nebude cely osvetleny.. u teba nehrozi, kedze mas ten mensi APSC senzor..
-druha vec na co treba mysliet je zaostrovaci motorcek (ci jak sa to vola..), neviem ako je to presne u canonov.. ale bud ho mas v tele alebo objektive, alebo aj aj.. u tych lacnejsich zrkadloviek (napr. tvoja) ho do tela tusim nedavaju, takze ho musis mat v objektive.. a toto si treba sledovat.. no v tych novych, vacsinou uz ho tam mas.. » snapsort.com/learn/lens-focu...
...ale vsetky tieto veci by si ako majitelka DSLR mala uz davno vediet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
a telo máš aké? (foťáku)
V roce 2003 firma Canon uvedla bajonet EF-S, který je kompatibilní pouze s digitálními zrcadlovkami EOS s APS-C snímači. Objektivy EF mohou být použity na tělech, uzpůsobených pro EF-S objektivy, přičemž EF-S objektivy nemohou být použity na tělech EF s full-frame snímači.
@nymerio324 Cannon EOS 1100D,ale myslím, že na tento pasujú len EF alebo EF-S, ale som si nie istá...
-co spomenul nymerio324.. ak pouzijes objektiv pre telo s crop senzorom na fullframe zrkadlovke, senzor nebude cely osvetleny.. u teba nehrozi, kedze mas ten mensi APSC senzor..
-druha vec na co treba mysliet je zaostrovaci motorcek (ci jak sa to vola..), neviem ako je to presne u canonov.. ale bud ho mas v tele alebo objektive, alebo aj aj.. u tych lacnejsich zrkadloviek (napr. tvoja) ho do tela tusim nedavaju, takze ho musis mat v objektive.. a toto si treba sledovat.. no v tych novych, vacsinou uz ho tam mas..
» snapsort.com/learn/lens-focu...
...ale vsetky tieto veci by si ako majitelka DSLR mala uz davno vediet