Prosím Vás, chcela by som sa spýtať, lebo si už neviem ďalej pomôcť, či Canon objektív pasuje na zrkadlovku Nikon. Chcem si kúpiť objektív a rada by som vedela či pasujú aj iné objektívy na Nikon. Ďakujem
@hopelight Prečo nie Sigmu ani Tamron? Ja mám tiež jeden Nikkor a som veľmi spokojná, ale kamarát vravel že má širokouhlý Tamron a že je s ním fakt spokojný.
@hopelight odtipovala som si, ze nemyslis pouzity ale tiez by ma zaujimalo, preco je Tamron alebo Sigma pre teba o (neviemkolko) tried nizsie sklo ako Nikkor.
ale vlastne ma to ani nezaujima, len mi to prislo vtipne
dá sa nasadiť. cez adaptér. problém ale je že prídeš o AF a taktiež budeš musieť manuálne nastavovať clonu.
Značky ako Sigmy a Tamrony predstavujú lacnejšie alternatívy k originál Canon a Nikon objektívom no však sú od nich aj modely ktoré sú výrazne lepšie od ich originálneho náprotivku ktorý býva aj 3x drahší.
nájdi si nejakého skúseného fotografa alebo choď na špecializované fórum kde ti poradia v takýchto veciach. tu na Birdzi sa môžeš akurát tak pobaviť. mna niektoré príspevky pobavili teda dosť
No nikdy nepochopim ako moze niekto neodporucit kvalitnu Sigmu ? Preco by ju nemala kupovat? A Tamron taktiez jeden vlastnim a nemam s nim ziaden problem dokonca ma super fotky. A teraz idem kupit Sigmu 50mm F1,4 a to som sa rozhodoval medzi Nikkor a Sigma, ale podla vsetkeho je Sigma lepsia
@icefist Som fotograf začiatočník, ale niektoré veci ma tiež pobavili Ale tak skúšam všetky možnosti a hľadám aby som si nevybrala blbosť.
@tenario Ja osobne so Sigmou nemám skúsenosti, ale fotila som na Tamron (Kamarátov objektív) a bola som nadpriemerne spokojná, tak len ma prekvapili reakcie, že Tamron alebo Sigma nie.
@therev tie reakcie ze sigma a tamron nie ignoruj ...Ale chod na napriklad ephoto.sk a tam mas ze vyhladat fotografiu podla objektivu/fotaku a tam zbadas ake fotky robi
@therev , ako ti radil @tenario ... na ephoto.sk založ diskusiu a tam sa občas aj dočkáš rozumného komentu... aj tam veľa ľudí vypustí riadnu blbosť ale určite je to lepšie ako tu. hlavne si ale musíš vybrať že aký range potrebuješ/na čo by mal ten objektív slúžiť a potom si nechať poradiť konkrétny model.
@tenario heh Sigma 50/1.4 ... poznám fotografov čo majú Canon profi Lkové sklo, 50tku 1.2 (cca 1500eur) a zahadzujú ju do koša po tom, čo vyskúšali tú Sigmu ... a pričom stojí niečo cez 400eur iba. to je ppči lens, podľa mňa asi najlepší objektív od Sigmy vôbec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ale okrem Nikkor objektívou sa dajú zohnať na Nikon aj Tamron a Sigma objektívy
Pekne si radšej došetrím na Nikkor
ale vlastne ma to ani nezaujima, len mi to prislo vtipne
Značky ako Sigmy a Tamrony predstavujú lacnejšie alternatívy k originál Canon a Nikon objektívom no však sú od nich aj modely ktoré sú výrazne lepšie od ich originálneho náprotivku ktorý býva aj 3x drahší.
nájdi si nejakého skúseného fotografa alebo choď na špecializované fórum kde ti poradia v takýchto veciach. tu na Birdzi sa môžeš akurát tak pobaviť. mna niektoré príspevky pobavili teda dosť
@tenario Ja osobne so Sigmou nemám skúsenosti, ale fotila som na Tamron (Kamarátov objektív) a bola som nadpriemerne spokojná, tak len ma prekvapili reakcie, že Tamron alebo Sigma nie.
@tenario heh Sigma 50/1.4 ... poznám fotografov čo majú Canon profi Lkové sklo, 50tku 1.2 (cca 1500eur) a zahadzujú ju do koša po tom, čo vyskúšali tú Sigmu ... a pričom stojí niečo cez 400eur iba. to je ppči lens, podľa mňa asi najlepší objektív od Sigmy vôbec.
jedine ze by si si kupila redukciu Canon na Nikon.Ceny byvaju nad 100Euro hore (do 200Euri)
> » www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=c...
» digiarena.e15.cz/redukce-bajonet...
na Nikon by som ty odporucil tento znackovy objektiv » objektivy.heureka.sk/nikon-18-105mm-...
Ak mas telo Nikon potom ho tam mozem kludne namontovat .(netreba kupovat ziadnu drahu redukciu.)
» www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=c...