Keď už je to krásne skúškové a veľa ľudkov je tu aj po nociach, tak by ma zaujímalo akú formu prokrastinácie preferujete a akej najčastejšie podliehate? Prípadne dajte nejaké extrémne prokrastinačne vyhrotené zážitky, nebuďte skúpi a podeľte sa.
viac sice prokrastinujem pri praci ako uceni, ale da sa aplikovat
najcastejsie je to efektivna prokrastinacia aby som sa necitila ako uplne idiot
-ucim sa francuzstinu
-taliancinu
-zacnem sa ucit uplne iny jazyk (nem)
- zacnem sa ucit kodovat
- ucim sa pisat vsetkymi 10timi
-pozerma serial po francuzsky
- vyberam si predmety na semester/pozemra si nieco s predmetmi/tiredim si papiere do skoly
no a neviem, naslo by sa este cosi, velku kategoriu tvori pisanie zoznamov a upratovanie si tak vseobecne v zivote
no a vlastne potom su tu take mensinove veci ako upratovanie, pisanie si s ludmi, serialy a tak
miau
no a vie sa stat aj velky prokrastinacny one. ale zase, napriklad nikdy som nepresvihla deadline. ked mi dojde ze uz niet casu tak proste zaberem
no ale stava sa, ze som hore aby som sa ucila a zacnem sa ucit o pol stvrtej nadranom hm
ale este samozrejme su tu take oblubene akoze este si pozrem tento obrazok na 9gag a uz isto idem. tieot internetove bezmyslenkovite browsovania su velkmi zly prokrastinacny prostredok
no a podlieham tomu asi tak ze STALE. seriozne ja mma problem sa aj pol hodinu v kuse sustredit a zas si idem daco ine. tak radsej sa sustredim par minut, na minuntku ceknem net a zas takto
vseobecne ked mam pred sebou nejaku povinnost furt to odkladam -.-
Ja prokrastinujem tak, ze sledujem spravodajske weby, komentujem diskusie alebo sa zameriam na lubovolnu temu, ktora ma zaujme a resersujem informacie... Som vlastne taký informačný vampír
Vstavam pred skuskou o 3:30 rano aby som sa mohla ucit lebo vtedy vacsinou nie je online nikto kto by mi napisal "klaudy pod hrat", esteze som vcera isla spat skor nez o polnoci takze zatial vykryvam..
hudba, videá, filmy, jedlo, alebo čítam knihy, prípadne diskusie na nete, googlim ak prečítam na nete niečo, o čom som ešte nepočula väčšinou z oblasti mystiky a ak aj niečo školské tak si radšej navrhujem tému na diplomovku, čo bude stačiť až v marci si vybrať
Zapnem youtube a som v inom svete preklikávam a o pár hodín sa nachvíľku zastavím, prepočítam si, koľko času ostáva do skúšky s latinčiny, zistím, že je to už zajtra, a pokračujem v preklikávaní videí ďalšie hodiny ( teraz som sa preistotu začala líčiť, len tak, z nudy, lebo už nemám čo pozerať ) a ešte tu mám nové plátna, ktoré som si kúpila, že ich počarbem po skúškach, no myslím, že správny deň je práve dnes Skúškam zdar!
Čítam si správy nech nie som úplne mimo, čítam knihu, najobľúbenejšia forma je ísť na cigaretku a sledovať prírodu.
No a fb a yt už neriešim, vždy som pri tom strávila majland času...
co ja viem, max si pisem zoznam veci ktore budem robit ked sa nebudem musiet ucit
to by mi muselo slusne jebat aby som si pustila nejaky film alebo co ked sa mam ucit, ved v zivote by som sa nan nevedela sustredit
ked sa mi velmi nechce ucit alebo mi to nejako nejde do hlavy tak si dam cigu, idem sa prejst, behat/zacvicit si a ked sa vratim uz je to vacsinou okej
seriály, 9gag, seriály
ja sa totiž učím v posteli, väčšinu poznámok mám v compe...a rodičov som rpesvedčila, že tie obrovské slúchatká sú na tlmenie hluku z kuchyne čiže oni veria, že sa učím, ja vlastne kukám seriál a všetci sme happy
internet YT hlavne a socialne siete rozne casopisy a tak a proste ((((( uz len tyzden skonci skuskove a notebook a mobil nechcem ani vidiet !!!! vsetko vypinam .. teda mobil nemozem obcas musim ist na mail chodia mi tam dolezite veci ale chystam sa tychto hnusnych veci co vyzaruju elektromagneticke ziarenie zbavit hned ako doskuskujem
Tak keď mám mať o pár dní ťažkú, dôležitú skúšku, tak sa proste učím, vtedy sa viem prinútiť, lebo viem, že keď sa naučím tak mám potom pokoj a keď nie, tak sa to budem musieť aj tak učiť znovu na opravný. Navyše vtedy by som sa nevedela sústrediť na nejaký film alebo knihu, lebo by som si to poriadne ani nevychutnala, maximálne browsnem nejaký 9gag či fb
seriály,spánok,prechádzky(+ včera som namiesto učenia šla radšej plávať) , objavovanie tajomných zákutí youtubu(a následné rozposielanie všetkým ktorých by mohli pobaviť) , navštevovanie všetkých možných kamarátov, fotenie, plus čítanie "inteligentných" diskusií na B pod fotkami a statusmi, to občas zaberie času dosť,ale kvalitne sa pobavím
Dost som sa zlepsila, odkedy som na VS, ale klasicka forma prokrastinacie je u mna nehybne lezat.a opajat sa pocitom, ze osprostiem, umriem, nikdy sa k nicomu nedokopem, nic nedokazem a nikdy sa uz nepostavim
Uz sa to snazim transformovat aspon do nejakych cinnosti, obsedantne upratovanie je moje, varenie, hodinove sprchovanie, researchovanie a ucenie sa nedolezitych veci.
A.oblubene je refreshovanie AISu.a vymyslanie vsetkych kombinacii,,v akom poradi urobim skusky a aky budem mat priemer za pat rokov, ked z toho predmetu dostanem toto a z toho toto
upracem si izbu, policky, stol, aby som to vsetko mohla nasledne zamorit lavinou knih, zositov, papierikov s poznamkami. pocitam kolko hodin/dni mi na aky pocet tem/skusok vychadza, pocitam za kolko sa naucim jednu temu, pocitam kolko spanku mi vychadza na aky den, pocitam kolko hodin chyba do rana... atd. potom si to spisujem do zapisnika ako rozvrh, ktory i tak nedodrzim. najviac sa bavim ked najdem pat takychto rozvrhov na jedno skuskove a kazdy je iny. do toho fantasmagoricky snivam co si vytiahnem na skuske a ako excelentne to dam, t.j. si predstavujem cely priebeh skusky, vcetne obdivnych pohladov profakov (nikdy sa nic take nestalo) alebo si predstavujem ze hrdinsky zachranim deti z horiaceho autobusu pricom sama utrpim zranenia, dostanem sa do novin a telky a skusku mi daju uz len z principu ze som regionalna hrdinka (pri zraneniach nezlucitelnych so zivotom, si obcas predstavujem i svoju tragicku smrt v naruci a kriku mojich blizkych a to ako naposledy vydychnem v rukach mojho aktualneho milenca akurat ked vpadne do nemocnicne moj byvaly s tym ze spravil najosudovejsiu chybu v zivote... )
potom 9gag a ine obrazky nesuce stranky, fb fan page (najcastie citam komentare k nakupnym maniackam (co mi pripomenie ze som ich dlho nevidela, tak si ich aj rovno pustim) priznania lesieb, vysokoskolakov, exoti v mhd, modni peklo a lubim stranku pes je jidlo a ne kamarad, kde stravim vzdy asi hodinu). no a potom uz len citanie internetovych novin a tych kvazi-radoby zaujimavych webov ako doba, refresher, atd.
ak mam sadisticku chvilu, pozeram si mrtvych ludi na agresoroch.
ak mam spiritualnu chvilku, citam si horoskopy a hladam ascedent v matke kladke a zaoberam sa numerologiou a rozmyslam ci si nemam dat vyvestit otazky u vestici
no a filmy a serialy su kapitola sama o sebe! cez skusky pozeram tak aj dva filmy denne, co kvalitne narusi moj dusevny rozvrh a tak zacinam znova pocitat kolko coho a na co mi ostava zase do aleluja
este skypujem so spoluziakom casto a hladame metody ako sa naucit a potom suvisle prejdeme k nasim sexualnym traumam a riesime (v mene nasho odboru) ako to riesit.
prokrastinujem stále rovnako...
- keď mám ešte týždeň do skúšky, pohodička*
- keď mám ešte tri dni do skúšky, pohodička*,
- keď je skúška pozajtra, sem tam niečo mrknem
- keď je skúška zajtra, aktívne striedam učenie a "pohodičku*"
- večer pred skúškou aktívne ťahákujem a z vlastnej skúsenosti viem, že pri prepisovaní výcucu do ťaháku si zapamätám najviac
- ťahák je hotový okolo jednej rána a mám pocit, že som sa čo-to aj naučil
- ľahnem do postele, ešte surfujem na tablete po 9gagu
- ráno idem mierne unavený na skúšku a väčšinou ju spravím
*pohodička = väčšinou je to surfovanie po nete a zisťovanie informácii o veciach, v ktoré mám záľubu a plánujem si ich zaobstarať...momentálne skúškové obdobie prokrastinujem vo forme prezerania výkonných notebookov a FPV sád do hexakoptera
@hotaru pokial si naucena tak hej ja sa spolieham na moju kratkodobu pamat lebo sa nedokazem ucit par dni pred skuskou a preto vstavam tak skoro aby som si to vsetko stihla natiskat do hlavy
och 9gag by mali zakázať, si furt strašne naadávam koľko som tam strávila času ktorý mi absolútne nič nedal
fakt by so mohla radšej upratovať, je to tu načisto jak v chlieve už
navariť, spapať, pritompozrieť dajaké videjko, britské reality show o jebnutých tínedžeroch alebo honeybooboo, tumblr, seriály, minule som si noc pred skúškou spomenula že som ešte nevidela Tangled. zabiťmazabiťma, takým čýmsi jak v @19 si nadávam furt a piču to pomáha
@momoglamorous predstav si ze to vobec nie je o tom ci je clovek lenivy ked sa bude radsej cele dni venovat tomu co ho bavi na ukor toho ze sa jednu nic nevyspi, som hore od 3:30 a uz mam hotovu skusku na B a mozem ist pokojne dalej robit co ma bavi, nie kazdy je polodementna momopica ze sa musi drtit na jednu skusku cely tyzden
@19 och, keby som mala rozsah učiva, ktorý sa dá naučiť za 5 hodín, tak by som sa tiež neučila 5 dní vopred... ale za ten čas si ledva stihnem preklikať 3 prednášky, ak to chcem aj pochopiť
@glamorous lebo cely zivot je len o tom, robit co ta bavi
ja sa ucim cely tyden po troske, lebo si viac zapamatam, to je moj styl a je to lepsie ucit sa pol dna jeden den pred skuskou a hlavne potom nemam stres a ani neviem, co taky stres znamena
ty tu radsej nic nepis, ked studujes pochybny obor na vychode a este externe, externistom by tie tituly ani nemali davat alebo aspon odlisit od tych dennych
@19 nemám slov proste .D len mi je kurva lúto že si ma zablokovala skorej ako ja ju, lebo čo vidim za jej nazory v poslednom čase (ako aj rpedtyma el terazky su mi ešte protisrsnatejšie) tak mi len hladina dufaqu stúpa
@lawey ja viem pisat aj slusne, ale uz ked ma nieco SERE, tak to napisem kludne ako najvacsia furia s chornickou agresiou a je mi jedno co si tu blbkovia z birdzu myslia ja som so svojim stylom ucenim zasla daleko, bez ujmy, som zvedava, ako su na tom prokastineri....
@momoglamorous tu nejde o vulgarizmi vo výpovedi, ale celkovo o ten myšlienkový proces celého tvojho bytia - nadobúdam dojem.
si superko špica s tvojim bohovskym štýlom učenia! preto si hoň ego a nadávaj "blbkom z birdza" .D samozrejme s dodatkom o tom aky maš superko štyl učenia .D
šak nikto ti nič neberie, good luck, dosiahni to daleko v tvojom managmentovo ekonomickom onom .D nikto ta tu nedojebava ... prokrastineri ťa majú v piči .D
@momoglamorous fyi okrem externeho studujem denne tlmocnictvo 2 cudzich jazykov a o kvalite toho co je na vychode mi moze hovorit niekto kto studoval tu aj niekde inde a nie ukazkovy priklad primitivnej dedinskej ryngle co sa tu ide hrat na princeznu za to ze dochadza na skolu do bratislavy ahoj :letim:
@glamorous studium tlmocnictva sa poklada za najzbytocnejsie asi v dnesnej dobe, lebo na to, aby si perfektne vedela jazyky, nemusis studovat odbor cisto s jazykmi
po prve pise sa ringla a je to moj vyraz, na dedine nebyvam ale v okresnom meste a nechvalim tym, ze studujem v BA, lebo to nie je nic nezvycajne a hlavne to mam aj 30 minut cesty po dialnici, skor som chcela naznacit, ze ty sa tu prezentujes ako neviem co
ucil som sa priebezne cez semester[aj kvoli testom] a teraz cez skuskove som vpohode len zopakoval+jeden som sa musel drtit lebo som sa ho cely semester neucil a som rad ze tie ostatne som sa priebezne ucil lebo dopice keby sa musim kazdy predmet ucit cez skuskove tak ako ten jeden co som predtym nevedel skapal by som anikdy bych to nedal. Tolko podla mna k tomu uceniu celeho semestru tyden pred skuskov. a prokrastinacia cojavim, vzdy sa nak donutim ucit sa apson trochu, inak 9gag atd. spravim si jest+simpsonovcov kym to zjem usw.
par krat sa miale stalo ze som sa mal ist ucit , pozrel som si simpsonovcov, isel so psom atd. az som zabudol ze sa mam ucit Tiez mam kamaratky ktore sa teraz ucia jak jebnute lebo nedali 1. termin lebo sa picu ucili a placu a ucia sa do 3rana! dopice do 3 rana!
@momoglamorous teba je normalne skoda na vysokej skole. ty by si sa mala venovat nejakemu life coachingu, alebo inej zmysluplnej cinnosti, lebo tolko skusenosti so stylom ucenia, organizovanim casu, malovanim nechtov, profesionalnym fotenim a shuffelingom (este som urcite zabudol nejake cvicenie a neviem co vsetko este), by si mala posunut dalej a vzdelat buduce generacie, aby boli viacej ako vsemocna, dokonala a vseveduca momo
@etelnair reagoval alebo nie, viem si predtstavit, co si myslis a neexistuje ziadna stara forma, ani nic podobne, ale nebavi ma si niektore veci len mysliet, hlavne ak sa tu nikto nemeni aj kebyze nic nepisem
@blacktears ironia ti nevysla, ale kebyze si vezmem pod ruku nejakych ludi, urcite by som ich niecomu poducila a je to uplne jedno co by to bolo, lebo mam schopnost motivovat ludi k vysledku, inak by som nedoucovala jazyky napriklad a nevypisuj tu veci, ktore som o sebe nepovedala a su to len domienky zakomplexovanych ludi
@momoglamorous asi si neuvedomujes tak ti to poviem rovno- ludia na teba picuju lebo vsade kde sa objavis poslednou dobou pises bezkonkurencne sprostosti a pri tom sa tvaris jak rit sveta, kludne si mysli ze si najlepsia a ze vsetko co ty robis je proste top, ale bolo by fajn keby si radsej drzala picu nech ludia nestracaju vieru v ludstvo zakazdym ked po tebe nieco niekde precitaju
@glamorous nepis to, akoby tu tebe stavali tron, bola si skoro v kazdom spravodaji a pekne ti tam nalozili take flejmy som nerobila ani ja v starych casoch
@momoglamorous Ale aj učenie sa nárazovo je určitý spôsob plánu a organizácie. Ja sa učím týždeň pred skúškou a to denne od rána do večera a aj tak mám pocit, že som mala začať skôr, pretože je toho nehorázne veľa. Čiže by som bola tiež veľmi rada, keby sa mi dalo denne po hodinke, či dvoch učiť.
@19
Akoze, ja tiez nechapem, skuskove je dost dlhe, ked je velky rozsah uciva tak jasne, ze sa neda ucit iba hodinu, kazdopadne sa da rozhodne cas pekne zorganizovat a stale zostane aj cas na ine veci...(netyka sa nejak nadmerne tazkych skusok)
No jak tak citam normalne som chuj ze takmer cely tyzden pred skuskou zabijem tak 6 hodin denne riesenim schrodingerovych rovnic pre rozne potencialy na skusku z kvantovej mechaniky XD + taka hodinka dve teorie
a k teme Youtube + pc hry + 9gag a tomu podobne stranky
@nicoolka tak to bolo myslene, ze najlepsie je sa ucit nejaky cas pred, chapem, ze sa musis viac hodin denne, ak mas take skusky, mne vyhovuje hodinu-dve zase, lebo porste viac pri tom nevydrzim a potom mi uz aj pamat nefunguje islo mi o to poukazat, ze nechapem tych, co nemaju nic na robote, ked by sa mohli ucit a ucia sa noc pred skuskou..
@momoglamorous a co z toho, co som napisal, su len domnienky zakomplexovanych ludi?
par prispevkov vyssie ospevujes svoj styl ucenia a organizovanie si casu
neviem kolkym dievcatam si tu uz zjebala namalovane nechty a teraz nedavno si napisala nejaku recenziu na lak
ohladom toho fotografovania, pamatam si na fotky so silnym retusom, obhajovanim a hadanim sa, a teraz sa mi zda, ze pri nejakej fotke ti vadilo, ze slecna je tam vyzuta - takze urcite musis mat nejake skusenosti s profesionalnym fotenim
jedine s tym shuffelingom si nepamatam presne ako to bolo, lebo to bola este tema, ked sa tu pohybovali iny ludia
ale cize z tohto mi vychadza to, ze vo vyssie menovanych veciach mas podla tvojho vlastneho usudku nadpriemerne schopnosti a skusenosti ako vacsina ludi tu, lebo podla tvojich slov my sme tu blbkovia z birdzu, a je podpriemerne ak clovek studuje interne jednu skolu a externe dalsiu hlavne ak to studuje clovek na vychode slovenska...
takze ste raz, ooo vsemocna momo, prosim ta zacni ma ucit zivotu, lebo ja som nedostudovany jedinec, ktory sa snazi spamatat zo svojho zivota
juuu, dozila som sa konecne @55 , uz dlho som cakala kym pride argument v suvislosti so spravodajom ako smerodajnou hodnotovou orientaciou ,,si v spravodaji, tak si to a to...''
nesklamalo!
@blacktears
vies, co ked napisem vetu: som dokonala, najlepsia a nikto tu na mna nema, potom mozes povdat, ze som to napisala
ano, vravim, ze je lepsie organizovat ci cas pri uceni namiesto robenia kktin a nasledneho nestihania, lebo som nic nepsravil, z troho suudzujes, ze som dokonala, tak by mal mta kazdy rozumny clovek zadeleny cas
komu som tu ja zjebala nechty? skor chces povedat oni mne, aj ked ich neico ako lakovanie absolutne netrapi a robia to len aby mali do coho vyryvat a ked nemaju do toho, tak zacnu za fotky, ked nemaju preco za fotky, zacnu za tiene na fotke a si tupy, ked si myslis, ze ja som to fotila alebo upravovala? vsade pisem, ze to nie je moja tvorba...vadilo, ze mi ej vyzuta? pytala som sa, v com spociva fotenie naboso, lebo mi to prislo zvlastne
do recenzie s aides rypat preco? to bolo pisane zo zamerom pomoct, ak sa niekto rozhoduje medzi lakmi, ja mam toho odksusaneho uz tolko, ze toto proste mozem hodnotit
shuffle tu nikto nikdy nehodnotil pokial si pamatam, lebo to by museli uznat, ze mi to ide hlavne ked som sa tomu zacala venovat pradavno a od zaciatku som s tym nemala problem...
blbkovia z birdzu, lebo podla zaujatosti rypete, nie podla reality, lebo si tu utvorite skupinky ludi, s ktorymi mozete rypat, lebo sami by ste sa na to nikdy nedali, lebo by vas mohli zjebat...a to dobre vietre, ze v reale nemate sancu a kazdy by vas strcil do vacku, len tu mate svoju kvazi zakladnu a mozete zo seb arobit drsnakov tym padom (mozno nevravim priamo k tebe, ale skor vseobecne) a vobec nemam o takuto zaujatost najmejsi zaujem, ani v takejto spolocnosti zvratenej vystupovat ako oblubena akceptovana osoba...
@momoglamorous first of all, pis s kludom, aby si mala menej preklepov, a hlavne ak sa budes takto nervovat, tak si navodis infarkt
ja tu moju skupinku ludi, s ktorou by som mohol rypat, uz davno nemam. vsetci mi uz odisli, sad days a voci tebe nie som nijak zaujaty, len sa mi nepaci tvoje vyjadrovanie.
a k ostatnym veciam, do recenzie som sa ti nerypal (ja som ju ani necital , ja som len poukazal na to, ze si ju napisala a z toho my vyplyva, ze sa venujes malovaniu nechtov, a vazne sa mi nechce hladat tie fotky, kde si niekomu sprdla nechty - mne islo len o to poukazat na tvoju vetu, ze su to len domnienky zakomplexovanycb ludi, co som napisal v mojom prvom prispevku.
alebo chces povedat, ze som sa mylim, ked som povedal, ze sa venujes malovaniu nechtov (designu, alebo nazvy si to ako chces a bola to len domnienka zakomplexovanych ludi?
ostatne veci sa mi nejak zvlast riesit nechce, ale pointov celeho mojho prispevku bolo to, ze ty sa tu do ludi obujes - este na teba nikto nijak nenaraza, a potom ked sa proti tebe niekto postavi, tak ty sa urazis, a zacnes kritizovat ich a vsetko na svoju osobu beries za osobny utok.
ale w/e, len ak si budes brat veci takto k srdcu a vazne, tak to budes mat tazke
@momoglamorous ano, o tom je prokrastinacia, ze si zjavne nevieme zorganizovat cas a ano, da sa ucit hodinu denne tyzden dopredu bolo potrebne na to pouzit tri miliony urazok aby si vyjadrila pointu? niekto sa učí dv tyzdne pred skuskou, niekto pol dna. nevidim teda dovod preco by si sa do tej druhej skupiny ludi mala navazat, cmaQ
@blacktears ja takto pisem normalne,lebo neovladam ATF a pisem dvomi-tromi prstami
no posledne 2 roky sa skor venujem zbieraniu lakov a nechty lakujem jednou farbou a mozno jeden pomalujem inak, ale enrobim nechtovy dizajn casto ako kedysi a nikdy som ho nerobila v studiu alebo tak a ak som sprdla nechty, tak mozno len raz a to preto, ze boli fakt zle, ked moje lepsie urazali vkuse
ja to uz tazke mam, strasne lutujem, ze nie som totalny ignorant, to by sa mi lahko zila
@ssnehulienka nie nebolo, len ma sralo nieco ine a mam bojovu naladu
@momoglamorous pocuvaj ale tebe nie je podozrive ze vsade kam na birdzi prides a k niecomu sa vyjadris pride po tebe obrovske mnozstvo ludi ktori si myslia ze si uplne mimo? nemyslim to vyslovene zle toto, s tvojou prvotnou myslienkou dokonca suhlasim akurat by som ju podala trocha menej expresivne ide mi o to ze z hladiska nejakej pravdepodobnosti je dost slusna sanca ze pri tych stale sa opakujucich situaciach bude chyba na tvojej strane nez na strane tych desiatok ludi co idu proti tebe. Chapem ze toto je birdz a je tu vela jebnutych ludi a ked mi jeden napise ze som tupa pica moze mi to byt ukradnute, ale ak by mi to zacalo pravidelne pisat vacsie mnozstvo ludi bolo by dost pravdepodobne ze to je pravda a zamyslela by som sa nad tym kde vo mne je ta chyba.
Lebo pravdepodobnost ze ty jedina mas super mudre nazory, prejav, postoje a povahu a vsetci ostatni ludia su uplne mimo je dost miziva :/
A chapem ze kazdy je nejaky ale to neznanena ze s kuskom sebareflexie sa neda na sebe pracovat a v urcitych smeroch sa zmenif, len si to treba uvedomit a chciet a skusit sa niekedy na seba pozriet trocha objektivne a kriticky.. Co je asi to najtazsie no
@h8u kde si naratala tych niekolko desiatok, mne sa zda, z etych ludi je ledva 10, ratam len tych, co sa vyjardia
ale co mam menit? tu je kazdy zaujaty a to je podozrive, je pravda, ze kebyze to iste aj horsie napise iny clovek, nevenuju tomu pozornost a ja takyto problem, co tu rozpisujes pri realnych vztahoch skoro vobec nemam, urcite nie u vacsinny, tym padom mi vychadza, ze tu sa koncentruju zaujati, zakomlexovani ludia, ktorych jedinym potesenim v zivote je niekoho urazit...nazory, co su podla birdzu mimo, poviem pred ludmi v reale (zdroraznujem inteligentnymi ludmi, nie ako tu) a bud uznanlivo kyvaju hlavou a ked sa im to nezdam tak argumentuju normalne alebo su ticho a to sa stretavam s ludmi roznych povah
lenze kazdy tu zabuda na fakt, ze ja si od ludi tu nemam co vziat pozitivneho, kazdy tu pise, ako sa ty navazaju do mna a nemaju ma radi ale nevidia to z mojho pohladu tj: mam ich rada ja resp. chcela by som sa s nima bavit/vychadzat za beznych okolnosti (je jedno ci virtualne alebo v reale) a myslim, ze poznas odpoved
a to ze ja jedina toto a hento najlepsie zase nie je a nikdy nebolo mojim tvrdenim, to co si clovek o mne mysli z tych par vyrokov tu, je jeho problem
a taktiez niektori ludia mozu mat pomylenu pozitivnu mienku o sebe len z toho dovodu, ze im tie negativne veci nikto nenapise a kludne to mozu robit za jeho chrbtom, pritom sa tvaria inak, ze sa maju radi, to je podla mna viac na smiech, ako ked mne aspon napise niekto, co si mysli
ja pozerám mejkap videjká, fashion bloggy, beauty blogy, food blogy, instagramy, čítam Forbes, knihy, stalkujem ľudí, brázdim stránku martinusu a robím si wishlisty kníh, pozerám TBBT, pozerám filmíky, sťahujem hudbu, konturujeme si so spolubývajucou nosy a tvár, pálim sviečky, upratujem no veľa proste
youtube, birdz, odkedy som zistila, ze mame telku, bbc, cctv alebo nejaky historicky prudko nezazivny dokument alebo nieco rumunske a madarske, to je strasna sranda pozerat hladam na nete uplne somariny, od syndromov vsetkych chorob, ktore by som mohla mat po vselijake recepty, ktore si nikdy nespravim. najnovsie mam v kompe human atlas anatomy, tak to si pozeram alebo sa hram na google maps alebo si spomeniem, ze mame ryby, tak im idem vymenit kyslik do akvarka, filter do hadicky alebo pocitam krevety pilnikujem si nechty, striham si postiepene konceky vlasov, lakujem si nechty, pocitam si peniaze a rozhodujem sa kde zainvestujem alebo si zostavujem nerealne casove harmonogramy na cele dni dopredu alebo pisem taketo komenty na birdz
@amg63 tuto som narážala len na jednu konkrétnu osobu, za to akým spôsobom sa potrebovala vyjadriť o tom aká je ona super a všetci čo robia niečo inak než ona, sú hovná.... inak mi je fakt srdečne jedno kto sa koľko učí na skúšku nikdy som nemala potrebu riešiť- nedajbože nadávať ľuďom za to, že niečo robia inak, mám na starosti iné veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
80 komentov
viac sice prokrastinujem pri praci ako uceni, ale da sa aplikovat
najcastejsie je to efektivna prokrastinacia aby som sa necitila ako uplne idiot
-ucim sa francuzstinu
-taliancinu
-zacnem sa ucit uplne iny jazyk (nem)
- zacnem sa ucit kodovat
- ucim sa pisat vsetkymi 10timi
-pozerma serial po francuzsky
- vyberam si predmety na semester/pozemra si nieco s predmetmi/tiredim si papiere do skoly
no a neviem, naslo by sa este cosi, velku kategoriu tvori pisanie zoznamov a upratovanie si tak vseobecne v zivote
no a vlastne potom su tu take mensinove veci ako upratovanie, pisanie si s ludmi, serialy a tak
miau
no a vie sa stat aj velky prokrastinacny one. ale zase, napriklad nikdy som nepresvihla deadline. ked mi dojde ze uz niet casu tak proste zaberem
no ale stava sa, ze som hore aby som sa ucila a zacnem sa ucit o pol stvrtej nadranom hm
vseobecne ked mam pred sebou nejaku povinnost furt to odkladam -.-
No a fb a yt už neriešim, vždy som pri tom strávila majland času...
to by mi muselo slusne jebat aby som si pustila nejaky film alebo co ked sa mam ucit, ved v zivote by som sa nan nevedela sustredit
ked sa mi velmi nechce ucit alebo mi to nejako nejde do hlavy tak si dam cigu, idem sa prejst, behat/zacvicit si a ked sa vratim uz je to vacsinou okej
ja sa totiž učím v posteli, väčšinu poznámok mám v compe...a rodičov som rpesvedčila, že tie obrovské slúchatká sú na tlmenie hluku z kuchyne čiže oni veria, že sa učím, ja vlastne kukám seriál a všetci sme happy
Uz sa to snazim transformovat aspon do nejakych cinnosti, obsedantne upratovanie je moje, varenie, hodinove sprchovanie, researchovanie a ucenie sa nedolezitych veci.
A.oblubene je refreshovanie AISu.a vymyslanie vsetkych kombinacii,,v akom poradi urobim skusky a aky budem mat priemer za pat rokov, ked z toho predmetu dostanem toto a z toho toto
potom 9gag a ine obrazky nesuce stranky, fb fan page (najcastie citam komentare k nakupnym maniackam (co mi pripomenie ze som ich dlho nevidela, tak si ich aj rovno pustim) priznania lesieb, vysokoskolakov, exoti v mhd, modni peklo a lubim stranku pes je jidlo a ne kamarad, kde stravim vzdy asi hodinu). no a potom uz len citanie internetovych novin a tych kvazi-radoby zaujimavych webov ako doba, refresher, atd.
ak mam sadisticku chvilu, pozeram si mrtvych ludi na agresoroch.
ak mam spiritualnu chvilku, citam si horoskopy a hladam ascedent v matke kladke a zaoberam sa numerologiou a rozmyslam ci si nemam dat vyvestit otazky u vestici
no a filmy a serialy su kapitola sama o sebe! cez skusky pozeram tak aj dva filmy denne, co kvalitne narusi moj dusevny rozvrh a tak zacinam znova pocitat kolko coho a na co mi ostava zase do aleluja
este skypujem so spoluziakom casto a hladame metody ako sa naucit a potom suvisle prejdeme k nasim sexualnym traumam a riesime (v mene nasho odboru) ako to riesit.
- keď mám ešte týždeň do skúšky, pohodička*
- keď mám ešte tri dni do skúšky, pohodička*,
- keď je skúška pozajtra, sem tam niečo mrknem
- keď je skúška zajtra, aktívne striedam učenie a "pohodičku*"
- večer pred skúškou aktívne ťahákujem a z vlastnej skúsenosti viem, že pri prepisovaní výcucu do ťaháku si zapamätám najviac
- ťahák je hotový okolo jednej rána a mám pocit, že som sa čo-to aj naučil
- ľahnem do postele, ešte surfujem na tablete po 9gagu
- ráno idem mierne unavený na skúšku a väčšinou ju spravím
*pohodička = väčšinou je to surfovanie po nete a zisťovanie informácii o veciach, v ktoré mám záľubu a plánujem si ich zaobstarať...momentálne skúškové obdobie prokrastinujem vo forme prezerania výkonných notebookov a FPV sád do hexakoptera
to je take nemozne aspon 5 dni pred skuskou sa ucit max.hodinu kazdy den? a kludne stihate robit aj tie vase pcioviny co robite aj ked sa neucite...
a anechapem tych jebnlinakov, co noc pred skuskou sa drtia jak postihnuti, lebo cele dni na to nebol cas ze?
v zivote sa mi za tie 4 roky nestalo, ze by som sa nevyspala a to som raz mala aj5-6 skusok za 3 dni koncom jedneho semestra
to je problem ludi, co si nevedia zorganizovat cas a su to lenive hnidopichy, cela prokastinacia...
fakt by so mohla radšej upratovať, je to tu načisto jak v chlieve už
navariť, spapať, pritompozrieť dajaké videjko, britské reality show o jebnutých tínedžeroch alebo honeybooboo, tumblr, seriály, minule som si noc pred skúškou spomenula že som ešte nevidela Tangled. zabiťmazabiťma, takým čýmsi jak v @19 si nadávam furt a piču to pomáha
ja sa ucim cely tyden po troske, lebo si viac zapamatam, to je moj styl a je to lepsie ucit sa pol dna jeden den pred skuskou a hlavne potom nemam stres a ani neviem, co taky stres znamena
ty tu radsej nic nepis, ked studujes pochybny obor na vychode a este externe, externistom by tie tituly ani nemali davat alebo aspon odlisit od tych dennych
si superko špica s tvojim bohovskym štýlom učenia! preto si hoň ego a nadávaj "blbkom z birdza" .D samozrejme s dodatkom o tom aky maš superko štyl učenia .D
šak nikto ti nič neberie, good luck, dosiahni to daleko v tvojom managmentovo ekonomickom onom .D nikto ta tu nedojebava ... prokrastineri ťa majú v piči .D
po prve pise sa ringla a je to moj vyraz, na dedine nebyvam ale v okresnom meste a nechvalim tym, ze studujem v BA, lebo to nie je nic nezvycajne a hlavne to mam aj 30 minut cesty po dialnici, skor som chcela naznacit, ze ty sa tu prezentujes ako neviem co
ty ringla ©®™
@43 To je dosť sila!
to je super
Akoze, ja tiez nechapem, skuskove je dost dlhe, ked je velky rozsah uciva tak jasne, ze sa neda ucit iba hodinu, kazdopadne sa da rozhodne cas pekne zorganizovat a stale zostane aj cas na ine veci...(netyka sa nejak nadmerne tazkych skusok)
a k teme Youtube + pc hry + 9gag a tomu podobne stranky
par prispevkov vyssie ospevujes svoj styl ucenia a organizovanie si casu
neviem kolkym dievcatam si tu uz zjebala namalovane nechty a teraz nedavno si napisala nejaku recenziu na lak
ohladom toho fotografovania, pamatam si na fotky so silnym retusom, obhajovanim a hadanim sa, a teraz sa mi zda, ze pri nejakej fotke ti vadilo, ze slecna je tam vyzuta - takze urcite musis mat nejake skusenosti s profesionalnym fotenim
jedine s tym shuffelingom si nepamatam presne ako to bolo, lebo to bola este tema, ked sa tu pohybovali iny ludia
ale cize z tohto mi vychadza to, ze vo vyssie menovanych veciach mas podla tvojho vlastneho usudku nadpriemerne schopnosti a skusenosti ako vacsina ludi tu, lebo podla tvojich slov my sme tu blbkovia z birdzu, a je podpriemerne ak clovek studuje interne jednu skolu a externe dalsiu hlavne ak to studuje clovek na vychode slovenska...
takze ste raz, ooo vsemocna momo, prosim ta zacni ma ucit zivotu, lebo ja som nedostudovany jedinec, ktory sa snazi spamatat zo svojho zivota
nesklamalo!
vies, co ked napisem vetu: som dokonala, najlepsia a nikto tu na mna nema, potom mozes povdat, ze som to napisala
ano, vravim, ze je lepsie organizovat ci cas pri uceni namiesto robenia kktin a nasledneho nestihania, lebo som nic nepsravil, z troho suudzujes, ze som dokonala, tak by mal mta kazdy rozumny clovek zadeleny cas
komu som tu ja zjebala nechty? skor chces povedat oni mne, aj ked ich neico ako lakovanie absolutne netrapi a robia to len aby mali do coho vyryvat a ked nemaju do toho, tak zacnu za fotky, ked nemaju preco za fotky, zacnu za tiene na fotke a si tupy, ked si myslis, ze ja som to fotila alebo upravovala? vsade pisem, ze to nie je moja tvorba...vadilo, ze mi ej vyzuta? pytala som sa, v com spociva fotenie naboso, lebo mi to prislo zvlastne
do recenzie s aides rypat preco? to bolo pisane zo zamerom pomoct, ak sa niekto rozhoduje medzi lakmi, ja mam toho odksusaneho uz tolko, ze toto proste mozem hodnotit
shuffle tu nikto nikdy nehodnotil pokial si pamatam, lebo to by museli uznat, ze mi to ide hlavne ked som sa tomu zacala venovat pradavno a od zaciatku som s tym nemala problem...
blbkovia z birdzu, lebo podla zaujatosti rypete, nie podla reality, lebo si tu utvorite skupinky ludi, s ktorymi mozete rypat, lebo sami by ste sa na to nikdy nedali, lebo by vas mohli zjebat...a to dobre vietre, ze v reale nemate sancu a kazdy by vas strcil do vacku, len tu mate svoju kvazi zakladnu a mozete zo seb arobit drsnakov tym padom (mozno nevravim priamo k tebe, ale skor vseobecne) a vobec nemam o takuto zaujatost najmejsi zaujem, ani v takejto spolocnosti zvratenej vystupovat ako oblubena akceptovana osoba...
ja tu moju skupinku ludi, s ktorou by som mohol rypat, uz davno nemam. vsetci mi uz odisli, sad days a voci tebe nie som nijak zaujaty, len sa mi nepaci tvoje vyjadrovanie.
a k ostatnym veciam, do recenzie som sa ti nerypal (ja som ju ani necital , ja som len poukazal na to, ze si ju napisala a z toho my vyplyva, ze sa venujes malovaniu nechtov, a vazne sa mi nechce hladat tie fotky, kde si niekomu sprdla nechty - mne islo len o to poukazat na tvoju vetu, ze su to len domnienky zakomplexovanycb ludi, co som napisal v mojom prvom prispevku.
alebo chces povedat, ze som sa mylim, ked som povedal, ze sa venujes malovaniu nechtov (designu, alebo nazvy si to ako chces a bola to len domnienka zakomplexovanych ludi?
ostatne veci sa mi nejak zvlast riesit nechce, ale pointov celeho mojho prispevku bolo to, ze ty sa tu do ludi obujes - este na teba nikto nijak nenaraza, a potom ked sa proti tebe niekto postavi, tak ty sa urazis, a zacnes kritizovat ich a vsetko na svoju osobu beries za osobny utok.
ale w/e, len ak si budes brat veci takto k srdcu a vazne, tak to budes mat tazke
no posledne 2 roky sa skor venujem zbieraniu lakov a nechty lakujem jednou farbou a mozno jeden pomalujem inak, ale enrobim nechtovy dizajn casto ako kedysi a nikdy som ho nerobila v studiu alebo tak a ak som sprdla nechty, tak mozno len raz a to preto, ze boli fakt zle, ked moje lepsie urazali vkuse
ja to uz tazke mam, strasne lutujem, ze nie som totalny ignorant, to by sa mi lahko zila
@ssnehulienka nie nebolo, len ma sralo nieco ine a mam bojovu naladu
Lebo pravdepodobnost ze ty jedina mas super mudre nazory, prejav, postoje a povahu a vsetci ostatni ludia su uplne mimo je dost miziva :/
A chapem ze kazdy je nejaky ale to neznanena ze s kuskom sebareflexie sa neda na sebe pracovat a v urcitych smeroch sa zmenif, len si to treba uvedomit a chciet a skusit sa niekedy na seba pozriet trocha objektivne a kriticky.. Co je asi to najtazsie no
ale co mam menit? tu je kazdy zaujaty a to je podozrive, je pravda, ze kebyze to iste aj horsie napise iny clovek, nevenuju tomu pozornost a ja takyto problem, co tu rozpisujes pri realnych vztahoch skoro vobec nemam, urcite nie u vacsinny, tym padom mi vychadza, ze tu sa koncentruju zaujati, zakomlexovani ludia, ktorych jedinym potesenim v zivote je niekoho urazit...nazory, co su podla birdzu mimo, poviem pred ludmi v reale (zdroraznujem inteligentnymi ludmi, nie ako tu) a bud uznanlivo kyvaju hlavou a ked sa im to nezdam tak argumentuju normalne alebo su ticho a to sa stretavam s ludmi roznych povah
lenze kazdy tu zabuda na fakt, ze ja si od ludi tu nemam co vziat pozitivneho, kazdy tu pise, ako sa ty navazaju do mna a nemaju ma radi ale nevidia to z mojho pohladu tj: mam ich rada ja resp. chcela by som sa s nima bavit/vychadzat za beznych okolnosti (je jedno ci virtualne alebo v reale) a myslim, ze poznas odpoved
a to ze ja jedina toto a hento najlepsie zase nie je a nikdy nebolo mojim tvrdenim, to co si clovek o mne mysli z tych par vyrokov tu, je jeho problem
@29 topka