Poviem ti takto je to drahé a niektoré data už pravdepodobne nevytiahneš + človek si to dokáže spraviť aj sám ale ani ja sám by som do toho nešiel...minule sme mali u nás na praxi zákazníka a cena sa pohybuje okolo 300-500 €
@wowu Môžeš skúsiť programy typu Recuva a podobne ... Ak len vyformatovali disk (rýchly formát a nie low level format), tak by sa teoreticky dačo mohlo dať obnoviť, ale bude toho málo..... Záleží od prepísaných sektorov
uz vela krat som to robil
1. staci recuva
2. musis to obnovit na iny disk cize ideal je vybrat disk pripojit k inemu pc a preskenovat
3. ak bol disk formatovany co verim ze bol tak subory ti sice nejake subory najde ale budu pomenovane nejakym cislom. nie tak ako si ich mal ty. coz znamena ze ak by si sa aj do tej obnovy pustil tak ta caka pokokot prace. nepamata si to nazvy suborov a vacsinou ani v akych priecinkoch boli...
Takže menili v noťase matičnú dosku = nemá nič spoločné s diskom... keďže doska do noťasu je ten istý typ predpokladajme... dáta sú uložené na disku... ty si tie dáta stratil... choď sa im sťažovať že prečo ti formátujú disk keď ti mali vymeniť iba dosku... to je ako by ti menili displej a vyjebú ti z disku všetky údaje... doska sa neinštaluje iba nastavuje takže otázka znie KDE V RITI TI TO MENILI? aby som vedel kde robia amatéri...
Druhá vec je že pokiaľ si na ten disk už niečo zapisoval tak si v riti pretože ti prepísalo dáta v sektoroch a rozlúč sa s tým... a myslím že SSD nemá... pretože tu nikto poriadne nevie čo to SSD je...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
1. staci recuva
2. musis to obnovit na iny disk cize ideal je vybrat disk pripojit k inemu pc a preskenovat
3. ak bol disk formatovany co verim ze bol tak subory ti sice nejake subory najde ale budu pomenovane nejakym cislom. nie tak ako si ich mal ty. coz znamena ze ak by si sa aj do tej obnovy pustil tak ta caka pokokot prace. nepamata si to nazvy suborov a vacsinou ani v akych priecinkoch boli...