Musel som nútene vypnúť notebook, pričom sa mi teda zrušil aj Chrome a zopár desiatok otvorených kariet v ňom a teraz neponúka obnovenie kariet (na rozbíjanie predmetov som pomyslel okamžite..). Takže moja otázka je, či je nejaká šanca na vyrovnanie môjho
@buchtolapka tak to robím, no horšie je to, že niektoré karty som mal otvorené aj 2-3 týždne (som lenivý na čítanie príliš dlhých článkov..ale vždy sa k nim po čase dostanem )
A najviac ma sere že som mal načítané 2 videá ktoré sa mi načítavali hodinu s týmto mojím netom a teraz zase čakať
@smartboy obnovenie kariet by ti aj tak načítané videá začalo načítavať odznova, ten buffer nie je trvalý, a bohužiaľ iný spôsob nie je. maximálne ti môžem do budúcnosti poradiť, že keď sa potreba takéhoto núteného vypnutia vyskytne znova, vytiahni book z elektriny (plus vytiahni baterku, proste totál natvrdo vražda), chrome to pri najbližšom zapnutí zaregistruje rovnako ako pád, čiže ti štandardne ponúkne obnovenie
@midnight ďíky, budem to teda robiť tak lebo naozaj keď si teraz tak spomínam, keď to robím tak, tak obnovenie je ponúknuté ale keď ho vypnem cez on/off tlačidlo tak vtedy nie.
@smartboy ...nerob to pravidelne, vole! to je núdzové riešenie! dnešné kusy techniky už sú síce omnoho odolnejšie, ale aj tak ak to budeš používať častejšie tak si tým nejaké poškodenie disku skôr či neskôr uženieš!
(btw, vygoogli si settings s menom Možnosti napájania (Power settings), a preklikaj sa do advanced, v určitom okne si môžeš nastaviť čo sa stane pri stlačení on/off tlačidla, môžeš nastaviť aby sa nevypol, ale uspal, alebo hibernoval, oboje by ti zachovali otvorené všetky programy, a bude to "vypnutie" stále trvať približne rovnako ako reálne vypnutie (niekedy dokonca kratšie).
prípadne, ešte "polotvrdý" spôsob vypnutia, stlač a podrž vypínacie tlačidlo, a po asi troch sekundách comp celý naraz zhasne, je to stále viacmenej nekorektné vypnutie, ale je výrazne korektnejšie ako vytrhnutie z elektriny.
@midnight ale nič iné mi ani nezostáva lebo tak raz za týždeň mi vždy zamrzne klávesnica aj touchpad a nech robím čo robím, kadeako kombinujem, odpájam, zaklápam obrazovku a tak odpájam, nereaguje...musím teda nútene vypnúť (buď on/off alebo vytrhnutie z elektriny) :/ Síce viem, že raz príde čas, keď sa už notebook po tomto nemusí prebudiť (potom sa dosmejem)
Práve som to urobil, nastavil som to na Režim dlhodobého spánku, dúfam, že ma to nezradí a už nebudem mať strhaný ksicht pri pohľade na žiadnu kartu z cca. 30
Každopádne ďakujem ti veľmi pekne za rady
chrome používam aj ja, ale začína ma štvať, keď sa sám aktualizuje a ták, tak ešte čakám kým sa zase niečo stane, čo ma naserie, a mením prehliadač.. ale zatiaľ ho ešte stále mám ja v chrome používam Simple Windows Saver, je to taký addon, kde si môžeš ukladať viacero rozpoloženie kariet, a aj vždy keď nejakú otvoríš, tak sa ti to automatický uloží.. však skús: » goo.gl/hqnnYD... , len raz sa mi stalo, že sa mi to poprehadzovalo, a že to nedokázal obnoviť, ale to som mal asi 50+ kariet otovrených :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
A najviac ma sere že som mal načítané 2 videá ktoré sa mi načítavali hodinu s týmto mojím netom a teraz zase čakať
(btw, vygoogli si settings s menom Možnosti napájania (Power settings), a preklikaj sa do advanced, v určitom okne si môžeš nastaviť čo sa stane pri stlačení on/off tlačidla, môžeš nastaviť aby sa nevypol, ale uspal, alebo hibernoval, oboje by ti zachovali otvorené všetky programy, a bude to "vypnutie" stále trvať približne rovnako ako reálne vypnutie (niekedy dokonca kratšie).
prípadne, ešte "polotvrdý" spôsob vypnutia, stlač a podrž vypínacie tlačidlo, a po asi troch sekundách comp celý naraz zhasne, je to stále viacmenej nekorektné vypnutie, ale je výrazne korektnejšie ako vytrhnutie z elektriny.
Práve som to urobil, nastavil som to na Režim dlhodobého spánku, dúfam, že ma to nezradí a už nebudem mať strhaný ksicht pri pohľade na žiadnu kartu z cca. 30
Každopádne ďakujem ti veľmi pekne za rady
tiež sa mi to občas na HPčku stane, ale len touchpad, a nikdy to nebolo trvalé, najneskôr do minúty zasa odmrzne, každopádne usb myš fičí v pohode.
a skús pozrieť či nevyšiel nejaký update driverov na tvoju základnú dosku.