Ja sa len chcem spytat tych, co s nou maju nejake skusenosti, alebo poznaju cloveka s touto poruchou...Je mozne vyliecit sa aj bez liekov? Silou svojej vole?..Ja Len preto sa pytam ze si chcem pomoct, a neviem sa rozhodnut, co je spravne...
čítala som, že mnohí ľudia s touto poruchou sa z toho dostali tak, že sa dostávali do situácií, ktoré ich znechucovali ...napr. jedna žena mala problémy s čistotou a musela všetko prehnane drhnúť, tak jej odporučili aby sa prekonávala - jedla z špinavej misky a podobné veci a vraj jej to pomohlo
Myslím, že to závisí od závažnosti.. a tiež od toho čo stále musíš robiť, teda nakoľko ťa to obmedzuje a ohrozuje.... každopadne je dobre mať pri sebe niekoho kto ťa podporí a pomôže ti aspon do istej mieri odpútavať pozotnosť od danej činnosti, ... ak by to ale takto nešlo treba vyhladať pomoc
hej, poznám a určite závisí od štádia. niektorým to nevadí a žijú s tým (poznám človeka, ktorý potrebuje vždy keď zamyká dvere, presne 10 krát skontrolovať kľučku, či ho naozaj nevpustí dnu a očividne mu to v živote neprekáža
dá sa to zvládnuť aj silou vôle, aj nejakými trikmi (napr. keď si človek vytvorí jeden tik na to aby odohnal myšlienky na tri naraz, potom eliminuje aj ten a potom je to ok). niekto iný si zas po čase nájde niečo iné a tak...je to fakt rozdielne prípad od prípadu.
hlavne by si mal človek uvedomiť, že pokiaľ má pocit, že už sa to nedá zvládať a presahuje to medze, tak treba navštíviť odborníka - je to istejšie než pokúšať sa o niečo sám
Zalezi od zavaznosti a typu, zo skusenosti viem ze to vyliecit ide ale prinajmensom je to treba podporit liekmi. Mne sa to podarilo ''vyliecit'' v priebehu roku a pol. Clovek ale musi ozaj chciet a snazit sa obsesiu prekonat. Lieky len dopomozu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
dá sa to zvládnuť aj silou vôle, aj nejakými trikmi (napr. keď si človek vytvorí jeden tik na to aby odohnal myšlienky na tri naraz, potom eliminuje aj ten a potom je to ok). niekto iný si zas po čase nájde niečo iné a tak...je to fakt rozdielne prípad od prípadu.
hlavne by si mal človek uvedomiť, že pokiaľ má pocit, že už sa to nedá zvládať a presahuje to medze, tak treba navštíviť odborníka - je to istejšie než pokúšať sa o niečo sám