@gwendolyn o to az tak nejde, ci su zadubeni alebo nie. Ale priatelstvo je aj o hodnotach, o tom ci si mate co povedat, ci sa zhodnete podla mna aspon v zakladnych existencnych otazkach a nie len o tom, ze mam ta rad a tam to hasne. Preto tato iniciativa.
"Vyberať" si priateľov na základe toho, koho budú voliť, to je fakt moc... Ale sto ľudí, sto chuti, každý považujeme za Základné existenčné otázky niečo iné
@adulicek01 smerujeme do madarska, v horsom pripade do grecka. Ten co voli tych, ktori nas na tu cestu vydali, su v zasade rovnaki a ja take hodnoty s takym clovekom zdielat nemienim. Ako som povedal, priatelstvo nie je len o tom, ze mam niekoho rad. Ked si nerozumiete a nemate si co povedat, tak na co to dalej zivit? O tom to cele je.
myslím si že lepšie než voliŤ pravicu či Ľavicu je voliŤ nikoho ..... aj tak si nemyslím že keď tam bude sedieŤ radičová s spol. že sa budem maŤ lepšie ako teraz za fica ....kvalita môjho života zavisí od mojej šikovnosti , nie od toho kto mi sedí vo vlade....
tiež to považujem za hlúposť kôli jednému odlišnému názoru zahadzovať priateľstvo. Ale na druhej strane, čo sa týka "priateľstiev" na facebooku, tak to mi je v podstate jedno.
moja nebozka babka zvykla vravievat: "Tolko sa ludia po svete strielaju... To nikto nevie zastrelit jedneho Meciara". Aj som rad, ze sa nedozila Fica...
@ikuto nemam nic proti odlisnym nazorom, aj ich respektujem, len si treba uvedomit, ze tu nejde o rozdielne nazory pri oblubenej hudbe, ci filme. Tu ide o rozdielne nazory, ktore ovplyvnuju negativne moj zivot a zivot kazdeho v tejto krajine.
To si môžem dať do statusu "Kto fajčí alebo pije, toho si mažem z priateľov", pretože tiež nesúhlasím s ich myslením, s ich spôsobom života atď.
A potom vylúčim tých, čo jedia mäso, ďalej tých, čo nepočúvajú takú hudbu ako ja, pretože si s nimi nemám čo povedať, tých, čo nosia inú značku oblečenia, tých, čo fandia inému futbalovému tímu, tých, čo čítajú knihy od Kinga a nie od Poea, tých, ktorým sa nepáči vôňa ruží ale majú radšej orgován a takto budem pokračovať, až kým nezostanem SÁM.
Toto je cieľom? Alebo mi akosi unikla pointa priateľstva?
@freestyler01 vysokú školu ktorá má úplne nulovú úroveň a kde chodí dnes každý.. a vysokoškoláci už dnes sa majú problém zamestnať .. hm prečo asi?
to že by bolo spoplatnené školstvo by len pomohlo k tomu aby sa študenti snažili byť čo najlepší a tí naj by ho neplatili = v zdravotníctve a v iných dosť dôležitých oblastiach by boli aj kvalitní ľudia..
@tomice27 netolerantne a ubohe je, ked niekto kto sa tvari ze je priatel negativne ovplyvnuje moj zivot. Opieram sa o cisla a statistiky a tie su v neprospech tejto vlady.
K tomu rozkradnutiu: www.ukradli.sk mas tam zoznam vsetkych kauz sucasnej vlady. Zoznam kauz minulych vlad nemam, ale zaloz novu temu a kludne si mozme spolu pospominat, v podstate si ich pamatam dost. Kazdopadne naozaj zaloz si novu temu a preberajme to tam, toto by mala byt prevazne apoliticka diskusia na temu ocista na fasbuku
Vidim, ze ani tu nedokazu ludia citat a rozmyslat!
@sanduleak fajcenim a pitim ta niekto negativne ovplyvnuje? Zlou volbou ano. Precitaj si vsetky moje komentare s otvorenou myslou a zistis co vyjadrujem
@strommen2428 tak nejako, že záleží na tvojej šikovnosti, ale sčasti aj na vláde
@tommyhot ono, ak to je iba facebookový priateľ s ktorým s vidíš raz za rok tak to v podstate chápem. Ale ak by to bol napríklad dakto s kým chodievaš von, tak si nemyslím že by si to spravil.
A napríklad, ja by som bol nerád keby voľby vyhrala SaS, ale kamošov čo volia SaS tak mi nevadia. Totiž, nezáleží mi až tak priveľmi na politike. A hej, viem že bude ovplyvňovať môj život budúce 4 roky, kto tam bude, akurát si nemyslím že by existovali hocijakí politici, ktorí by túto krajinu dotiahli na vyššiu úroveň.
@tommyhot každý má právo považovať za lepšie niečo iné. Ako vieš, že práve tvoj názor je ten "správny", ktorý potrebuje očistiť sa od "tých zlých"?
Myslím, že obe možnosti (ľavica aj pravica) majú svoje pre a svoje proti a ide len o to, kto uprednostní ktorú možnosť, čo je mu bližšie. Neexistuje správna voľba, iba tvoja osobná, a keď ty máš právo považovať za dobrú jednu stranu, každý okolo teba má to isté právo.
Možno sa tým tvojim zmazaným kamarátom aj uľaví, že prišli o takého "kamaráta", ktorý si neváži a netoleruje ich názor.
no, takto... pre mňa osobne veta "volím SMER" znamená "som debil a verejne sa k tomu priznávam"... hoci po takomto výroku začnem vážne pochybovať o mentálnej spôsobilosti dotyčného jedinca, nemienim kvôli tomu robiť takéto radikálne rezy.
stále je to LEN politika... a ja osobne nedovolím, aby taká vec ako politika akýmkoľvek spôsobom zasiahla do prirodzeného vývoja mojich vzťahov...
@freestyler01 iq si môžeš strčiť do tej diery čo máš vzadu , to že nemá ani na nanuk lebo sa mu nechce robiť je jeho problém , hnoj tu metáš doma iba ty , ty blbý sedlák.
A jaké jointy , ak dobre viem tak chcel presadiť to , aby nemusel ísť 20 ročný človek za 5 gramov marišky do basy , tak čo to tu trepeš
A žiadne spoplatnenie vysokých škôl nebude , to máš zas od nejakého iného blbého sedláka ako si ty ?! a keby aj bolo tak je to lepšie ako si brať pôžičku na to aby sme mali platiť nejakým sprostým grékom , ktorý protestujú proti pomoci, a ešte to budú splácať aj naše vnúčatá , ty IDIOT !
@tommyhot pre mňa je priateľstvo v prvom rade o tolerantnosti (tolerantnosti a vzájomnom rešpektovaní názorov). Nie o tom, "nesúhlasíš so mnou? Tak chod do p..."
@sanduleak ty si vyberas priatelov na zaklade objektivnej skutocnosti? Ja som myslel, ze je to volba cisto subjektivna a mam pravo byt priatel s kym chcem nie? Moj nazor zakladam na situacii, ktora tu bola a ktora tu je a ta hovori v neprospech fica.
@ikuto vzdy som tvrdil a budem tvrdit, ze bez kapitalu sa nepohneme. Kapital sa za 8 rokov Dzurindovej vlady podarilo na kumulovat, zacalo sa aj zo zmenami a keby tu boli dalsie 4 roky tak verim, ze by v tychto zmenach pokracovali. Reforiem sa dalo spravit este vela no nestihlo sa.. A fico akosi nereformoval nic preto ideme do prdele a znova budeme musiet vytvoril kapital aby sme mohli nieco zmenit.
P.S. hej vacsinou ide o fasbukovych priatelov az na par vynimiek, s ktorymi som aj tak dobre vztahy nemal.
@adulicek01 nauc sa citat, utried si myslienky v hlave a potom reaguj. Nie je nazor ako nazor a kazdy nazor ma inu prioritu. Ak mi priatel povie, ze pocuva rytmusa a zasuva vtaka medzi matrace tak sa pousmejem a tym to hasne.
Ak mi priatel povie ze je tunelar, nahrabal si miliardy a este k tomu aj niekoho zabil, tak sa s nim prestanem stykat, lebo si s takym clovekom uz nemam co povedat..
Vidis ten kontrast? Taky isty kontrast je v tom, ze niekto podopruje najvacsich zlodejov a klamarov ( » hnonline.sk/slovensko/c1-44... ) v historii ludstva a niekomu sa paci lejdy gaga..
A ta prvá veta v @27 to vystihla perfekt. Odkiaľ vies, že práve ten tvoj názor je jedine dokonale správny? Aha, som zabudla, vymenoval si 10 bodov, čo fico dojebal a tak si spokojný a presvedčený o svojej pravde.
@tommyhot samozrejme, že v neprospech Fica. Ale mne nejde ani tak o politiku, ako skôr o to, ako si vážiš názory priateľov. Asi sa ani ja nespriatelím s niekým, s kým nemám nič spoločné, ale ty chceš mazať tých, ktorých už máš, s ktorými si sa spriatelil už predtým, ktorých by si ako ich priateľ mal poznať, mal by si vedieť, akí v skutočnosti sú a existuje dôvod, prečo si sa s nimi začal priateliť. Nemyslím si, že politický názor je rovnocenný s niečím, čo by naozaj mohlo prerušiť vaše priateľstvo. Ale to je len MôJ NÁZOR a ty si samozrejme môžeš myslieť niečo iné.
@adulicek01 ale ved pravda je subjektivna. A na zaklade mojej subjektivnej pravdy mam pravo vyvodzovat subjektivne nazory a postoje nie? Ci ty si ovca, ktora ma nazor len na objektivne veci a na ostatne je tu stado?
@tommyhot je úbohé segregovať priateľov podľa politickej príslušnosti , pripomína mi to komunizmus , kedy si ľudia od nestraníkov odsadali v autobuse . Priateľmi sa ľudia stávajú x rokov pred nejakými voľbami , vtedy , keď sa hrali na piesočku s vedierkami a lopatkami a to mám teraz preto , že môj kamoš volil KDH mu povedať adios ? Deje sa tu presne to , čo sa dialo v roku 1998 , keď Soros a zahraničný kapitál zvrhol Mečiara za pomoci špinavých peňazí . Toto bol podľa mňa najhorší rok pre Slovensko z toho dôvodu , že spoločnosť bola rozdelená a rodinní príslušníci sa spolu nebavili kvôli sympatiam k určitej strane . A ten kto si myslí , že je rozdiel medzi Dzurindom a Ficom je blázon . Ono je to všetko totiž je veľké divaldo pre hlúpych voličov , ktorí si myslia , že oni sú medzi sebou akože veľkí súperi ale pritom sú to kamoši . Politika a emócie nejdu spolu .
@violator s tym, ako sa stavaju priatelia mozno suhlasim, ale kedze som sa prestahoval velakrat a nie som s nimi v kontakte, tak sa to na mna nevztahuje a tych novych mam nastastie vo vacsine pripadov s rovnakym politickym nazorom. A nejde tu ani tak o politicky nazor ako o konkretne strany, ktore nas podla mna vedu do zahuby. Podporovatelov takychto stran podporovat nemienim. Tak ako by som nepodporoval kamarata umyselneho vraha, ci kamarata umyselneho zlodeja.
"A ten kto si myslí , že je rozdiel medzi Dzurindom a Ficom je blázon"
Za Dzurindom stoja konkretne vyslekdy, konkretne reformy (ano uznavam aj sa kradlo). Za ficom stoji co? Ziadne vysledky (resp len velmi malo, hlavne pre silove zlozky, ktore tak moze lahsie manipulovat), absolutne ziadne reformy a len vela zlodejiny.
@tommyhot ved si vyberaj koho chceš na základe čoho chceš... Založil si diskusiu, niekto ti odporuje a už je zle. Načo si ju potom zakladal? Diskutovať neznamena len *súhlasiť*
Strýko (ktorý ma pomáhal vychovat, momentálne ma malého syna) poberal invalidný dôchodok, ktorý mu bol neskor zamietnuty (alebo ako to nazvať.) Fico mu ho znova priznal...
A teraz ja podľa teba by som mala prist za ním a nadat mu do kokotov, len preto, že si vyberie radšej toho, kto ho nenechá s malým dieťaťom len na sociálke hej... Ako si napísal, pravda je subjektívna a všetko ma svoje pre a proti.
Tak ako sú aj pre každeho Základne existenčne otázky niečo ine (ja napriklad rodinu, spôsob života), ty voľby
A tým to môžeme skončit, ešte ti tu pride určite dost ľudí , ktorým budes môcť odporovať, lebo ja v tom nevidím zmysel...
@tommyhot Nikto netvrdí , že Fico je reformátor a rovnako tak súhlasím , že reformy boli potrebné ale ten spôsob ich prevedenia bol strašný . Čo sa týka reforiem je zaujímavé , že Fico z nich väčšinu ponechal . Rovnako by bolo zaujimavé ak by neprišla kríza , čo opozičníci robili . Lebo iba kríza naštartovala Ficovo míňanie a rovnako aj preferenice opozície . A tej zlodejiny bolo za Dzurindu omnoho viacej (som si istý , že nebudeš súhlasiť) , rozdiel je hlavne v tom , že Dzurinda bol platený zo zahraničia a tak musel držať hubu a krok . Fico práveže kašle na zahraničie a je teraz ako utrhnutý z reťaze ( čo je samozrejme chyba ) ináč tu je taký menší zoznam kradnutia Dzurindu a škandálov ( dal by som aj Fica ale takýto ucelený zoznam som nenašiel a práve tu by sa dalo porovnať za koho sa viac kradlo ):
kupovali poslancov- predaj bank pod cenu - predali SPP pod cenu - predaj VSŽ pod cenu - predali SE pod cenu-- predaj ST, za sprostredkovanie jedného DT stálo 800 mld. - rozpredaj cementárni po celom Slovensku - podpísaná zmluva SPP s kurzovou stratou - privatizácia plynových zásobníkov- - zle zrátané percenta s Enelom-- kauza hotel Fórum-- kauza vojenské stavby-- kauzy vláčiky a Veriteľ-- kauza Kinčeš-- kauza hasičské vozidla-- kauza skupinka-- kauza DEVIN banka-- kauza Nafta Gbely-- kauza Priemyselna banka-- kauza Govnet-- kauza motorové oleje Martinčeková-- kauza Badžgoň-- snaha predať Cargo a letisko-- odstavili jadrovú elektráreň-- predali vodárne a kanalizácie-- zastavili výstavbu diaľnic- darovali Gabčikovo- minister Rusko s miliónovým kufríkom- tichá podpora nebankových subjektov- odobrali invalidom dôchodky- dobabrali dôchodky na prelome r. 2003 - 2004-- zaviedli platby u lekára, recepty a lôžka- sľubovali dvojnásobné platy-- sú za zrušenie minimálnej mzdy- znížili bohatým daň z príjmu- zvýšili spotrebnú daň pre chudobných- znížili prémie pre stavebných sporiteľov- niekoľko krát zvyšovali daň na PHM- niekoľko krát sa zvyšovali ceny energie- lyžovačky na Aljaške - heliskiing- tunelovanie Branisko- tunelovanie Štátnych hmotných rezerv- FBI vyšetruje predaj Slovenskej sporiteľne-- pranie špinavých peňazí cez firmu Soul a daňové raje
Otec mojej kamarátky ide voliť Fica. Ja, kebyže som plnoletá, voliť ho nejdem. Ale preto, že ide voliť Smer sa neprestanem s jej rodinou a s ňou úplne priateliť len preto, že súhlasí s otcom, pretože je to jedna z mojich najlepších priateliek a politický názor ma, čo sa týka nej, absolútne nezaujíma a ani v najmenšom neovplyvňuje jej životné hodnoty, ani postoje ani správanie. Asi toľko.
pripadá mi to smiešne. Ak by som mal rozmýšľať takýmto spôsobom tak si môžem vymazať rovno všetkých priateľov, pretože so žiadnym sa nezhodnem v názoroch na všetky veci.
politika ma nikdy nedokáže ovplyvniť natoľko, aby som odsúdila ľudí, na ktorých mi záleží... A vlastne kto sme, že všetkých okolo súdime a uzatvárame do škatuliek "debil" len kvôli tomu, že majú odlišné názory, ako my? Je to choré, choré, choréééé... nikdy som väčšiu kravinu nečítala
@violator hlavne by ma zaujimalo, na zaklade coho si usudil, ze sa rozkradnute a zadlzene podniky (aj vytunelovane banky) predali pod cenu? Kurzova strata nie je zlodejina, to je fatalna chyba.
Snaha predat Cargo a Letisko je kauza? Cargo a letisko su dlhodobo neudrzatelne stratove.
Odobrali dochodky aj takym invalidom, ktori na ne nemali na rok. Ti ostatni boli ukryvdeni s tym suhlasim.
Dvojnasobne platy boli takmer splnene. Priemerna mzda sa zdvihla o 87%. Je to sice hra s cislami, ale daleko od pravdy neboli.
Platby u lekara mali aspon trosku prispiet k nezvysovaniu dlhu v zdravotnictve. Kazde jedno zdravotnictvo, ktore chce fungovat musi byt spoplatnen. U nas to bolo len symbolicky. Hlavne ze sa zrusili poplatky a mame o 100% drahsie doplatky na lieky, co je podla mna podstatne vyssia polozka.
Zastavili vystavbu dialnic ale postavili cez 40km rocne rovnako ako fico. S tym rozdielom, ze fico si do svojich statistik zaratal aj 130km zacatych usekov (nie 130km dialnic) , ktore sa zacali za Dzurindu.
Kanik je kapitola sama o sebe, to uznavam.
Myslis tu 40% dan co bola za Meciara? Rovna dan je zvyhodnenie podnikatelov co sa v konecnom dosledku odzrkadli aj medzi obycajnymi ludmi, kedze sa vytvoria nove pracovne miesta. Na tom nic zle nevidim.
Ceny energie ako aj ceny vseobecne by sa v ramci liberalizacie cien a vstupu do EU zdvyhali tak ci tak.
Co su lyzovacky na Aljaske?
Pranie spinavych penazi? nie su dokazy a osobne adresu offshorovej firmy, kde moze sidlit dalsich 200 firiem neberiem za dokaz. Nehovoriac o tom, ze ta firma bola podla niektorych informacii napojena na mecenasov smeru Tom&Jerry
Elektraren museli odstavit, prikaz z EU
S ostatnym +- suhlasim (mozno som nieco prehliadol), stale je tu fakt, ze Minula vlada popri kradnuti aj nieco robila. Argument, ze je kriza a mi pri tom tak ci tak zadlzujeme a nerobime ziadne opatrenia u mna neobstoji. Btw rok dopredu sa vedelo o krizu, pol roka pred nami mali krizu v cechach a aj tak sa nic nepodniklo ked sa malo. Ale ak chceme rozoberat politiku zaloz radsej druhu temu, toto mala byt povodne apoliticka diskusia na nieco ine.
@tommyhot tak potom nechápem o čo ti ide..sns a hzds sú banda skorumpovaných bastardov...druhý menovaný subjekt dovolím si tvrdiť spravil slovensku v 90. rokoch najväčšie škody v politickej histórii a čiastočne nás poslal tam kde teraz sme/snažíme sa vyhrabať z
@stodvacinkar pretoze dnes je dnes a nebudem sa stale obraciat za minulostou a fnukat ako bolo. Ano bolo co bolo, ale momentalne je tu pre mna najvacsi problem fico.
podľa mňa je to smutné keď sa k tomu niekto stavia takto... Ja tiež nemám v láske Fica, ale keď ho už niekto volí tak je to jeho vec, jeho názor nech je už akýkoľvek a nebudem ho teraz mazať z "friend-listu" či preruším s ním kontakty.. nemám slov... V tomto ponímaní to vynikne akoby Vám viac záležalo na politických názoroch ako na ozajstných hodnotách a ľuďoch.. takéto správanie by som pochopil ozaj iba v prípade politického fanatika..
@martin182 pre mna clovek ktory voli smer nema moralne zasady, stipku sebakritiky a asi zije v nejakej bubline. Moj nazor a za nim si stojim.. Ale to je jedno.
@ronik16 este mam cas na politiku, za 10-20 rokov ma tam mozno uvidis
@tommyhot v tomto s Tebou súcitím, je to zvláštne že po tom všetkom sa nájde ešte množstvo ich priaznivcov.. ale zas ajtak kvoli tomu úplne niekoho vyškrtnúť, to je podľa mňa moc.. Ale tak každý nech koná podla svojh
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
presne ako som povedala včera kamošovi, pokiaľ budeš voliť smer normálne sa s tebou prestanem baviť! lebo to sú zadubení ľudia čo ich volia..
"Volis Fica? Priznaj sa, aj tak si nemame co povedat a tym padom nemas co hladat medzi mojimi priatelmi."
alebo moj prvy status:
"Kto sa tu pod komentarom prizna, ze je ficovolic, NENAVRATNE ho mazem z priatelov."
a k tomuto "ktora toho za 4 roky nakradla viac nez stihol Meciar a Dzurinda dokopy" DOKÁŽ svoje tvrdenie
A potom vylúčim tých, čo jedia mäso, ďalej tých, čo nepočúvajú takú hudbu ako ja, pretože si s nimi nemám čo povedať, tých, čo nosia inú značku oblečenia, tých, čo fandia inému futbalovému tímu, tých, čo čítajú knihy od Kinga a nie od Poea, tých, ktorým sa nepáči vôňa ruží ale majú radšej orgován a takto budem pokračovať, až kým nezostanem SÁM.
Toto je cieľom? Alebo mi akosi unikla pointa priateľstva?
to že by bolo spoplatnené školstvo by len pomohlo k tomu aby sa študenti snažili byť čo najlepší a tí naj by ho neplatili = v zdravotníctve a v iných dosť dôležitých oblastiach by boli aj kvalitní ľudia..
ale to je ťažko keď ľudia nechápu súvislosti..
K tomu rozkradnutiu: www.ukradli.sk mas tam zoznam vsetkych kauz sucasnej vlady. Zoznam kauz minulych vlad nemam, ale zaloz novu temu a kludne si mozme spolu pospominat, v podstate si ich pamatam dost. Kazdopadne naozaj zaloz si novu temu a preberajme to tam, toto by mala byt prevazne apoliticka diskusia na temu ocista na fasbuku
@sanduleak fajcenim a pitim ta niekto negativne ovplyvnuje? Zlou volbou ano. Precitaj si vsetky moje komentare s otvorenou myslou a zistis co vyjadrujem
@tommyhot ono, ak to je iba facebookový priateľ s ktorým s vidíš raz za rok tak to v podstate chápem. Ale ak by to bol napríklad dakto s kým chodievaš von, tak si nemyslím že by si to spravil.
A napríklad, ja by som bol nerád keby voľby vyhrala SaS, ale kamošov čo volia SaS tak mi nevadia. Totiž, nezáleží mi až tak priveľmi na politike. A hej, viem že bude ovplyvňovať môj život budúce 4 roky, kto tam bude, akurát si nemyslím že by existovali hocijakí politici, ktorí by túto krajinu dotiahli na vyššiu úroveň.
Myslím, že obe možnosti (ľavica aj pravica) majú svoje pre a svoje proti a ide len o to, kto uprednostní ktorú možnosť, čo je mu bližšie. Neexistuje správna voľba, iba tvoja osobná, a keď ty máš právo považovať za dobrú jednu stranu, každý okolo teba má to isté právo.
Možno sa tým tvojim zmazaným kamarátom aj uľaví, že prišli o takého "kamaráta", ktorý si neváži a netoleruje ich názor.
» www.google.sk/images?hl=sk&am...
Sulik k jointom a platenym skolam
» www.google.sk/images?um=1&...
stále je to LEN politika... a ja osobne nedovolím, aby taká vec ako politika akýmkoľvek spôsobom zasiahla do prirodzeného vývoja mojich vzťahov...
A jaké jointy , ak dobre viem tak chcel presadiť to , aby nemusel ísť 20 ročný človek za 5 gramov marišky do basy , tak čo to tu trepeš
A žiadne spoplatnenie vysokých škôl nebude , to máš zas od nejakého iného blbého sedláka ako si ty ?! a keby aj bolo tak je to lepšie ako si brať pôžičku na to aby sme mali platiť nejakým sprostým grékom , ktorý protestujú proti pomoci, a ešte to budú splácať aj naše vnúčatá , ty IDIOT !
Ale ved tvoja vec
@ikuto vzdy som tvrdil a budem tvrdit, ze bez kapitalu sa nepohneme. Kapital sa za 8 rokov Dzurindovej vlady podarilo na kumulovat, zacalo sa aj zo zmenami a keby tu boli dalsie 4 roky tak verim, ze by v tychto zmenach pokracovali. Reforiem sa dalo spravit este vela no nestihlo sa.. A fico akosi nereformoval nic preto ideme do prdele a znova budeme musiet vytvoril kapital aby sme mohli nieco zmenit.
P.S. hej vacsinou ide o fasbukovych priatelov az na par vynimiek, s ktorymi som aj tak dobre vztahy nemal.
Ak mi priatel povie ze je tunelar, nahrabal si miliardy a este k tomu aj niekoho zabil, tak sa s nim prestanem stykat, lebo si s takym clovekom uz nemam co povedat..
Vidis ten kontrast? Taky isty kontrast je v tom, ze niekto podopruje najvacsich zlodejov a klamarov ( » hnonline.sk/slovensko/c1-44... ) v historii ludstva a niekomu sa paci lejdy gaga..
"A ten kto si myslí , že je rozdiel medzi Dzurindom a Ficom je blázon"
Za Dzurindom stoja konkretne vyslekdy, konkretne reformy (ano uznavam aj sa kradlo). Za ficom stoji co? Ziadne vysledky (resp len velmi malo, hlavne pre silove zlozky, ktore tak moze lahsie manipulovat), absolutne ziadne reformy a len vela zlodejiny.
Strýko (ktorý ma pomáhal vychovat, momentálne ma malého syna) poberal invalidný dôchodok, ktorý mu bol neskor zamietnuty (alebo ako to nazvať.) Fico mu ho znova priznal...
A teraz ja podľa teba by som mala prist za ním a nadat mu do kokotov, len preto, že si vyberie radšej toho, kto ho nenechá s malým dieťaťom len na sociálke hej... Ako si napísal, pravda je subjektívna a všetko ma svoje pre a proti.
Tak ako sú aj pre každeho Základne existenčne otázky niečo ine (ja napriklad rodinu, spôsob života), ty voľby
A tým to môžeme skončit, ešte ti tu pride určite dost ľudí , ktorým budes môcť odporovať, lebo ja v tom nevidím zmysel...
kupovali poslancov- predaj bank pod cenu - predali SPP pod cenu - predaj VSŽ pod cenu - predali SE pod cenu-- predaj ST, za sprostredkovanie jedného DT stálo 800 mld. - rozpredaj cementárni po celom Slovensku - podpísaná zmluva SPP s kurzovou stratou - privatizácia plynových zásobníkov- - zle zrátané percenta s Enelom-- kauza hotel Fórum-- kauza vojenské stavby-- kauzy vláčiky a Veriteľ-- kauza Kinčeš-- kauza hasičské vozidla-- kauza skupinka-- kauza DEVIN banka-- kauza Nafta Gbely-- kauza Priemyselna banka-- kauza Govnet-- kauza motorové oleje Martinčeková-- kauza Badžgoň-- snaha predať Cargo a letisko-- odstavili jadrovú elektráreň-- predali vodárne a kanalizácie-- zastavili výstavbu diaľnic- darovali Gabčikovo- minister Rusko s miliónovým kufríkom- tichá podpora nebankových subjektov- odobrali invalidom dôchodky- dobabrali dôchodky na prelome r. 2003 - 2004-- zaviedli platby u lekára, recepty a lôžka- sľubovali dvojnásobné platy-- sú za zrušenie minimálnej mzdy- znížili bohatým daň z príjmu- zvýšili spotrebnú daň pre chudobných- znížili prémie pre stavebných sporiteľov- niekoľko krát zvyšovali daň na PHM- niekoľko krát sa zvyšovali ceny energie- lyžovačky na Aljaške - heliskiing- tunelovanie Branisko- tunelovanie Štátnych hmotných rezerv- FBI vyšetruje predaj Slovenskej sporiteľne-- pranie špinavých peňazí cez firmu Soul a daňové raje
Snaha predat Cargo a Letisko je kauza? Cargo a letisko su dlhodobo neudrzatelne stratove.
Odobrali dochodky aj takym invalidom, ktori na ne nemali na rok. Ti ostatni boli ukryvdeni s tym suhlasim.
Dvojnasobne platy boli takmer splnene. Priemerna mzda sa zdvihla o 87%. Je to sice hra s cislami, ale daleko od pravdy neboli.
Platby u lekara mali aspon trosku prispiet k nezvysovaniu dlhu v zdravotnictve. Kazde jedno zdravotnictvo, ktore chce fungovat musi byt spoplatnen. U nas to bolo len symbolicky. Hlavne ze sa zrusili poplatky a mame o 100% drahsie doplatky na lieky, co je podla mna podstatne vyssia polozka.
Zastavili vystavbu dialnic ale postavili cez 40km rocne rovnako ako fico. S tym rozdielom, ze fico si do svojich statistik zaratal aj 130km zacatych usekov (nie 130km dialnic) , ktore sa zacali za Dzurindu.
Kanik je kapitola sama o sebe, to uznavam.
Myslis tu 40% dan co bola za Meciara? Rovna dan je zvyhodnenie podnikatelov co sa v konecnom dosledku odzrkadli aj medzi obycajnymi ludmi, kedze sa vytvoria nove pracovne miesta. Na tom nic zle nevidim.
Ceny energie ako aj ceny vseobecne by sa v ramci liberalizacie cien a vstupu do EU zdvyhali tak ci tak.
Co su lyzovacky na Aljaske?
Pranie spinavych penazi? nie su dokazy a osobne adresu offshorovej firmy, kde moze sidlit dalsich 200 firiem neberiem za dokaz. Nehovoriac o tom, ze ta firma bola podla niektorych informacii napojena na mecenasov smeru Tom&Jerry
Elektraren museli odstavit, prikaz z EU
S ostatnym +- suhlasim (mozno som nieco prehliadol), stale je tu fakt, ze Minula vlada popri kradnuti aj nieco robila. Argument, ze je kriza a mi pri tom tak ci tak zadlzujeme a nerobime ziadne opatrenia u mna neobstoji. Btw rok dopredu sa vedelo o krizu, pol roka pred nami mali krizu v cechach a aj tak sa nic nepodniklo ked sa malo. Ale ak chceme rozoberat politiku zaloz radsej druhu temu, toto mala byt povodne apoliticka diskusia na nieco ine.
chlapec ty si iný human error
@ronik16 este mam cas na politiku, za 10-20 rokov ma tam mozno uvidis