...na hlavu postavele. A za jednu cigu trávy ta poslu do basy ako zlocinca. Ale vodky môžeš vypit celu fľašu, byt agresivny, zbit ženu a deti a nikto to neriesi.
@azizi@17 presne teda s cigami nesuhlasim no je to svinstvo tiez, viem to lebo fajcim ale nesposobuje agresivitu len nici zdravie ale to je uz kazdeho dobrovolne rozhodnutie... Ale chlast je velke zlo hlavne tvrdy a asi jedna z najhorsich drog na svete
ak ma clovek labilnu psychiku a pritom moze byt na kazdom kroku pil som moc tak to viem z vlastnej koze a nechcem sa k tomu vracat ale neviem ci ma tento zakon k tomu zas nedotlaci
@torpedo08@19 tak aspon ten alkohol zakázať a dekriminalizovat marihuanu v malom mnozstve. Ale to sa na SK asi nikdy nestane. Je na hlavu postavene, ze alkohol je uplne legálny, ale to nikto nerieši a pije ho nadpriemerne obrovské množstvo ludi, ale nezname bezpecne bylinky (i ked navykove), čo si raz za cas niekto kupi, to idu zakazovať.
@azizi@20 urcite sa to nikdy nestane aj ked teda nehovorim ze sa to stat ma ale z vlastnej skusenosti mozem povedat ze kratom je v porovnani s alkoholom asi ako mala jastericka verzus velky hladny krokodil
@torpedo08@23 nie ale musel by to byť veľmi dlhý proces. Keďže alkohol prekoná všteky stupne rebríčka hodnôt takého človeka v tvz. delíriu tremes. Tým by sa zvýšilo domáce násilie, krminalita, samovraždy, sexuálne zneužívanie,hlúposti ako hlúpe pôžičky, otravy látkami ktoré pripomínajú alkohol, nelegálny obchod s alkoholom, rozkvet mafie, nehovoriac o tom že na abstinenčné príznaky možno zomrieť a teda veľmi veľa ľudí by potrebovalo dohlad na odliečováku. Naviac kto by sa postaral o matky, ktoré sami nevedia utiahnuť rodinu a ich manžel by bol doslova v pici, závislosť na alkohole pretrváva celý život a aj po liečení si musí človek dávať kurva pozor aby sa nerozpil pretože takí začnú tam kde skončili. Atď Atď. na začiatok by stačilo napr. obmedziť propagáciu alkoholu a pomoc matkám samoživiteľkám aby sa cez spoluzávislosť nerozšírovali alkoholizmus na ostaných členov rodiny čo je tiež jedna z ciest ako sa k tomu ľudia dostanú.
ja myslím že aj keby sme všetci dali hlavy dokopy nevedeli by sme to riadne naplánovať je to viacúrovňový problém.
@sajzousko njn ale stojim si za svojim kopanec do vajec by bol aj tak najlepsi sposob zakazu
Ale kratom je ukludnovacia bolest tlmiaca bylinka tak neviem preco ma byt zakazana samozrejme ked sa prezenie mnozstvo tak neposobi priaznivo ale to sa da povedat aj o jedle zachvilu zakazu asi aj bylinkove liecive caje aby sme zrali uz len cisto lieky
@torpedo08@19 'nesposobuje agresivitu len nici zdravie ale to je uz kazdeho dobrovolne rozhodnutie' - 'len' niči zdravie? pravdepodobne si počul o tom, že pasívne fajčenie je ešte škodlivejšie, ako aktívne? a myslíš, že čuchá tie smrady dobrovoľne? ja bývam nad kinom a troma krčmami, večer keď to všetko vyjde von huliť pomaly cez ten kúdel nevidím na ulicu a lezie mi to všetko do bytu, takže ani nemôžem vyvetrať, čo ma teda značne obmedzuje. nechodím ani behávať von, lebo keby som prešla okolo niekoho s cigaretou sa aj zadusím nehovoriac o tých tonách nerozložiteľného bordelu ročne v oceánoch, o znečistení na uliciach, lebo veľa fajčiarov nepozná ani popolník..
ja neverím na zákazy, nech si každý robí, čo chce - ale tak, aby tým nikoho neobmedzoval a neobťažoval - u seba doma alebo niekde, kde je sám. fakt by som to veľmi výrazne obmedzila.
@sajzousko@24 no tak pôjdu na liečenie. Stat to bude stat cele podla mna menej nez liečiť ich vážne zdravotne problemy spôsobene alkoholom. Priznám sa, ze si to predstavujem asi moc jednoducho, ale alkohol je jedna z najhorších a najrozsirenejsich drog. Oveľa horšia nez trebars tráva.
@azizi@31 nie tak uplne...nie každého z toho dostaneš, dnes nemôžeš len tak zatvoriť človeka na liečenie...to tak vôbec nefunguje a ani by nefungovalo...je to pekna predstava ale podľa mnňa naivná...treba najprv obmedziť reklamu a pomôcť napr tým matkám/otcom
@torpedo08@33 jj, tak nebudú dymom otravovať ľudí vonku, ale vovnútri, kde sa to všetko nazhromažďuje a je to tak stokrát intenzívnejšie a nebezpečnejšie
@thunderstorm@35 komu to vadi nemusi tam chodit v senku sa pije a fajci nato je to urcene ale je blbe byvat nad niecim takym no jedina moznost je prestahovat sa neuznavam tuto modu moc ze je v bytovkach dole obchod,krcma atd. ma to byt niekde vedla
@thunderstorm@38 čítam ale stále si myslím že by malo byť na majitelovi či chce mať fajčiarsky alebo nefajčiarsky podnik a ludia by mali mať možnosť výberu kam pojdu
@hetfield@39 veď nech si vyberie majiteľ, ale otravovať ľudí (napríklad nefajčiarov, ktorí sa prispôsobia väčšine a pôjdu s kamarátmi do fajčiarskej krčmy) to bude tak či tak. ja nikde nehovorím, že sa má niečo zakazovať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Inac Durki dufam ze nevadi ze tu tolko pisem
ak ma clovek labilnu psychiku a pritom moze byt na kazdom kroku pil som moc tak to viem z vlastnej koze a nechcem sa k tomu vracat ale neviem ci ma tento zakon k tomu zas nedotlaci
ja myslím že aj keby sme všetci dali hlavy dokopy nevedeli by sme to riadne naplánovať je to viacúrovňový problém.
Ale kratom je ukludnovacia bolest tlmiaca bylinka tak neviem preco ma byt zakazana samozrejme ked sa prezenie mnozstvo tak neposobi priaznivo ale to sa da povedat aj o jedle zachvilu zakazu asi aj bylinkove liecive caje aby sme zrali uz len cisto lieky
ja neverím na zákazy, nech si každý robí, čo chce - ale tak, aby tým nikoho neobmedzoval a neobťažoval - u seba doma alebo niekde, kde je sám. fakt by som to veľmi výrazne obmedzila.
a alkohol je tiez kktina