Odbor osetrovateltvo, diplomovaná vseobecná sestra alebo opatrovatelsky, ci hocijaky kurz?
Moj brat mi nedá pokoj, podla neho staci ked pojdem na nejaky pár mesacny kurz, nechápe, preco chcem ist na vysokú skolu alebo na vyssie odborné stúdium.Podla mna tie kurzy sú zbytocné.
Podla vas tie pár mesacné kurzy sú uzitocné?Aké majú uplatnenie
@timea91 Určite choď na VS - odbornou kvalifikaciou sa tomu nevyrovna žiadne niekolko mesacne kurzy - po VS to budeš mat v mnohých ohľadoch omnoho jednoduchšie v tejto sfére ako sa dožadovať práce s kurzom
stači ti aj diplomovana všeobecna.... je to na tej istej urovni ako sestra bc. až nato, že nebudeš mať pred menom bc.... ale nato, ako je tu na slovensku stav, tak sa skorejšie uplatniš s dvs- diplomovanou všeobecnou... titul je aj medzinárodne uznávaný, takže v zahraniči nebudeš mať problem sa uplatniť....
a pravdupovediac, kurzy su oničom.... ak si ma zamestnanec vybrať medzi niekým kto má len kurz a tým kto má školu, tak si vyberie so školou.... tomu sa kurzy nevyrovnaju....
Z VŠ alebo diplomovanej sestry môžeš robiť ako zdravotná sestra v nemocnici po kurze sa môžeš tak starať o starých ľudí ako au pair či ako sa to píše. Takže povedz bratovi nech si ujasní v hlave čo je čo a určite nezahadzuj peniaze na kurz ak chceš byť zdravotná sestra
ošetrovatelstvo je lepšie, lebo keby sa chceš v budúcnosti zamestanať nie kde v zahraničí ako opatrovatelka tak tam si tie rodiny vyberajú tých ľudí, ktorí majú minimálne strednú zdravotnícku školu alebo po prípade VŠ ošetrovatelstvo... tie rodiny nechcú tých čo majú mesačný kurz, lebo za jeden mesiac sa len minimum naučíš a predsa, keď už máš aspoň zdravotnú majú väčšiu záruku, že sa im o toho človeka postaráš lepšie ako niekto s mesačným kurzom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ked chces byt osetrovatelka/zdravotna sestra, radsej by som volila tu VS... na brata sa vykasli, je to tvoje rozhodnutie, nie jeho
a pravdupovediac, kurzy su oničom.... ak si ma zamestnanec vybrať medzi niekým kto má len kurz a tým kto má školu, tak si vyberie so školou.... tomu sa kurzy nevyrovnaju....
dakujem zuzik