Ahojte
chcela by som sa spýtať či musím najprv naozaj vyštudovať medicínu, ak chcem robiť psychiatričku. Alebo sa dá ísť študovať hneď alebo dá sa ísť študovať niečo podobné?
..alebo inými slovami každý psychiater je lekár,takže medicínu študovať musíš.A čože ťa to berie na psychiatriu? Je to ťažké, vyčerpávajúce, nevďačné.Mám pocit že ani nevieš čo chceš
hento sa studuje strasne vela... je tam medina + neviem ci nie najtazsie nejake atestacie ale moc sa do toho nevyznam ale ja by som to teda robit nemohla...
Nie pre kazdeho je to tazke a vycerpavajuce. Ak je to tvoj sen a najdes sa v tom tak smelo do toho .
Podla mna to musi robit clovek co ma silnu osobnost .
Urcite viac odporucam psychiatriu ako psychologiu .
@3 nevdacne ? Psychiater, Svajciarsko - nastupny plat 12-15 tisic €/mes. . Samozrejme asi aj nejaka prax/jazyk hra rolu ale nie je to nerealne, kedze tie ponuky su .
Na birdzi by nikto nič nemohol robiť lebo všetko je nevďačné a všetko dlho trvá. Ta choďte študovať manažment vy davači ale neodrádzajte každého od vecí čo chce
psychiater je lekar. ale psychologia ma viacero vetiev, jedna z nich je aj klinicka psychologia, ktora ma k psychiatrii najblizsie. oni nemozu samozrejme do liecby pacienta zasahovat tak, ako psychiater, ale spravidla sa stretavaju prave s takymi, co sa liecia, ale nemaju mozog na kasu, ako napriklad drogovo alebo inak zavisli, ludia s depresiami, schizoidnymi prejavmi, s poruchami stravovania a podobne... takze ak nechces ist na medinu, tak toto je moznost.
@barbora199212 to ano, však psychologia je pekná, ale psychiatria?....tí psychicky narušení zúfalci na teba hádžu všetkú tú úbohosť, vycicajú z teba energiu, ty im musíš akože pomôcť, ked sa nedarí je zle, potom ostaneš vyčerpaná, mnoho chorob je tam chronických, tažké je s nimi si poradiť...je to ťažký odbor....nedoporučujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Podla mna to musi robit clovek co ma silnu osobnost .
Urcite viac odporucam psychiatriu ako psychologiu .
@3 nevdacne ? Psychiater, Svajciarsko - nastupny plat 12-15 tisic €/mes. . Samozrejme asi aj nejaka prax/jazyk hra rolu ale nie je to nerealne, kedze tie ponuky su .
"podobna" je psychologia, ako tu uz pisali, ale to nie je medicinsky odbor.
a ako psycholog sa mozes stretnut s rovnakymi pacientmi ako psychiater, zalezi na tom, kde budes pracovat.
na strednej som mala odbor zameraný odbor na psychológiu takže trocha viem čo by to obnášalo ale samozrejme že neviem všetko
jasné