Odbor - Učiteľstvo slovenského jazyka - je ťažké dostať sa k nemu?
Ahojte, končia vianočné prázdniny a asi prvý raz som si naozaj uvedomil, že o chvíľu píšem prihlášky na VŠ. Môj sen je dostať sa k odboru učiteľstvo SJ, no školu som dosť flákal, natrafil som totiž na školu, ktorá ma nebaví, a veci čo sa tam učíme mi nič
Fúúha...a ja gymnazistka stresujem , že sa nedostanem na učiteľstvo dejak, anglina ...
A ty neviem či sa dostaneš ...každopádne sa snaž a sprav pre to všetko čo je v tvojich silách ale nebudeš to mať ľahké podľa mňa. Hlási sa tam aj moja spolužiačka s čistými jednotkami z gymka...tak vieš ako
takéto odbory si kopec ľudí necháva ako poslednú možnosť (tým ten odbor nechcem nijak uraziť, ak to ozaj chceš robiť, máš môj obdiv) a nemyslím, že by bolo nejak strašne náročné sa tam dostať. čo sa týka príjimačiek a pod., to závisí na konkrétnej škole. či chceš ísť na komenského, do nitry alebo ešte dakam inam
ďakujem vám všetkým za názory, aspoň budem kľudnejšie spávať , iný odbor, ako takýto humanitný si ani neviem predstavit že by som mal študovať, tak držte palce a ešte raz ďakujem za pomoc
Hlavne sa chcem čo najlepšie naučiť slovenský jazyk, a mať po škole dobré podmienky čo sa týka možnosti zamestnať sa, no môj sen je písať knihy, a myslim ze lepší odbor nenájdem, nič iné by ma asi ani nebavilo... Veľmi ste mi pomohli ešte raz ďakujem
@mia246 do akych miest si davaš prihlašky? ja chcem isť tiež hentu kombinaciu, len som dajako ešte nezisťovala info... nevieš či je pravda že v Trnave sa neda študovať historia v kombinacii s anj? teda, nikde som to nenašla...
@ondr0 ja som na učiteľstve.. tu sa prijímačky robili tuším len na históriu... som v RK ... Mám síce Anglinu v kombinácií..ale na SJL sa prijímalo podľa priemeru.. a musíš si vybrať aj druhý predmet..
dostat sa tam je lahke, ale ostat tam tazsie... slovencina je velmi tazka, a velmi vela ludi to uz vzdalo... jedna baba uz po niekolkych tyzdnoch ale ked ta to bavi, problem v tom nie je
ja mam kombinaciu anglina-dejak, a uplne v pohode je to... tento rok v BA tusim z historie ani nie su prijimacky...
@vikiii222 no tak to by bolo super, ta kombinacia sa mi tiez paci, ale mal som dejepis na skole len prve 2 roky, a ani by ma nepripustili k maturite pre nedostatok hodin, ale ak by sa to dalo obist, tak by to bolo skvele... Diky za info to si pozrem
@vikiii222 ak sa možem opytať, kolky rok študuješ? ja by som si hcela dať prihlašky na ten odbor, len stresujem, že ma nevezmu... inak po minule roky byvali prijimačky z historie?.... ako sa ti pači študium? mohla by si mi napisať, aspon niektore predmety ake mate, hlavne z tej angličtiny by ma zaujimalo
nemas sa stresovat ze ta tam nevezmu... mala sanca je tam. Inac nevem ze ako bolo predtym, ale ja som mala prijimacky z historie. A studium je v pohode, akoze fakt. Ked sa ucis po cely rok, tak lavoou zadnou prejdes vsetky skusky. Ked nie, no tak trosicku sa potrapis, ale ked mas hlavu, problem to nebude. A predmety ake su? Vsetky predmety najdes na ich nete, aj zo sylabilmi. Ale v pohode su. Niektore predmety nudne a podla mna nepodstatne /gramatika-zaciatok/-ale zas niektorym to bolo urcite na osoh, ako som vravela, vsetkych brali. A potom morfologia, fonetika - s tym sa potrapis, ale uuuplne ze v pohode.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
.... a hento nie je zas nejako velmi oblubeny obor že by sa tam hlasilo 1000 ludi
myslim že sa tam dostaneš
A ty neviem či sa dostaneš ...každopádne sa snaž a sprav pre to všetko čo je v tvojich silách ale nebudeš to mať ľahké podľa mňa. Hlási sa tam aj moja spolužiačka s čistými jednotkami z gymka...tak vieš ako
Hlavne sa chcem čo najlepšie naučiť slovenský jazyk, a mať po škole dobré podmienky čo sa týka možnosti zamestnať sa, no môj sen je písať knihy, a myslim ze lepší odbor nenájdem, nič iné by ma asi ani nebavilo... Veľmi ste mi pomohli ešte raz ďakujem
ja mam kombinaciu anglina-dejak, a uplne v pohode je to... tento rok v BA tusim z historie ani nie su prijimacky...