Dnes som čítala článok o tom, že veľmi veľa študentov odchádza z vysokej školy v prvom ročníku, či už z dôvodu, že to dobrovoľne vzdajú alebo nespravia skúšky a vyhodia ich. Celkom ma ten článok zaujal a preto by som mala pár otázok pre vysokoškolákov.
K
Budem uvadzat vysoku skolu...Studujem medziodbor Aplikovana etika+britske a americke studia 1.rocnik na FF UPJS v KE. Vsetko bolo v poho az pokial nezacali zapocty. Zistili sme totiz, ze katedra amerikanistiky a anglistiky zrusila opravne terminy na zapoctove pisomky... Vacsina z nas nespravila jazykove zrucnosti a ani britske studia (nastastie ja som spravil aspon britske). Dalej nasledovali skusky a opravovanie pisomiek ala vyvesim ich na stenu a hodim 10 zuvaciek, kde sa zachyti, tak ten ma stastie....Nastastie mam medziodbor a vybavili sme si to tak, ze prestupujeme (14ludi zo 17) na cistu aplikovanu etiku (menej stresova, nieco co nas bavi, super profesorske obsadenie, celkom iny pristup ako KAA) bez ujmi na predlzovani si studia o jeden rok...
Nie vzdy je to o tom, ako sa clovek snazi, ale na akych debilov natrafi (vsak Steky a Franko??)
No takto, studujem anglistiku a amerikanistiku v presove a som v tretom semestri. VEEEEEEELMI lutujem, ze som neodisla v prvom a nedala si prihlasku niekde inde. Problem dnesnych deti na strednych skolach je, ze nevedia co taky skurveny odbor moze obnasat. No rodicia mali rozhodujuce slovo a dovolili mi to skoncit az teraz. Hm, komu by sa chcelo opakovat tri semestre? to radsej tu skolu nejako doklepem. (posledna veta je zaroven odpoved preco ludia odchadzaju najma v prvom rocniku, ked maju este relativne malo casu strateneho a mozu skusit nieco ine). Moja spolubyvajuca studovala britske a americke v kosiciach (to iste co ja v PO, len sa to inak vola) v kombinacii s filozofiou. Nechala to po prvom semestri (tymto pozdravuje scootyho a suhlasi s jeho nazorom o stekym a frankym). Teraz je na inej skole a je jej aspon o kusok lepsie.
k dalsej otazke - zacinalo nas 36, v tretom semestri je nas 20
a k dalsej otazke - moja stredna: 6 rokov bilingvalny evanjelicky gympel v tisovci, potom 3 roky literarny gympel v revucej (ta skola sa FAKT oplati, milovala som ju)
dufam ze je tato vycerpavajuca odpoved aspon k niecomu uzitocna, dakujem za pozornost
PRIFUK geografia a kartografia z nejakych 50-56 nejak tak nas bolo je nas teraz cca 35..cize pomerne dost nas skoncilo chcel som aj ja ist na FF UK lenze ked som pocul tie palky co sa platia pri predlzeni..skoro som skolaboval a radsi skusim dorobit toto..aj ked pochybujem ze sa podari
prechod zo strednej na vysku nerobilo nic... proste len ides inde a stretavas ludi... u nas po prvom semestri odisli 2ja ludia z 27, niekolky prenasaju skusky uz teraz a dalsi 1-2 ludi chce urcite odist po prvom rocniku lebo chcu ist na inu skolu... na skuskach sa ucvidi kto vyleti... na strednu mam chemicku priemyslovku odbor biotechnologia a skolu FPV na UCM s rovnakym odborom
tak ja chodim na UPJS som druhacka,studujem prekladatelstvo a tlmocnictvo.
zo zaciatku to bolo v pohode,sice trocha tazke,lebo si bolo treba zvyknut na novy system atd.
ale keby som vedela,ze co ma caka,tak si tam uz prihlasku nepodam.
ako pise scooty,nasa "uzasna" katedra nam zrusila opravaky na zapocty a takto sa studovat neda,vsak to je chore na hlavu presne kvoli tomu som neurobila jeden blby prenasany predmet,z ktoreho bol zapocet a teraz musim ist na inu skolu
takze mam zabite 2 roky a ked ma aj vezmu niekam,budem si musiet platit.
ale k tvojej otazke-odisli od nas 6 spoluziaci,postupne,jedna dokonca po prvom tyzdni.
asi preto,ze cakali nieco ine...
hej mna vyrazili po prvom semestry na strojnickej a ako spravny student vyhodeny dverami som sa vratil oknom a skolu dokoncil
ja myslim ze to je uplne normalne, ze maju ludia problemy v prvom rocniku, je to dost velka zmena oproti strednej...
heh tak ja navstevujem vseobecne oblubeny matfyz, nas ani nemusia vyhadzovat, my odchadzame sami po prvom roku je nas na odbore len o nieco viac ako polovica....ale prvy rok je vzdy najtazsi, hlavne zvykanie si na kreditovy system a hladanie nove sposoby ucenia sa na skusky...a niektorych dobehne, ze si myslia, ze ked sa neeviduje absencia, dozenu vsetky predmety niekedy v buducnosti...a inak je strasne vela ludi, co idu na vysku "skusit stastie"
biochemia na prifuku (momentalne druhak), po prvaku nas ostalo nejakych 24 z 30, co nevyzera zase az tak zle, ale chemikov ostalo 25 zo 100 a mali tie iste veci ako my (vlatne o dva predmety menej), pokial viem vacsina odisla sama, lepsi zdrhli na medinu a farmaciu, kde ich predtym nevzali, horsich to prestalo bavit, alebo ich vyrazili
@verculka89 čítala som to v regionálnych novinách, boli tam uvádzané počty, na niektorých školách to bolo aj 800 až 1000 prvákov, čo sa mi zdalo teda dosť, hlavne na technických, prírodných vedách a tak...
TU, politológia, na začiatku nás bolo niečo cez 35 , na konci prvého ročníka, približne o 10 menej (+/-). neviem to presne lebo som bol medzi nimi aj ja niektorí odišli študovať niečo iné, niektorí to nechali sami, a niektorých vyrazili lebo to flákali (medzi nimi mňa). Ale vraciam sa tam s tým že mi čo to uznajú z minula (a ked nie, aspoň sa v tom už viem pohybovať), takže až taká strata času to pre mňa nebola.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Nie vzdy je to o tom, ako sa clovek snazi, ale na akych debilov natrafi (vsak Steky a Franko??)
k dalsej otazke - zacinalo nas 36, v tretom semestri je nas 20
a k dalsej otazke - moja stredna: 6 rokov bilingvalny evanjelicky gympel v tisovci, potom 3 roky literarny gympel v revucej (ta skola sa FAKT oplati, milovala som ju)
dufam ze je tato vycerpavajuca odpoved aspon k niecomu uzitocna, dakujem za pozornost
zo zaciatku to bolo v pohode,sice trocha tazke,lebo si bolo treba zvyknut na novy system atd.
ale keby som vedela,ze co ma caka,tak si tam uz prihlasku nepodam.
ako pise scooty,nasa "uzasna" katedra nam zrusila opravaky na zapocty a takto sa studovat neda,vsak to je chore na hlavu presne kvoli tomu som neurobila jeden blby prenasany predmet,z ktoreho bol zapocet a teraz musim ist na inu skolu
takze mam zabite 2 roky a ked ma aj vezmu niekam,budem si musiet platit.
ale k tvojej otazke-odisli od nas 6 spoluziaci,postupne,jedna dokonca po prvom tyzdni.
asi preto,ze cakali nieco ine...
ja myslim ze to je uplne normalne, ze maju ludia problemy v prvom rocniku, je to dost velka zmena oproti strednej...