Odísť zo školy alebo nie?
Zdravím. Som tretiačka na bakalarskom stupni, humanitný odbor, v druháku som zistila, že humanitné vedy prestali baviť, viac ma láka vlaková a letecká doprava, a všetko čo s nimi súvisí. Neviem, že čo mám robiť.
A rodicia by ti co povedali ak by zistili ze ta budu musiet "zivit" dalsie roky naviac + peniaze na skolu. Asi by som ked tak studoval dajaku techniku externe. Aj tak nevies ci ta ta doprava bude bavit
Ja Ti poviem z vlastnej skusenosti ako to je .. praca je praca a zabava je zabava .. bohuzial .. ak sa Ti to podari spojit, tak je to uspech. Ale ak nemas zaklady aspon zo strednej skoly tak zaoberat sa technickymi vecami bude pre Teba boj. Dorob Bc. a zacni sa pomalinky orientovat na to co Ta bavi, ale zaroven v tom vyuzijes to co si uz studovala. Neviem aky humanitny odbor studujes, ale .. vlakova a letecka doprava je taky biznis, do ktoreho sa clovek velmi tazko dostane. Mam znameho, ktory zalozil firmu a po 20tich rokoch ledva len tak tak konkuruju v zeleznicnych technologiach. V tychto oboroch je problem, ze to je vacsinou pod zastitou statov a kym to vsetko funguje, tak nikoho nezaujima nejake zlepsovanie ani nic take. To, ze na zeleznicnych priecestiach sa pouzivaju zastarane technologie z cias kromanoncov nikoho netrapi. Ze je na trhu spolocnost, ktora robi sofistikovane zabezpecovacie zariadenia tiez nie. Pretoze hraci co su na trhu si medzi seba nikoho tak lahko nepustia ..
ako keby to nebolo jedno čo doštuduješ, stejnak budeš robiť to čo ťa baví...
na podnikanie potrebuješ kopec prachov, budovu, technické zabezpečenie, ľudí kvalifikovaných odborníkov, zákazky, ľudí ktorí ti posunú kšeft, máš na všetko...
hľadaj radšej spôsobi, známosti už teraz, kde sa zamestnať, aby to bola práca, ktorá by ťa fakt bavila...
podnikať v dnešnom slovesnku je otročina a vedie do blázinca v pezinku...
Len pre zaujimavost z leteckeho biznisu:
"Pařížské letiště Orly bylo neschopné provozu kvůli selhání systému reportujícího pilotům povětrnostní podmínky. Posléze se přišlo na to, že tento systém známý jako DECOR bežel na operačním systému Windows 3.1! Klíčové systémy letiště jsou prý deset až dvacet let staré. To nevzbuzuje pocit důvěry a bezpečnosti."
@timea91 ja som na tom uplne tak isto a studujem skoro to iste a tiez som tretiacka a tiez som mala takuto krizu a obcas stale mam ale ...dostuduj nic nie je v zivote lahke a vsade su nejake prekazky treba obcas aj zamakat ..a nic co robime nie je zbytocne takze raz to pochopime preco toto vsetko to je moj nazor cau
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
na podnikanie potrebuješ kopec prachov, budovu, technické zabezpečenie, ľudí kvalifikovaných odborníkov, zákazky, ľudí ktorí ti posunú kšeft, máš na všetko...
hľadaj radšej spôsobi, známosti už teraz, kde sa zamestnať, aby to bola práca, ktorá by ťa fakt bavila...
podnikať v dnešnom slovesnku je otročina a vedie do blázinca v pezinku...
"Pařížské letiště Orly bylo neschopné provozu kvůli selhání systému reportujícího pilotům povětrnostní podmínky. Posléze se přišlo na to, že tento systém známý jako DECOR bežel na operačním systému Windows 3.1! Klíčové systémy letiště jsou prý deset až dvacet let staré. To nevzbuzuje pocit důvěry a bezpečnosti."