Mám jeden problém. Neni až taký vážny, ale stojí za to o tom diskutovať. Mám 12 rokov a nejak mi nestačí vreckové za týždeň (20 sk).Proste si chcem aj kupovať také veci ako napr. lístky do kina,na koncert, sladkosti, darčeky na narodeniny,
Hmm, jedine veľmi krásne sporiť a sporiť. Ale ak už niekto dostáva vreckové, je fakt, že dvacka na týždeň je pre druháčika na základke... Podebatuj s nimi o tom, skús to nejak kľudne vysvetliť.
ani ja som nedostavala vreckove vzdy si peniaze pitam ale aj vzdy musim povedat na co ich mienim minut a brigadovat mam zakazane povedali ze to mi racej peniaze daju co uz taky je zivot, a keby si povedala niakym znamim z rodiny?
Ale nie, najlepsie bude ked si to vydiskutujete, ale nie ze zacnes s tym ze uz si dost velka na zvysenie vreckoveho, ani nehovor ze kamaratka odvedla dostava viac, lebo oni mozu byt v inej financnej situacii (tym sa nechcem dotknut), jednoducho im povedz ze to co dostavas nestaci na pokrytie tvojich hygienicko-estetickych a kulturnospolocenskych potrieb, a ked to nepomoze tak sa skus dohodnut ze si to odmakas, aj ked to ich moze nasrat ze chces dostavat peniaze za pomoc v domacnosti.
Neviem aka je vasa financna situacia v rodine no 20 SKK je fakt na zaplakanie.
Vies nepytaj od nich zvysenie vreckoveho, lebo to ich len nastve. Jednoducho ked budes chciet ist do kina, chod za nimi a povedz, ze potrebujes x SK na litok do kina.
Stale ked budes potrebovat nieco tak im to povedz.
suhlasim so 4..aj moje kamosky roznasali letaky ..nacierno pravdaze
a ja prachy nedostavam tež..a nechyba mi to..ako ked daco chcem dam si nato a nasi mi doplatia alebo sa proste nejak dohodneme..nikdy som s tymto nemala problem
a este nieco, ,,ved ked budes mat meniny alebo narodky skus si namiesto darceku vypytat prachy..ja to tak robim,lepsie ked si kupim za ne to co chcem, jak keby mi mali daku blbost kupit..
Jop, 10 tiez dobra rada, proste prist a povedat ze kamaratky idu do kina a chces ist aj ty, alebo ze sa skladate niekomu na darcek a podobne, to by mohlo skor zabrat, len zacni pomaly, nie ze zrazu zacnes kazdy den od nich pytat peniaze
u nas je to tak... ed nieco potrebujem, pomozem nieco doma urobit a otec ked vidi, ze sa snazim, tak sa ma na rovinu opyta, co potrebujem... staci nieco urobit pre nich... podla mna a ak nie su nejaki somari, tak ti jasne, ze peniaze daju... ale taky problem riesi asi kazdy v tvojom veku... to zvladnes drzim prsty
letaky sa daju urcite roznasat aj ked mas menej. ale detom to nedavaju az tak radi si myslim. lebo oni to zvyknu smarit niekde do skosa a jebu na to.
20Sk na tyzden je aj dost. ja som nedostaval nic.
a ideme ratat ano?
mame do roka 53 tyzdnov. 20Sk za tyzden takze do roka 1060Sk. a ideme dalej mas 12 takze este + 8 rokov ak budes studovat do 20tich na strednej (to ak ti vychadzaju zle roky) 8480 veru i ked je to bieda. ale k tmu pripocitaj, ze od 15tich mozes mat ako taku brigadu a od 18 mozes mat uz hociaku brigadu. je cas setrit.
na meniny narodeniny su pytaj vzdy peniaze. mne davaju na moje narodky a meniny 500 korun co mi velmy vyhovuje a tak sa zaraba ....
+ mozes podavat na zapasy futbalove a tak neviem tam je to od kolych? od 18? ci to plati len pre tipos? ani neviem
ja vreckove nedostavam.. zijem vacsinou z toho co si zarobim, popripade dostanem na sviatky nastastie mam normalnych rodicov takze ked potrebujem peniaze staci popytat
@19 nehadam sa ale... ide o to, co si pre nich urobil ty??? a tiez vezmi do uvahy, ze ma 12 rokov a chce chodit len do kina, ine vydavky ona snad zatial nema... ak ano tak su to podla mna iba take rozmary...
mna napadlo ze ak ta bavi napr. umyvanie auta, kosenie, opatrovanie deciek, chodenie so psami von tak sa skus znamych alebo v okoli popytat na takuto brigadu myslim ze niekto sa isto potesi ked sa takto ponuknes a zaroven to bude aj pre teba dobre
v 12 brigadovat preboha no ale v krajinach tretieho sveta deti v takom veku uz aj robia...vypytaj si od inych rodinnych prislusnikov co tak napr. stari rodicia?
Vreckove som nikdy nedostaval, ak som nieco chcel tak som peniaze zvycajne dostal (je to lepsie ako tyzdene dostavat rovnaku ciastku a ani o korunu viac).
Toto je teda vážne choré. Nedať 12. ročnému dievčaťu ani na lístok do kina... 20 SK na týžden ???!!! Pred 15 timi rokmi možno ale dnes si za to kúpim dve kopčeky zmrzliny a minuto. Ja som v 12 nedostával vreckové žiadne, ale to bolo o tom že som vždy prišiel za rodičmi povedal: Chcel by som ísť do kina, chcem si kúpiť autíčko... A oni už zvážili či nechcem nejaké nepotrebonosti a podľa toho mi tie peniaze dávali. Viem že to záleží aj od finančnej situácie ale keď máte na net budete mať aj na kino...Jednoducho dievča máš zastaralých rodičov!
To je fakt málo. Akože beriem,ani ja som nikdy nedostávala vreckové, ale to mi ani nebolo treba, keďže mamina mi väčšinou dala peniaze na to,čo som chcela. Si ešte moc malá,s niečím ako brigáda na čierno moc nevymýšľaj,radšej sa porozprávaj s vašimi a skús rozumne argumentovať,prečo by ti mali zvýšiť vreckové. Poprípade sa ponúkni,že povysávaš tatinovi auto,vytrháš v záhrade burinu.. Alebo zájdi za babkou/dedkom/tetou.. že im pomôžeš s nákupom,postrážiš dieťa/psa/mačku...Dá sa to všelijako. Ale samozrejme veľké prachy neočakávaj
skus sa s nimi dohodnut trebars ze za kazdu 1 v skole dostanes 10korun a za 2 napr 5 korun źa horsie znamky budes vracat (mimochodom ja ked som domov doniesla 10 stvoriek foter povedal ze mi da 100 korun za kazdu 1 ale to radsej neskusaj )
dalsia varianta ktora ma napada je ze napr sa mozes s nimi dohodnut ze budes viacej pomahat s domacimi pracami . nakresli si s rodicmi planik .. napr zakazdym ked umyjes riady nakreslis si hviezddicku ked budes mat 5 hviezdiciek dostanes napr 15 a pod s vysavanim zehlenim zvesenim pradla zavesenim utretie prachu a pod
dalsia varianta roznasanie letakov sa moze tusim robit aj v mladsom veku ale napr poros starsiu kamosku nech je to pisane na nu ale vydavok si rozdelite (samozrejme musis je v tom pomahat)
a brigada sa da zohnat aj ked si v tomto veku samozrejme ne na nete a tak ale mozes trebars najst nejake susedky ktore maju psikov a navrhnut ze im ich budes vencit a za tyzden chces trebars 40korun .. ale dakej inej susedke mozes postrazit decko.. najlepsie by bolo keby uz vedelo aspon rozpravat a trochu sa hratz .. bola by to vacsia zabava ..
este ma napadlo ak si napr v dacom dobra napr v matike vylac si na papier inzerat a zaves ho napr do skoly alebo na panelaky ze doucujes prvakou druhakou a tretiakou matiku ( to hadam zvladnes ich ucivo 1+1 v tvojom veku sa musis uz tazzsuie veci ucit no neviem kolkatacjka si)
a potom je tu este zber papiera zbieraj si paier pouzity pokresleny davaj si ho do krabic (aj ja to inak robim) a napr pod stol alebo do pivnice pocula som vsak ze za to vela nedostanes takze si ho nazbieraj viac a potom popros napr mamu nech ti to pomoze do zberu odniest
ak mas napr surodenca dohoni sa s nim ze mu budes robit nejake tie male sluzbicky za nejaku malu financnu odmenu
si vlastne este male decko tak napr pozbieraj nejake hracky a knizky vynes si pred barak stol s kamoskou a akoze to predavajte ja som to v tvojom a mladsom veku robila tiez zarobili sme aspon 30korun ..
neni to sice nic moc a neni to vela ale ako hovori moja mama korunka ku korunke chcem mas 200 korun hhej viem je to trrocha smiesne ale nasetri sa
tak nic.. ja som v zivote vreckove nedostaval..to com mam je iba z mojej usilovnosti a prace...a v 12? som sa bycikloval, chodil na ryby, do prirody...nic viac mi netrebalo..nesi daka narocna?
ja som tiez predtym nedostavala vreckove,potom sme sa dohodni,50 sk na tyzden..ale aj tak som potom na to vzdy zabudla bud ja alebo tatino ale mam to super,wzdy mi daju ked potrebujem...a dostvm aj celkom dost od babiek a tak...takze sa obat na straych rodicov!
Si váž, že máš aspoň 80 sk na mesiac... ja by som bola šťastná, kebyže mám 80 sk na mesiac mne rodičia nič nedávajú vôbec... no neostáva mi nič iné... len brigáda :/ a semtam dostanem na narodky od babky 100 sk
ja dostavam tak 100sk na tyždeň aj to sa potom mmusim robiť že som minula aby mi dali dalšie ale tak ak potrebujem daju viac. ale tak @33 napisala dobre veci. ešte som niekede čitala že sa stav s kamošmi že spraviš nejaku vec ked aj len za 2 koruny a vymysli si niečo jednoduche. takymto spôsobom možeš zbohatnuť. sice malo ale každa koruna sa hodi nie?
a ak byvaš v činžiaku tak by si mohla spraviť že budeš umyvať dlažku... za peniaze. my tak mame v činžiaku jednu staru pani a ked vybera každy mesiac 50 sk tak na tom teda poriadne zaraba kedže je tu asi 60 rodin.
a este ma napadlo napr ked mas nejake neposkodene pouzivatelne hracky knizky daj ich napr na internet ja to robim tiez davam na 1webovu stranku inzeraty s obrazkami co ponukam a ludia sa mi na to ozyvaju uz som si zarobila vyse litra
no vies,veci sa maju tak,vydrz do 1.1.2009 a potom budes dostavat 20E ..unas sa to robi takto ze ked mi nedaju (co sa skoro ani nestava,na diestadu 50 alebo viac...myslim si ze super!)tak jednoducho sa na to vykalsme,alebo vydieram,doliezam a potom to pride....
chcem sa spitat čo mam robit ked potrebujem peniaze mam14 a za mesiac budem mat 15 chcela by so si najst niaku brigadu alebo take niečo ale neviem či by som takych rokou niečo našla hlavne by bolo keby som mala niake prahy lebo bez nich to nejde vie mi niekto poradit ako na to a čo stym aku brigadu si mam najst a či vlastne taka niaka je premna hm?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Skús ich vydierať, že budeš vynášať smeti, umývať riad atď. za peniaze
Ale nie, najlepsie bude ked si to vydiskutujete, ale nie ze zacnes s tym ze uz si dost velka na zvysenie vreckoveho, ani nehovor ze kamaratka odvedla dostava viac, lebo oni mozu byt v inej financnej situacii (tym sa nechcem dotknut), jednoducho im povedz ze to co dostavas nestaci na pokrytie tvojich hygienicko-estetickych a kulturnospolocenskych potrieb, a ked to nepomoze tak sa skus dohodnut ze si to odmakas, aj ked to ich moze nasrat ze chces dostavat peniaze za pomoc v domacnosti.
Vies nepytaj od nich zvysenie vreckoveho, lebo to ich len nastve. Jednoducho ked budes chciet ist do kina, chod za nimi a povedz, ze potrebujes x SK na litok do kina.
Stale ked budes potrebovat nieco tak im to povedz.
Negarantujem no uvidis co to vyda.
a ja prachy nedostavam tež..a nechyba mi to..ako ked daco chcem dam si nato a nasi mi doplatia alebo sa proste nejak dohodneme..nikdy som s tymto nemala problem
a este nieco, ,,ved ked budes mat meniny alebo narodky skus si namiesto darceku vypytat prachy..ja to tak robim,lepsie ked si kupim za ne to co chcem, jak keby mi mali daku blbost kupit..
20Sk na tyzden je aj dost. ja som nedostaval nic.
a ideme ratat ano?
mame do roka 53 tyzdnov. 20Sk za tyzden takze do roka 1060Sk. a ideme dalej mas 12 takze este + 8 rokov ak budes studovat do 20tich na strednej (to ak ti vychadzaju zle roky) 8480 veru i ked je to bieda. ale k tmu pripocitaj, ze od 15tich mozes mat ako taku brigadu a od 18 mozes mat uz hociaku brigadu. je cas setrit.
na meniny narodeniny su pytaj vzdy peniaze. mne davaju na moje narodky a meniny 500 korun co mi velmy vyhovuje a tak sa zaraba ....
+ mozes podavat na zapasy futbalove a tak neviem tam je to od kolych? od 18? ci to plati len pre tipos? ani neviem
Raz som sa oca spytal oco? Doplatis mi 800Sk potrebujem nieco. oco mi bol ochotny doplatit 20Sk nadhera.
a ono to nie je celkom jasne, ze peniaze daju. lebo treba aj na nieco ine nez na koncerty, darceky, do barov, na sminky. ...
mne napr. mama nedava ziadne vreckove a mam vyse 2000sk za leto
a este za august mi pride 7000sk
dalsia varianta ktora ma napada je ze napr sa mozes s nimi dohodnut ze budes viacej pomahat s domacimi pracami . nakresli si s rodicmi planik .. napr zakazdym ked umyjes riady nakreslis si hviezddicku ked budes mat 5 hviezdiciek dostanes napr 15 a pod s vysavanim zehlenim zvesenim pradla zavesenim utretie prachu a pod
dalsia varianta roznasanie letakov sa moze tusim robit aj v mladsom veku ale napr poros starsiu kamosku nech je to pisane na nu ale vydavok si rozdelite (samozrejme musis je v tom pomahat)
a brigada sa da zohnat aj ked si v tomto veku samozrejme ne na nete a tak ale mozes trebars najst nejake susedky ktore maju psikov a navrhnut ze im ich budes vencit a za tyzden chces trebars 40korun .. ale dakej inej susedke mozes postrazit decko.. najlepsie by bolo keby uz vedelo aspon rozpravat a trochu sa hratz .. bola by to vacsia zabava ..
este ma napadlo ak si napr v dacom dobra napr v matike vylac si na papier inzerat a zaves ho napr do skoly alebo na panelaky ze doucujes prvakou druhakou a tretiakou matiku ( to hadam zvladnes ich ucivo 1+1 v tvojom veku sa musis uz tazzsuie veci ucit no neviem kolkatacjka si)
a potom je tu este zber papiera zbieraj si paier pouzity pokresleny davaj si ho do krabic (aj ja to inak robim) a napr pod stol alebo do pivnice pocula som vsak ze za to vela nedostanes takze si ho nazbieraj viac a potom popros napr mamu nech ti to pomoze do zberu odniest
ak mas napr surodenca dohoni sa s nim ze mu budes robit nejake tie male sluzbicky za nejaku malu financnu odmenu
si vlastne este male decko tak napr pozbieraj nejake hracky a knizky vynes si pred barak stol s kamoskou a akoze to predavajte ja som to v tvojom a mladsom veku robila tiez zarobili sme aspon 30korun ..
neni to sice nic moc a neni to vela ale ako hovori moja mama korunka ku korunke chcem mas 200 korun hhej viem je to trrocha smiesne ale nasetri sa
dufam ze som pomohla
a ak byvaš v činžiaku tak by si mohla spraviť že budeš umyvať dlažku... za peniaze. my tak mame v činžiaku jednu staru pani a ked vybera každy mesiac 50 sk tak na tom teda poriadne zaraba kedže je tu asi 60 rodin.
» pc.bazos.sk/inzerat/3005957...