Caute zeny, mali ste cest byt s nejakym chladnejsim typkom,(nebozkava,neobjima, male prejavy) bolo to docasne, nedal sa prerobit alebo zalezi od situacie? a tak ako sa ste to prezivali lebo ak je clovek opacneho rangu asi to moc nema buducnost
Mne na tomto stroskotal vzťah.. Potrebujem fyzicky cítiť náklonnosť druhého človeka, dokážem sa hodiny túliť a milujem to a on bol studený čumák a vrchol intimity bola pusa na dobrú noc.. A komunikovala som to niekoľkokrát, prízvukovala, aké je to pre mňa dôležité a nedočkala sa zmeny, takže nie, nemyslím si, že sa dá 'prerobiť'.
@thunderstorm nooo toto presne, cize vie o tom/uvedomuje si versus nedochadza mu a nevie ze moze byt inak, ale hej podobne, diky za nazor @darkside96 vidis? dolezite
Ahoj Natka. No popravde da sa pretobit iba typek,ktory nema ziadne skusenosti s babami, cize je hanblivy, neskuseny, bojacny.
Megaasexualny typek je asi zbytocne riesit.. Alebo ho vzrusuje niecp ine a tam by som si dala asi pozor
Tak to nema podla mna nic s vzrusovanim alebo co ako pise campino. Podla mna to cele zalezi na tom ako dlho ste spolu a ako sa k tomu vyjadruje ten konkretny clovek. Lebo ja som tiez taka napr ze kym k niekomu nemam vytvoreny hlbsi vztah mam dost problem s takymi "neznostami", proste to mam spojene s laskou.. a viem ze je to asi divne ale trebars viem mat s niekym sex a byt uplne uvolnena a prirodzena a on sa potom na mna nalepi a chce sa objimat a ja uplne zamrznem a je mi to neprijemne. Pretoze k tomu cloveku nemam hlboke city tak mi to nejde. A toto je podla mna pripad mnohych muzov, pricom verim tomu ze to maju tak ako ja ze ked sa zalubim tak sa neviem odlepit od toho cloveka a objimala a bozkavala by som ho 24/7. Takze ak by to bol tento pripad tak uplne ok. Mne to dokonca vyhovuje lebo fakt s tymto je treba ist na mna postupne. Ale ak ten clovek si je vedomy toho ze aj ked niekoho miluje tak je taky chladny to uz je o inom a to neviem ci by som zvladla.. ale nejde mi vobec predstavit si ze by to tak bolo ze niekto niekoho miluje a nechce sa ho dotykat, to nejde k sebe ale asi moze byt no
Neviem v tomto povedať... ale ako muž si myslím, že skôr má chalan z niečoho strach. Ale pokiaľ to sám v sebe vnútorne neprekoná, tak potom to asi nemá moc význam. Ak mu však na vzťahu záleží, tak by sa mal otvoriť. Ale treba mu dať na to čas. Záleží už na tom, či si myslíš, že stojí za to čakať. Na to ti odpovedať neviem.
Rozísť sa s niekým len za toto? No neviem. Iba ak by tam boli aj nejaké iné a možno aj vážnejšie dôvody prečo tak urobiť. Nemôžeme sa rozchádzať za menej podstatné veci lebo takto by sme všetci boli veľmi rýchlo sami.
Alebo možno ako píše @15 jednoducho na to musíš ísť pomaly a on sa postupne otvorí. Veľa ľudí má padni dôvod na to aby sa druhých ľudí nedotýkali aj keď sú s nimi vo vzťahu a jednoducho potrebujú aby bola druhá strana trpezlivá.
ja som tiez tento typ cloveka, nevyhladavam velmi fyzicke prejavy lasky, nie ze by sa mi to hnusilo alebo co, ale mam momenty ked ma to otravuje az ... Moj problem je ale ze ja velmi zijem "v svojej hlave", ze potrebujem mentalne spojenie viac ako fyzicke. A snazim sa s tym bojovat kvoli partnerovi a byt viac pritulna a podobne, ale je to tazke
Takze ak mate radu, prosim tagnite ma
@endre-silentname po 2 rokoch už je to žiaduce a hej nejake zle zážitky predtým ale je pragmatik @yoss presne také niečo ale nebýva až taky predo mnou :/ pekne si zhrnul
ak by bol taky len na zaciatku, tak by za tym mohla byt plachost, odmeranost, neskusenost, x veci, ale 2 roky, to sa uz (najskor) nezmeni, je proste taky, takto sa prejavuje.
"prerobiť" je hrozné slovo, to za prvé. človeka nejde prerobiť, nevyplatí sa to a neprinesie to nič dobré.
k veci. je spektrum sexuality (od asexuality k hypersexualite) a asi je fajn, aby mali partneri približne rovnakú pozíciu na tomto spektre, aby to fungovalo. tzn. je legit, že vám to nefunguje, ak ty si kontaktný typ a on nie a podľa mňa je to legitímny dôvod na ukončenie vzťahu, po ktorom sa vám môže obom uľaviť, pretože inak to skončí tak že ty sa budeš musieť mierniť a on tlačiť do niečoho, čo očividne nechce robiť (a obaja to budete robiť proti svojej vôli).
sú ľudia, ktorí jednoducho nie sú kontaktní - buď sú asexuálni, alebo príliš introvertní, alebo mám napríklad skúsenosť s človekom, ktorý má Aspergerov syndróm a jednoducho keď sa nechce túliť, tak na teba bude vrčať, kým ho nenecháš na pokoji, aj keď ťa v skutočnosti veľmi ľúbi. je na oboch partneroch, aby si určili priority vo vzťahu a nikto to nemôže spraviť za nich. ak je pre teba ľudský kontakt viac, než to príjemné, čo spolu prežívate okrem toho kontaktu, je to ok a je v poriadku, ak budeš chcieť kvôli tomu vzťah opustiť. na druhej strane, ľudia často majú mnoho ďalších vecí, ktoré ich spájajú a pri ktorých sa zdá "citová chladnosť" človeka ako zanedbateľná maličkosť.
niektorí ľudia napríklad ostávajú vo vzťahu s "chladným" človekom spokojní, pokiaľ ten neprejavuje vrelosť k iným ľuďom (ten myšlienkový pochod je že: ak je partner chladný ku všetkým a mňa letmo pohladí, je to znak pre všetkých ostatných, že ma má najradšej - i keď to dáva najavo na jeho vlastnej škále prejavov). Niekedy teda ide ľuďom o to porovnanie s ostatnými. inokedy človek jednoducho potrebuje fyzický kontakt a vrelosť, pretože to naňho pozitívne pôsobí... a vtedy sa vraciame k tomu, čo som písal vyššie.
Ja sa musím pretvarovať celé dni aby som zapadlo do spoločnosti všetko nacvičené - emócie, smiech, úsmev. Je to lepšie pre moje okolie, vnímajú ma len vonkajším vystupovaním.
@marleymt suhlasim, okrem toho, ze podla mna to nema moc spolocne so sexualitou, ved aj asexualny clovek moze mat rad objatia, blizkost cloveka a bozky a naopak hypersexualny tieto veci nemusi mat rad.. Ci??
@lenkaska1 áno, máš pravdu, môže byť asexuálny človek ktorý má rád všetko okrem aktu samotného a hypersexuálny ktorý len vyhľadáva akt (je to síce menej pravdepodobné ako to, že to bude naopak, ale aj tak sa to vyskytuje a nie je to až tak ojedinelé. Ja som napríklad asexual a ľúbim dotyky, a poznám mnoho takých
čo sa týka odmeranosti, išiel by som fakt skôr po Aspergerovi a pod. to sa veľmi inak spája so správaním ktoré popisuje @luboos v @25 , že má nacvičené emócie a spôsoby reakcií na vonkajšie podnety, pretože to nevie dať prirodzene "tak ako to cíti," ako to bežne ľudia dokážu. a nacvičiť si to je jednoduchšie, ako vždy vysvetľovať, prečo sa nevieš tak tešiť z darčeku že skáčeš od radosti a vyzerá to že si nevďačný, alebo prečo nevieš niekoho objať keď sa s tebou lúči, i keď ho máš rád). Každopádne, toto je jedna významná časť človeka, ktorá nejde nejako obmedziť, alebo "preučiť," jednoducho si človek musí nájsť partnera, ktorý to akceptuje na ňom
@tasha5 Otázkou aj tak je, keď si na začiatku spomínala to stránenie sa objímania a túlenia, že čo je pre babu v miere a čo nie ...to ťažšie vycítiť, pretože každá baba je iná a ťažko ja by som to spoznal.. ...mne napríklad raz baba hovorila, keď začal dávno románik, že ju až príliš objímam a som na nej nalepený ako prísavka ...po tejto "príhode" ma to zmiatlo a neviem teda, čo je v zdravej miere a čo nie, pretože určitým spôsobom ma to zasiahlo..
teraz to tak mám (akože..nie sme spolu už dávno..ale sme fwb..ale tých výhod sa mi dostáva málo )
...nezmeníš to nijako, pokiaľ to on sám nebude chcieť. a tlačiť ho do toho nie je dobré. on sa bude cítiť nekomfortne a ty si nasilu vypýtané bozky a dotyky tiež neužiješ
takže si buď zvykneš, alebo sa na neho vykašli (ja som si zvykla )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
@darkside96 vidis? dolezite
ak by to bola žena tak ti poradím čo máš spraviť, ale v mužoch sa nevyznám
Megaasexualny typek je asi zbytocne riesit.. Alebo ho vzrusuje niecp ine a tam by som si dala asi pozor
Alebo možno ako píše @15 jednoducho na to musíš ísť pomaly a on sa postupne otvorí. Veľa ľudí má padni dôvod na to aby sa druhých ľudí nedotýkali aj keď sú s nimi vo vzťahu a jednoducho potrebujú aby bola druhá strana trpezlivá.
Takze ak mate radu, prosim tagnite ma
k veci. je spektrum sexuality (od asexuality k hypersexualite) a asi je fajn, aby mali partneri približne rovnakú pozíciu na tomto spektre, aby to fungovalo. tzn. je legit, že vám to nefunguje, ak ty si kontaktný typ a on nie a podľa mňa je to legitímny dôvod na ukončenie vzťahu, po ktorom sa vám môže obom uľaviť, pretože inak to skončí tak že ty sa budeš musieť mierniť a on tlačiť do niečoho, čo očividne nechce robiť (a obaja to budete robiť proti svojej vôli).
sú ľudia, ktorí jednoducho nie sú kontaktní - buď sú asexuálni, alebo príliš introvertní, alebo mám napríklad skúsenosť s človekom, ktorý má Aspergerov syndróm a jednoducho keď sa nechce túliť, tak na teba bude vrčať, kým ho nenecháš na pokoji, aj keď ťa v skutočnosti veľmi ľúbi. je na oboch partneroch, aby si určili priority vo vzťahu a nikto to nemôže spraviť za nich. ak je pre teba ľudský kontakt viac, než to príjemné, čo spolu prežívate okrem toho kontaktu, je to ok a je v poriadku, ak budeš chcieť kvôli tomu vzťah opustiť. na druhej strane, ľudia často majú mnoho ďalších vecí, ktoré ich spájajú a pri ktorých sa zdá "citová chladnosť" človeka ako zanedbateľná maličkosť.
niektorí ľudia napríklad ostávajú vo vzťahu s "chladným" človekom spokojní, pokiaľ ten neprejavuje vrelosť k iným ľuďom (ten myšlienkový pochod je že: ak je partner chladný ku všetkým a mňa letmo pohladí, je to znak pre všetkých ostatných, že ma má najradšej - i keď to dáva najavo na jeho vlastnej škále prejavov). Niekedy teda ide ľuďom o to porovnanie s ostatnými. inokedy človek jednoducho potrebuje fyzický kontakt a vrelosť, pretože to naňho pozitívne pôsobí... a vtedy sa vraciame k tomu, čo som písal vyššie.
čo sa týka odmeranosti, išiel by som fakt skôr po Aspergerovi a pod. to sa veľmi inak spája so správaním ktoré popisuje @luboos v @25 , že má nacvičené emócie a spôsoby reakcií na vonkajšie podnety, pretože to nevie dať prirodzene "tak ako to cíti," ako to bežne ľudia dokážu. a nacvičiť si to je jednoduchšie, ako vždy vysvetľovať, prečo sa nevieš tak tešiť z darčeku že skáčeš od radosti a vyzerá to že si nevďačný, alebo prečo nevieš niekoho objať keď sa s tebou lúči, i keď ho máš rád). Každopádne, toto je jedna významná časť človeka, ktorá nejde nejako obmedziť, alebo "preučiť," jednoducho si človek musí nájsť partnera, ktorý to akceptuje na ňom
...nezmeníš to nijako, pokiaľ to on sám nebude chcieť. a tlačiť ho do toho nie je dobré. on sa bude cítiť nekomfortne a ty si nasilu vypýtané bozky a dotyky tiež neužiješ
takže si buď zvykneš, alebo sa na neho vykašli (ja som si zvykla )