Má s tým niekto skúsenosť? Ostávajú po takomto odstránení jazvy? Dá sa to vôbec bez jaziev, pretože som čítal ako všade vychvaľovali ten laser ale radšej by som bol za skúsenosti ľudí ako za napísané a anonymné recenzie
a kde mas to znamienko? ak na tvari a nie je moc velke tak laser podla mna kludne, ak je vacsie a niekde inde na tele hlavne, sla by som do normalneho vyrezania, lebo ked sa odstranuje laserom tak ho nemozu pak poslat na histolku. takze zalezi aj preco si ho chces nechat odstranit
@bangbangboom aaale. Nekecat prosím znamienka odstránené laserom sa bežne posielajú na histologiu. Ved to by bol totalny nezmysel keby sa nedali.
Odporúčam laser. Ja mám jedno vyrezané klasicky (to mi robili asi 12 rokov dozadu), na ďalšie idem teraz po lete ale to už bude určite laserom. Mam to na pleci a nechcem mať jazvu.
@willbebetter tak pardon, viem ze som pocula/citala niekde (a viackrat) ze laserom sa akokeby znici a teda sa nemoze poslat. je mozne ze to tak bolo pri nejakych typoch lasera v minulosti co ja viem. sorry ze si nezistujem aktualitky z dermatologie 0_0
bola som na súkromnej klinike v KE, všetko topka, jazvy mi vôbec neostali @bangbangboom má pravdu, laserom odstránené znamienka sa na histologiu neposielaju, pretože sa v tej chvíli spália, preto ked chceš posielať musíš ísť klasicky chirurgicky
inak to prebieha celkom jednoducho, objednáš sa, pani ti to skontroluje pretože nie všetky sa dajú laserom odstrániť, potom si ľahneš alebo sadneš podľa toho kde ich máš, za 30sekund máš jedno hotove
len ošetrovanie je kus náročné, odporúča sa to robiť v zime aby si nebol vystavený slnku, oplachovať vodou, dezinfikovať, neprelepovať, nenatierať žiadnymi krémami iba odporúčanými
pretože po vypálení ti ostane chrastička, a musíš čakať kým sama odpadne
@alex458» www.dermatop.sk/sluzba.php?id=1... tu zas pisu ze "V našom centre pracujeme s jedným z najdokonalejších CO2 laserov súčastnosti (od americkej firmy Lumenis). Každé znamienko po laserovom odstránení odosielame na histologické vyšetrenie - laserovým lúčom znamienko obrezávame po okrajoch (obvode) a spodine (na stotiny milimetrov presne) t.j. odstráni sa len znamienko bez poškodenia okolitej kože. Takto odstránené znamienko možno potom bez problémov zaslať na histologické vyšetrenie (podobne ako pri chirurgickom odstranení znamienok)." takze asi zalezi... kazdopadne som si ista ze som davnejsie pocula z viacerych stran ze sa to znamienko spali a neda sa poslat. takze bud ten laser funguje na dvoch principoch alebo vyvoj ide dopredu a kedysi sa to palilo a teraz sa uz odosielat na histolku da... neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Odporúčam laser. Ja mám jedno vyrezané klasicky (to mi robili asi 12 rokov dozadu), na ďalšie idem teraz po lete ale to už bude určite laserom. Mam to na pleci a nechcem mať jazvu.
@bangbangboom má pravdu, laserom odstránené znamienka sa na histologiu neposielaju, pretože sa v tej chvíli spália, preto ked chceš posielať musíš ísť klasicky chirurgicky
len ošetrovanie je kus náročné, odporúča sa to robiť v zime aby si nebol vystavený slnku, oplachovať vodou, dezinfikovať, neprelepovať, nenatierať žiadnymi krémami iba odporúčanými
pretože po vypálení ti ostane chrastička, a musíš čakať kým sama odpadne
ak chceš ešte dáke info napíš mi TS