Ahojte, bol som u koznej a ta ma poslala s jednou takou vystuplou bradavicou na chirurgicky výrez. Pri pozreti dermaskopom to bolo ok, ale povedala ze vypalit laserom sa to neda a tak ma poslala na chirurgicky vyrez. Lenze pri chirurgickom vyreze sa dáva lokalna anestezia a z osobnych dovodov sa bojím podstupit lokalnu anesteziu takze sa chcem spytat ci by mi to mohli chirurgicky vyrezat aj bez lokalnej anestezie ? Alebo by to bolelo az tak ze by som to nevydrzal ?
A taktiez sa chcem spytat ci neexistuje nejaka inaksia metoda pri ktorej by sa ta bradavica mohla odstranit okrem chirurgickeho rezu ?
Veď lokálna anestéza nie je zla, doktor alebo sestrička ti pichnúť injekciu a nič nebudeš cítiť no nemal by si.
A neviem ako je to u bradavíc, ale o niektorých kožných útvarov musia byť vyrezané pretože ich posielajú na ďalšie vyšetrenia.
Mozno sa to da urobit este aj elektrickou ihlou (elektrodesikacia) a to je prezitelne aj bez umrtvenia skus ked tak ist za nejakou inou koznou, co na to povie
Inak preco nechces lokalne? Mne teraz robila laserom bradavicu rovno pri oku a a podpichla mi to normalne a ten vpich takmer vobec nebolo citit, aj ked to bolo na takom chujovom mieste
@nespiacakraska no ja mam problemy s tou anesteziou preto lebo sa obavam jej moznych neziaducich ucinkov.
Ano mas pravdu ze na chirurgiu sa to posiela preto aby sa z toho mohlo potom aj urobit histologicky rozbor, lenze v podstate ja by som ani ten histologicky rozbor nevyzadoval vzhladom na to ze tu bradavicu som mal uz dost dlho na tele bez toho ze by sa nejako menila a taktiez kvoli tomu ze vramci dermaskopie co mi nba to pozerala takym pristrojom sa to javilo v poriadku.
@slackerbitch ta elektricka ihla vyzera zaujimavo. No ja sa bojim tej lokalnej anestezie hlavne co sa tyka neziaducich ucinkov co som pozeral na nete mam z toho taky cudny pocit.
Ježiš bože lokálna anestézia je NIČ, čokoľvek keď si vyhľadáš na nete tak zistíš že to má po 3 piče možných vedľajších účinkov ale väčšina z nich sa prejavuje u mizivého percenta pacientov... Nešpekuluj, nič sa ti nestane.
ja som mala asi 2krat a raz aj dvojitu davku a zijem zatial
ale nemyslim si, ze sa to zvykne vyberat aj inak, ak je to bradavica tak by sa to malo dat aj vypalit ale znamienko ne, da sa laserom ale je to asi drahe
ked si bral nejake lieky uz od detstva nespocetne vzdy sa ty prejavili neziaduce ucinky? vzdy to bola drviva vacsina ze si dopadol horsie ako pred liecbou? pochybujem.. bol som tiez na vyreze davno aj moja sestra neni sa coho bat nebudes si to citit aspon ja som citil ze cosi "reze" ale nebolelo to ani som to vlastne necitil neni tu co riesit
@nespiacakraska No moze tam byt napriklad alergicka reakcia, taktiez tam mozu byt problemy so srdcom zrychlenie pulzu alebo zvysenie tlaku , a potom su tam rozne priznaky na nervovy system, a tusim este nejake zmnozenie cervenych krviniek, znecitlivenie tkaniva až nekroza
@antifunebracka Ide o to že ja mávam problemy so srdcom a preto sa bojím podstupit to lokalne anestetikum lebo som pocul ze u ludi s chorym srdcom to moze mat zle ucinky
@masterq Tá bolest by mi ani tak nevadila ako skor tie potencionalne neziaduce ucinky. Aj ked viem ze tie su v pripade lokalnej anastezie velmi nepravdepodobne, lenze ja som hypochonder a mne staci vediet ze sa daky priznak moze objavit a uz hned si ho aj psychicky navodim.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A taktiez sa chcem spytat ci neexistuje nejaka inaksia metoda pri ktorej by sa ta bradavica mohla odstranit okrem chirurgickeho rezu ?
A neviem ako je to u bradavíc, ale o niektorých kožných útvarov musia byť vyrezané pretože ich posielajú na ďalšie vyšetrenia.
Ano mas pravdu ze na chirurgiu sa to posiela preto aby sa z toho mohlo potom aj urobit histologicky rozbor, lenze v podstate ja by som ani ten histologicky rozbor nevyzadoval vzhladom na to ze tu bradavicu som mal uz dost dlho na tele bez toho ze by sa nejako menila a taktiez kvoli tomu ze vramci dermaskopie co mi nba to pozerala takym pristrojom sa to javilo v poriadku.
ja som mala asi 2krat a raz aj dvojitu davku a zijem zatial
ale nemyslim si, ze sa to zvykne vyberat aj inak, ak je to bradavica tak by sa to malo dat aj vypalit ale znamienko ne, da sa laserom ale je to asi drahe