Ahojte, nemôžem nikde dopátrať do koľkých dní môžem odstúpiť od kúpno-predajnej zmlúvy, vec sa má takto, v piatok som od jednoho pána kúpil automobil, spísali sme kúpno-predajnú zmlúvu, podpísaná, zaplatená(je tam aj cena napísaná všetko ako má byť, auto
do 14 kalendarnych je to bez udania dovodu iba pri internetovych obchodoch, pokial si to kupil od fyzickej osoby, bez udania dovodu ti to nemusi akceptovat, akceptovat sa to da iba v pripade, ak ti predal nieco ine, ako je v zmluve napisane (zavada, pretocene km, ine parametre). moze ale nemusi to zobrat, to nieje firma ani zivostnik, tam neplatia ziadne odstupenia bez udania dovodu, to je zmluvny zavazok medzi dvoma fyzickymi osobami.
@erjedna myslím, že ani keď si niečo kúpiš z obchodu a chceš to ísť vrátiť, nemusia ti to zobrať. Môžu vymeniť, ale to, či ti to vezmú naspäť a vrátia peniaze je na dobrej vôli obchodníka. Aspoň SOI to tvrdí.
Ja mať obchod, tiež ľuďom v tomto nevyhoviem. Ak tam niekto príde sám a svojvoľne za niečo bez nátlaku zaplatí...iné by bolo, keby si vybral zlú veľkosť alebo keby ho v tomto prípade človek osral na kilometroch, peniazoch, výbave, bárčom, tak to je jasné, ale len tak, z mladíckej nerozvážnosti niečo kúpiť a potom zistiť, že blbosť, nuž... cest la vie. A tebe @cvirik888 vela šťastia... Ja si auto vyberam uz pol roka a stale sa neviem rozhodnut, neviem, ako to bolo u teba.
Do 14 dni mozes odstupit ak islo o "podomovy predaj" (nepamatam si presne ako sa to definuje legislativne). Neviem vsak, ci sa toto moze ratat za podomovy predaj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Kto zmluvu splní aspoň sčasti alebo prijme hoci len čiastočné plnenie, nemôže už od zmluvy odstúpiť, ani keď poskytne odstupné.
Ja mať obchod, tiež ľuďom v tomto nevyhoviem. Ak tam niekto príde sám a svojvoľne za niečo bez nátlaku zaplatí...iné by bolo, keby si vybral zlú veľkosť alebo keby ho v tomto prípade človek osral na kilometroch, peniazoch, výbave, bárčom, tak to je jasné, ale len tak, z mladíckej nerozvážnosti niečo kúpiť a potom zistiť, že blbosť, nuž... cest la vie. A tebe @cvirik888 vela šťastia... Ja si auto vyberam uz pol roka a stale sa neviem rozhodnut, neviem, ako to bolo u teba.