No takže stalo sa toto... prišiel papier že od 3. augusta nemám trvalý pobyt tam a tam na takej ulici v obci Častá... I keď asi 14 rokov bývam už v úplne v inej obci, že Cífer, stále máme tam v Častej nahlásený trvalý pobyt. No vlastne, mali sme, lebo moj
@etelnair no to by nepomohlo... ale ja som si totoo svojej babke nikdy nemyslela... i keď je pravda, že som ju až z vlastne iniciatívyspoznala až pred dvomi rokmi...a chodím tam jediná z našej rodiny...
i keď pochybujem že ty mi sem dáš nejaký vecný príspevok
no, mohlo sa stať, že napríklad máte niekde nejaké nedoplatky a kvôli tomu by bola vyhlásená exekúcia na byt, ktorá je vždy na ten, kde je nahlásené trvalé bydlisko. nehovorím, že to je dôvod, pre ktorý to zrušila, ale len chcem opraviť, že mohla z toho mať nejaké "povinnosti" či "záväzky".
osobne si myslím, že je dosť nepríjemné aj od tvojich rodičov, že nevybavili zmenu trvalého bydliska. ale riešiť veci za chrbtom (ak to tak tvoja babka teda urobila), tiež nie je bohviečo.
rovnako si nemyslím, že prídeš k nejakým konštruktívnym názorom práve na tomto serveri.
prepc ale myslim si ze tvoja babka asi nieje celkom v normalna.alebo je tu aj ina moznost...je to mrcha..ale strasna..ale mam k tomu vsetkem 1 malu poznamku..tvoja babka pravdepodobne musela platit za nich take bezne poplatky ako su :napr.rozhlas,smeti a pod..takze to nieje az tak celkom jedno..ale predsa len..jedna normalna matka by sa takto jednoucho nemala zachovat ku svojim detom..ci uz su pohadany alebo nie..
Však kde bývať máš, trvalý pobyt si nahláste tam, nerobila by som z toho tragédiu
Na tom nemá čo človeka štvať a ak ťa štve, že to urobila za Vaším chrbtom a že vôbec niečo také urobila, to je už iný problém. Za vašim "chrbtom" to urobila možno preto, lebo nechcela hádky, tie by určite nastali, keby Vám to oznámila, kedže máte zlé vzťahy.A to, že niečo také urobila naozaj nepovažujem za zlé a ani nič zlé na tom nevidím.
Jediný problém vidím v tých vzťahoch, nie v tom, že Vám odhlásila pobyt.
Ja by som postupovala na jej mieste rovnako. A nechcem sa nejako zastávať babky, ale ty viníš za všetko len babku kvôli tomu, že ti povedali rodičia, že ona je tá zlá, ale nevieš názor druhej strany, takže na tvojom mieste by som len babku neodsudzovala.
Možno je len ona zlá, ale je aj možné, že na tom dlhoročnom konflikte majú podiel aj tvoji rodičia, nechce sa mi veriť, že babku by tešilo, že má zlé vzťahy s deťmi, vnúčatmi a že ten konflikt sama dlhé roky udržiava.
@xhtml ja viem že nie som v pravom zmysle bezdomovkyňa...ale ako som spomenula, mám už od tretieho augusta trvalý pobyt len v obci Častá, na obecnom úrade, ako sa to robí bezdomovcom...
@grietusha to zas také veci máme nahlásené na náš prechodný pobyt, takže by sa to nemohlo stať, a keby aj, tak najprv musí prísť list,ktorý nám aj tak prepošlú, lebo sme si to zaplatili na pošte...
@janka1311 no tak o tých poplatkoch nemáš pravdu...žiadne smetné, len za osoby ktoré tam aktívne žijú a to je také ddina že nech tam žije akokoľvek veľa ľudí platí sa len raz a tá istásuma... a takisto je to aj o tom rozhlase... my si ho aj tu platíme na vlastné meno a to je len raz vždy na každý dom...ona za nás ale absolútne nič neplatí
inak nechcem byť hnusná, ale nemám pocit, že by si tu niečo naozaj chcela riešiť alebo o niečom diskutovať, ako sa to na fóre akože robí. budem znieť cynicky, ale máme teraz akože všetci poľutovať tvoju situáciu a situáciu tvojho uja?
chápem, že človek sa z určitých vecí potrebuje vyrozprávať, ale kybernetický priestor nie je podľa mňa to pravé.
@d170 to nemáš pravdu o tom že moja babka je zlá...si aj prečítaj koment @3 ..ja poznám jej názor na tú vec, stále mi okolo toho vykladala hubové polievky... ale ako ja s tým nemám nič ale absolútne nič spoločné..ja som akurát našim povedala, že čo mi povedala a hotovo... a ako, aby si vedela moja babka je aká je, je to asi fakt mrcha, i keď som si to o nej nechcela myslieť, ale je to tak...za ten oznam na tabuli kde aj porušili zákon, ju nemá rada celá dedina a vlastne v dedine keď sa spoenie jej meno, žiaľ vybaví si každý hnusnú mrchu ktorá nenávidí svoje deti...
@krutafunebracka ako ja som to tiež hovorila, že keď oni dobre vedeli, že je taká hnusná, prečo to hneď nevybavili...lenžečo som ja mohla hovoriť... oni sú dospelý,oni to mali vybaviť...
len mi je ľúto, že na občianskom ktorý mám len chvíľu, sa mi podarilla suprová fotka a teraz na novom neviem aká bude
no tak tomu ver že tourčite riadne schytá...otec zaplatí aj za uja nášho rodinného právnika, a ten je dobrý, takže určite to schytá nielen babka, ale tak isto aj obecný úrad...
ak sa k tomu ešte nepridá žaloba za zosmiešňovanie...
@wera55555 tak potom nechápem názov diskusie, keďže s topicom nemá vlastne veľa spoločné pokiaľ by si chcela riešiť nepríjemnosť rodičov ku svojim deťom, v pohode, ale načo si opisovala celú túto situáciu?
a mimo iné, nerobím len veci, ktoré mi niekto nakáže, to je moja vec, čo otvorím a na čo sa pozriem a k čomu sa vyjadrím
proste mi uniká, čo sa vlastne rieši. to, aká je tvoja babka? (k tomu budú naozaj veľmi konštruktívne vyjadrenia, keďže ju zaručene pozná každý účastník diskusie). to, aký máš vzťah k babke? to, že je na ňu podaná žaloba? to, že ideš meniť trvalé bydlisko? proste neviem. chceš nejakú radu? alebo čo? diskusia sa neuberá žiadnym jasným smerom. jednoducho nemám pocit, že by to o niečom vlastne malo byť.
@krutafunebracka no lenže ono sa to už teraz nedá obísť, pretože tam potrebuješ čiernobielu fotografiu, ktorú ti na mieste spravia... tam sa už nedáva fotografia ktorú si môžeš doniesť...tam musíš mať biele pozadie bez rušivých kravín a tak..teraz sa to už na euroobčianskych nedá len tak ľahko obísť...
Aj tak podľa mňa ide hlavne o to, že ťa trápi to aká tvoje babka je, tie vzťahy, lebo na tom, že Vám odhlásila pobyt nevidím nič čo by Vám nejako výrazne skomlikovalo život.
Koľko tam už bývate? Myslím, že vybaviť si tam, kde bývate trvalý pobyt ste mali už dávno,ale viem, že času je málo a tvoji rodičia to odkladali vždy na neskôr, či už kvôli tomu, že vybavovačky nikto nemá rád alebo kvôli tomu, že nebol čas. Ale myslím, že je to skôr dobré, že Vám odhlásila pobyt(nemyslím to priamo čo urobila), ale to že Vás to prinúti k tomu, aby ste si ten pobyt už konečne vybavili a neodkladali to na neskôr.
@d170 ako ohľadom nás je to dobré..lenže tatov brat... tak to je aj na žalobu a veru aj to bude žaloba ako hrom... ale ja stále nechápem, ako niekto môže nenávidieť svoje deti až takto, že ich aj verejne zosmiešni...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
i keď pochybujem že ty mi sem dáš nejaký vecný príspevok
nie si bezdomovkyna.. ked ta pridu vystahovat policajti, to uz bude ine..
osobne si myslím, že je dosť nepríjemné aj od tvojich rodičov, že nevybavili zmenu trvalého bydliska. ale riešiť veci za chrbtom (ak to tak tvoja babka teda urobila), tiež nie je bohviečo.
rovnako si nemyslím, že prídeš k nejakým konštruktívnym názorom práve na tomto serveri.
Na tom nemá čo človeka štvať a ak ťa štve, že to urobila za Vaším chrbtom a že vôbec niečo také urobila, to je už iný problém. Za vašim "chrbtom" to urobila možno preto, lebo nechcela hádky, tie by určite nastali, keby Vám to oznámila, kedže máte zlé vzťahy.A to, že niečo také urobila naozaj nepovažujem za zlé a ani nič zlé na tom nevidím.
Jediný problém vidím v tých vzťahoch, nie v tom, že Vám odhlásila pobyt.
Ja by som postupovala na jej mieste rovnako. A nechcem sa nejako zastávať babky, ale ty viníš za všetko len babku kvôli tomu, že ti povedali rodičia, že ona je tá zlá, ale nevieš názor druhej strany, takže na tvojom mieste by som len babku neodsudzovala.
Možno je len ona zlá, ale je aj možné, že na tom dlhoročnom konflikte majú podiel aj tvoji rodičia, nechce sa mi veriť, že babku by tešilo, že má zlé vzťahy s deťmi, vnúčatmi a že ten konflikt sama dlhé roky udržiava.
chápem, že človek sa z určitých vecí potrebuje vyrozprávať, ale kybernetický priestor nie je podľa mňa to pravé.
ale ako, nikto ti nekázal sem chodiť do fóra, nemusela si sem dávať príspevok
a to ti môže byť jedno kde sa ja vyrozprávam, ak by si nechcela, tak by si sem ani nešla...
Btw, ja by som si ten trvalý pobyt radšej vybavila hneď, ako by sa dalo, tam kde má byť.
A čo sa týka tej žaloby - bodaj by to poriadne schytala.
len mi je ľúto, že na občianskom ktorý mám len chvíľu, sa mi podarilla suprová fotka a teraz na novom neviem aká bude
no tak tomu ver že tourčite riadne schytá...otec zaplatí aj za uja nášho rodinného právnika, a ten je dobrý, takže určite to schytá nielen babka, ale tak isto aj obecný úrad...
ak sa k tomu ešte nepridá žaloba za zosmiešňovanie...
a mimo iné, nerobím len veci, ktoré mi niekto nakáže, to je moja vec, čo otvorím a na čo sa pozriem a k čomu sa vyjadrím
proste mi uniká, čo sa vlastne rieši. to, aká je tvoja babka? (k tomu budú naozaj veľmi konštruktívne vyjadrenia, keďže ju zaručene pozná každý účastník diskusie). to, aký máš vzťah k babke? to, že je na ňu podaná žaloba? to, že ideš meniť trvalé bydlisko? proste neviem. chceš nejakú radu? alebo čo? diskusia sa neuberá žiadnym jasným smerom. jednoducho nemám pocit, že by to o niečom vlastne malo byť.
Koľko tam už bývate? Myslím, že vybaviť si tam, kde bývate trvalý pobyt ste mali už dávno,ale viem, že času je málo a tvoji rodičia to odkladali vždy na neskôr, či už kvôli tomu, že vybavovačky nikto nemá rád alebo kvôli tomu, že nebol čas. Ale myslím, že je to skôr dobré, že Vám odhlásila pobyt(nemyslím to priamo čo urobila), ale to že Vás to prinúti k tomu, aby ste si ten pobyt už konečne vybavili a neodkladali to na neskôr.