Ohodnotte film Requiem for a Dream (Requiem za Sen)...
Mnohí ste ho už videli.. a zase mnohí nie... podľa mňa.. je to najlepší film aký som kedy videla.. čo sa týka deja aj všetkého okolo, hm.. vaše názory?
ako dobre, ze je na svete tolko vela ludi, ze? potom sa da hovorit "mnohi ste videli, ale mnohi ste nevideli"
videl, vtedy sa mi pacil dost, aj stale ho povazujem za dobry, ale pozriet by som si ho nechcel, trochu mi vadi, ze sa z neho kazdy ide posrat. viem, ze by mi mohlo (malo?) byt jedno, ako sa k nemu stavaju ostatni, ale vadi mi to trochu no...
Chcem si to pozrieť niekedy keď budem mať fúru času, aby som si mohla povedať, že som to videla, pretože som videla asi prvú polhodinu alebo tak nejak a nejak ma to moc neoslovilo, no...
Pre mňa najlepší film s drogovou tématikou čo som kedy videl. Tri možné konečné scenáre dobrovoľne či nedobrovoľne drogovo závislých; odporúčal by som to pozrieť všetkým začínajúcim "smažkám" aby videli že to ich frajerstvo sa môže a vo väčšine prípadov aj skončí takýmto spôsobom. Lepší soundtrack hádam ani byť nemohol......ešte dlho som mal ten film v hlave. Nepoznám nikoho, komu som tento film odporučil, že by ho nechal chladným.
@etelnair prosim ta neoslovuj ma s opicami zasadne nekomunikujem
@pubertslatinocelny ten prvoplanovy vyznam je tiez pravdivy - nebrat drogy, studovat, byt zodpovedni a nerobit kraviny
ten pochopi kazdy
a potom je tam este jeden ovela podstatnejsi vyznam ktory hovori o tom, ze to nie su len ti hlavni hrdinovia v ktorych bola chyba. Symbolizovalo to, ako vlastne cela nasa spolocnost funguje.
videl.. je dobry... ale vacsina to tvrdi len preto, ze vlhne pri pohlade na Jareda Leta.. po prvom prezreti mi bolo zle a mal som depresiu... po druhom som bol unudeny...
@vanellus myslim ze v Trainspottingu je sice tematika ta ista ale Requiem for a Dream je film pri ktorom sa teda ani trochu nepousmejem co sa o Trainspottingu povedat neda ....
dráma je to jak sa na aronofskeho patrí. ale tvrdé drogy na ulici, to je ťažký oriešok na reálne vykreslenie. človeka čo to zažil, to určite neuspokojí, no zaiste zaujme.
herci hlavných úloh (okrem Sarah - tej babky) neboli dostatočne hodnoverní. to proste neboli úprimne závislí feťáci, aspoň ja som im to nevidel v očiach. to je obrovská škoda, no na druhej strane lepšie to už asi byť nemohlo. aj tak: kde zohnať vhodného herca čo hentak kábluje.
vizuálne to bol pre mňa veľký zážitok (hlavne strih a efekty).
OST je počin dekády vo svojom odbore, doteraz často vykrádaný.
Videla som to celé, na časti, vždy v očakávaní niečoho nového (bohužiaľ, stále to bol jeden film od jedného režiséra), ale zaujal .. na konci celkom nechutný, bolelo ma z neho brucho a mala som depku ... a druhýkrát si ho rozhodne pozrieť nechcem, prvý pohľad mi stačil a spomienky sú živé
podla mna je myslienka filmu ako aj cely film velmi precenovany ... vidite tam nieco co tam chcete vidiet ale mna ten film moc nezaujal, ale aj ja som nanom videl hlbsiu myslienku ale nakoniec som zistil ze tam vlastne nebola a film je len filmom velmi obycajnym, velmi ...
mne sa ten film strasne pacil, bol moj oblubeny, ale potom o nom zacali vsetci rozpravat a rozplyvat sa nad nim, uz mi lezie na nervy ako ho kazdy vsade spomina
Treba si uvedomiť, kto je Aranofsky a čo robí. Requiem je veľmi ťaživá záležitosť, nie však myšlienkovo. Nesnaží sa tak veľmi o hĺbku, či originalitu, v jednoduchosti je v tomto prípade krása, pretože pilierom jeho práce je filmová reč, ktorou veľmi ľahko prekonáva väčšinu postmodernistov.
Film je syntéza všetkých umení a tu má práve väčší priestor výtvarná stránka ako literárna. Avšak to, že za sebou obraz alebo fotografia neskrývajú toľko myšlienok ako niektoré knihy neznamená, že sú horšie. Pohľad na ne vo vás vyvoláva pocity, pre ktoré si ho radi zavesíte na stenu.
V skratke, menej civilné ako Wrestler a menej ohromme-tupé-davy ako Black Swan, viac boľavé. Vedzte však, že ak niekedy budete chcieť zistiť, čo to je ten rakurz (a iné) a ako sa s ním pracuje, nenájdete lepší učebný materiál ako práve Requiem for a dream.
Nemyslim si, ze je to najlepsi film co som vedela, mnohe ma oslovili viac, hlavne co sa pribehu tyka. Avsak sposob akym je spraveny - strih, kamera, zvuk - je IMHO spraveny velmi dobre, gradacia tiez co to spravi s divakom. Je sice aj v mnohych inych filmoch, ale tu podla mna ovela viac. Zaciatok jemny, ku konci je to uz tvrdy film - ale keby ste si sceny zo zaveru pustili bez zvysku filmu, nevyvola to ten dojem. Ale celkovo pomerne fajn fim - u mna 4/5
nemám nejaké filmové nadanie, zrejme má u kritikov (ak má) dobrý ohlas pre spôsob točenia, a presne pri tom to hasne, mňa tematicky vôbec nezaujímal ten film, kamera bola fajn a to bolo všetko... občas tie stavy tej stareny boli dobre točené, ale radšej si opakovane pozriem pokojný lost in translation, než toto
ale pozerám, že zannie dačo popísala odbornejšie, tak jej verím, asi v tom je ten film uznávaný
No prepáčte, ale absolútne nechápem gusto ľudí ktorí sa pri tomto filme nudili a zaspávali. Ja som bola úplne ponorená do príbehu a na konci som dostala ešte niekoľko dňovú depresiu. Ale aj tak ho hodnotím ako jeden z najlepších filmov....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
videl, vtedy sa mi pacil dost, aj stale ho povazujem za dobry, ale pozriet by som si ho nechcel, trochu mi vadi, ze sa z neho kazdy ide posrat. viem, ze by mi mohlo (malo?) byt jedno, ako sa k nemu stavaju ostatni, ale vadi mi to trochu no...
@pubertslatinocelny ten prvoplanovy vyznam je tiez pravdivy - nebrat drogy, studovat, byt zodpovedni a nerobit kraviny
ten pochopi kazdy
a potom je tam este jeden ovela podstatnejsi vyznam ktory hovori o tom, ze to nie su len ti hlavni hrdinovia v ktorych bola chyba. Symbolizovalo to, ako vlastne cela nasa spolocnost funguje.
Inak sa úplne stotožňujem s Pubinkovými komentom, a nielen preto, že mu neprekáža, že sa nerada sprchujem.
» www.birdz.sk/forum/requiem-f...
dráma je to jak sa na aronofskeho patrí. ale tvrdé drogy na ulici, to je ťažký oriešok na reálne vykreslenie. človeka čo to zažil, to určite neuspokojí, no zaiste zaujme.
herci hlavných úloh (okrem Sarah - tej babky) neboli dostatočne hodnoverní. to proste neboli úprimne závislí feťáci, aspoň ja som im to nevidel v očiach. to je obrovská škoda, no na druhej strane lepšie to už asi byť nemohlo. aj tak: kde zohnať vhodného herca čo hentak kábluje.
vizuálne to bol pre mňa veľký zážitok (hlavne strih a efekty).
OST je počin dekády vo svojom odbore, doteraz často vykrádaný.
ale na tento si neviem spomenut o com konkretne bol. takze asi nic moc.
je to taký priemer, nič viac nič menej
Film je syntéza všetkých umení a tu má práve väčší priestor výtvarná stránka ako literárna. Avšak to, že za sebou obraz alebo fotografia neskrývajú toľko myšlienok ako niektoré knihy neznamená, že sú horšie. Pohľad na ne vo vás vyvoláva pocity, pre ktoré si ho radi zavesíte na stenu.
V skratke, menej civilné ako Wrestler a menej ohromme-tupé-davy ako Black Swan, viac boľavé. Vedzte však, že ak niekedy budete chcieť zistiť, čo to je ten rakurz (a iné) a ako sa s ním pracuje, nenájdete lepší učebný materiál ako práve Requiem for a dream.
ale pozerám, že zannie dačo popísala odbornejšie, tak jej verím, asi v tom je ten film uznávaný
ale to je ine, i ked v niecom podobne kazdopadne po tomto filme v linku som nemohla ostat ticho..skus uvidis...
Nemam rada filmy s takouto tematikou...
Ale ta hudba tam bola fantasticka