Prosím vás o váš názor, ide o to že ja mám 25 a moja frajerka 15. Ja ju strašne ľúbim aj si rozumieme všetko ako má byť, aj na svoj vek je rozumovo veľmi vyspelá. Ale neviem čo s tým vekom, hlavne čo si myslia ostatný. Tak by som chcel vedieť váš názor.
Mám približne tvoj vek, a nechcel by som rozvíjať taký vzťah.
Z lásky k nej, by som ju nechal rozvíjať sa, rásť, študovať... lebo má na to právo, a ešte sa bude vyvíjať aj po psychologickej stránke.
Nie jej sľuboval, plánoval si spolu s ňou...
Podstatné je rozvíjať priateľstvo. V takom veku sa dievča/chlapec jednoducho zamiluje. Ale podstatou part. vzťahu nie je pocit zaľúbenia. Podstatou je byť partnerom. Až človek dozrie, spozná čo znamená byť partnerom, nie len zaľúbencom. To, že si rozumiete nič ešte neznamená, rozumieme si s kadekým... dokonca s rodičmi, súrodencami, s ľuďmi s podobným pohľadom na svet... Mal by si byť nad vecou. Má právo byť ešte dieťaťom, nemusí byť už partnerom...
aj my s priateľom sme tak boli, keď sme boli mladší. sme stále šťastní, takže je tam nádej, že aj Vy budete. hlavne musíte mať jasno vo veciach ako svadba, deti, bývanie.. keď sa v tom zhodnete, vyhrali ste.
ak to vam vyhovuje,fajn.mne sa zda 15 rokov malo,sak to je decko,ale zas vztah s dospelym jej pomoze rychlejsie dospiet,ak je z nie najlepsej rodiny,takto ma pri sebe oporu,nie dalsie dieta...taktiez sa da na to pozerat z tej strany,ze nech sa este vyburi ako dieta,ze ma dost casu na dospelost,ale co ak nema? neviem,je to vas vztah,takych uz bolo a zostali spolu,alebo aj nie
akože myslím si že 15 a 25 je trochu moc, vzhľadom na to, že aj ked je vyspelá a rozumná ešte je predsalen dieťa ... ešte sa vyvíja , formuje... atd. no ale ako ak sa ozaj ľúbite a klape vám to tak nerieš názory...
@jagang Keby si nevedel pedofil je človek vyhľadáva decká v predpubertálnom veku čo ona už nie je a hlavne s nimi čo smee spnespalitu ešte nespali...a ja ju mám fakt rád
preco nemas rad starsiu? co ma to co nema zena uz vyspela alebo aspon vyspelejsia, chces ci nechces ak v 15tich nema nadpriemerne IQ a nestuduje vysoku skolu je to stale este nerozvynute dieta myslim ze som dost inteligentny ale toto v zivote nepochopim sice sa to praktizovalo v stredoveku 15 a 25 ale v dnesnej dobe ja ti nevim, homosexualov neodsudzujem to chapem, ale toto je podla mna zvratene
Ja si neviem predstaviť, že by som chodila s 25 ročným. Jako síce si rozumiem len s takými, alebo staršími, ale jednoducho nie. Ale ja si zas neviem predstaviť, že by som chodila vôbec s niekým, takže asi nie som objektívna.
ak teraz vynechám moje úchylné ,,ja,, tak 15 je naozaj málo
neviem si predstaviť vyspelú 15-nastku, teda viem ale rozumovo neviem .. mne sa nezdá vyspelých veľa 19-22 ročných dievčat nie ešte 15 preboha ..
zaujímalo by ma o čom sa asi bavíte, o hypotékach, živnostníctve alebo o podnikaní v modernej kapitalistickej spoločnosti ?
no až by ma také dievča rozumovo dostávalo do úzkych a naozaj by som videl že na svoj vek je niekde inde a rozumeli by sme si a prechovávali k sebe emócie, kašlal by som na ,,ostatných,, ... o 2 roky neskôr by to už aj tak nikomu čudné neprišlo
ja sa teraz neohliadnem za 25ročným, nieto ešte keby mám 15 a keď si spomeniem na svoje 15ročné ja, tak som sa chovala fakt strašne a 25ročný by so mnou určite nevydržal. ale tak my nevieme aká je ona a môžeme ti povedať len názory z našich skúseností, ak vám to klape, tak by som kašlala na názory ostatných
my sme 16 a 24 zo začiatku som si myslel, že má okolo 20, vyzerala nato aj sa správala, potom sa priznala a sme spolu aj tak
niektoré baby v mojom veku v mojom okolí sú proti nej upišťané decká a nerozumiem si s nimi tak dobre ako s ňou a až takto zaľúbení som asi ešte nebol ...
Mám 17 a priateľ bude mať v auguste 26. Podľa mňa to aj tak nie je o veku, ale o tom, čo majú dvaja spoločné. Vyrastala som medzi staršími sestrami, správaním som vyspelejšia a rozumnejšia ako rovesníčky (vraj), takže ja si s ním vážne rozumiem.
A keď sa o to začnú zaujímať jej rodičia, tak pochop, že pre nich to je stále dieťa a nevedia si pripustiť, že by mala chodiť s mužom, ktorý je podstatne starší. Ale pomáha, keď sa im prídeš ukázať
Ale keď tak nad tým uvažujem, tak v pätnástich som bola rozumovo inde a veľmi ľahko som sa zaľúbila aj odľúbila...
keď som mala 15, buchla som sa do 24r chalana...nechápem dodnes ale tiež ma vtedy chcel.. ale nakoľko mi bolo divné čo vidí dospelý chlap na puberťáčke, nikdy som do toho nešla (dodnes mi to rád pripomína s tým, že či som si to konečne nerozmyslela a nedám mu šancu )
ach, birdz zase nesklamal -.- akurat suhlasim ze by som tomu vztahu na tvojom mieste neprikladala prehnany vyznam, bo dievca v tom veku sa proste asi musi vyburit, prve roky to moze byt v poho, ale ked pominie prvotny uzas, zacne jej mozno ta zanedbana etapa vrtat v hlave.
ale fakt nevidim dovod sa za taky vztah hanbit ci ake one tu uz spominaju, kedze fakt som videla 15ky co boli inteligencne o niekolko tried vyssie nez mnohe devy nad 20, ktorych primitivnost asi nikdy neprestane udivovat a nadobudat nove rozmery. su to vynimocne javy, jasne, ale vsak sme vsetko individualne tvory a je medzi nami tolko rozdielov, ze taketo opovrhnutie nejakym vztahom iba na zaklade informacie o veku je pre mna nepochopitelne. o fyzickej stranke uz ani nevravim, vsak dnes je niekedy ozaj tazke urcit iba z vizualu vekovy rozdiel medzi vyvinutimi 15kami a starsimi vysokoskolakmi co sa od puberty prilis nezmenili, ja som toho zivy priklad, aj vacsina mojich spoluziakov
ale najsuperskejsim prvkom tohto forqa predciacim vsetky moje ocakavania je mudrost "To je akurát svedectvom, že ani 1 z vás si nevie nájsť frajera vo svojej vekovej kategórii"
som chvilu dufala ze je to ironia, ale zrejme ni teda. a by ma aj celkom zaujimalo ci autor mudrosti ani neuvazuje nad moznostou ze nie kazdeho pritahuju len rovesnici a ani sa o vztah s nimi nesnazil, a ci to nie je skor osobna preferencia nez zlyhanie za ktore by sa mal clovek hanbit.
ale kedze mi je nedobre z negativnych reakcii voci mne, tak sa ich moznemu vyvolaniu radsej vyhybam a drzim hubu, nech som vacsi gangster! tak.
Tesne po 16tke som už šla bývať do vlastného bytu, prala som, varila, aj záchod drhla, to je jedno čo. Aj tak si neviem predstaviť že by som bola rok pred tým dosť vyspelá na vzťah s 25ročný mužom. Hlavne preto, že zastávam ten názor, že ľudia by mali mať deti a rodinu skoro atď. Ale tak dajme tomu, že by si hoc čakal do 30tky, ona bude mať 20 a rozhodne sa ísť na výšku, skončí v 24 dajme tomu a ty už máš 34. Keď to berieme tak, že fakt z toho má niečomvzísť akože trvalý vzťah, premysli si to. Ak ti to vyhovuje tak kľudne... Ale nechávaj jej furt voľnosť, keď bude na strednej bude sa chcieť baviť, chodiť von. Či ti nebude vadiť že máš skoro 30 a frajerka ti chodí piť čúčo s kamošmi poza školu alebo nemusí to byť zrovna toto, no bude mať svoje problémy, budeš s ňou v pomaly 30tich musieť riešiť srandy ako matura atď. Tvoj život budú zmietať problémy ako robota a nájom a ona bude nadávať že jej rodičia nedávajú veľké vreckové. Samozrejme príklady, nemusí to byť presne toto. Ak si viete všetko toto urovnať a zároveň jej nevadí toto z druhej strany tak veľa šťastia. Ak to berieš len ako zábavku to je kus zvrátené
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Z lásky k nej, by som ju nechal rozvíjať sa, rásť, študovať... lebo má na to právo, a ešte sa bude vyvíjať aj po psychologickej stránke.
Nie jej sľuboval, plánoval si spolu s ňou...
Podstatné je rozvíjať priateľstvo. V takom veku sa dievča/chlapec jednoducho zamiluje. Ale podstatou part. vzťahu nie je pocit zaľúbenia. Podstatou je byť partnerom. Až človek dozrie, spozná čo znamená byť partnerom, nie len zaľúbencom. To, že si rozumiete nič ešte neznamená, rozumieme si s kadekým... dokonca s rodičmi, súrodencami, s ľuďmi s podobným pohľadom na svet... Mal by si byť nad vecou. Má právo byť ešte dieťaťom, nemusí byť už partnerom...
neviem si predstaviť vyspelú 15-nastku, teda viem ale rozumovo neviem .. mne sa nezdá vyspelých veľa 19-22 ročných dievčat nie ešte 15 preboha ..
zaujímalo by ma o čom sa asi bavíte, o hypotékach, živnostníctve alebo o podnikaní v modernej kapitalistickej spoločnosti ?
no až by ma také dievča rozumovo dostávalo do úzkych a naozaj by som videl že na svoj vek je niekde inde a rozumeli by sme si a prechovávali k sebe emócie, kašlal by som na ,,ostatných,, ... o 2 roky neskôr by to už aj tak nikomu čudné neprišlo
niektoré baby v mojom veku v mojom okolí sú proti nej upišťané decká a nerozumiem si s nimi tak dobre ako s ňou a až takto zaľúbení som asi ešte nebol ...
A keď sa o to začnú zaujímať jej rodičia, tak pochop, že pre nich to je stále dieťa a nevedia si pripustiť, že by mala chodiť s mužom, ktorý je podstatne starší. Ale pomáha, keď sa im prídeš ukázať
Ale keď tak nad tým uvažujem, tak v pätnástich som bola rozumovo inde a veľmi ľahko som sa zaľúbila aj odľúbila...
ale fakt nevidim dovod sa za taky vztah hanbit ci ake one tu uz spominaju, kedze fakt som videla 15ky co boli inteligencne o niekolko tried vyssie nez mnohe devy nad 20, ktorych primitivnost asi nikdy neprestane udivovat a nadobudat nove rozmery. su to vynimocne javy, jasne, ale vsak sme vsetko individualne tvory a je medzi nami tolko rozdielov, ze taketo opovrhnutie nejakym vztahom iba na zaklade informacie o veku je pre mna nepochopitelne. o fyzickej stranke uz ani nevravim, vsak dnes je niekedy ozaj tazke urcit iba z vizualu vekovy rozdiel medzi vyvinutimi 15kami a starsimi vysokoskolakmi co sa od puberty prilis nezmenili, ja som toho zivy priklad, aj vacsina mojich spoluziakov
ale najsuperskejsim prvkom tohto forqa predciacim vsetky moje ocakavania je mudrost "To je akurát svedectvom, že ani 1 z vás si nevie nájsť frajera vo svojej vekovej kategórii"
som chvilu dufala ze je to ironia, ale zrejme ni teda. a by ma aj celkom zaujimalo ci autor mudrosti ani neuvazuje nad moznostou ze nie kazdeho pritahuju len rovesnici a ani sa o vztah s nimi nesnazil, a ci to nie je skor osobna preferencia nez zlyhanie za ktore by sa mal clovek hanbit.
ale kedze mi je nedobre z negativnych reakcii voci mne, tak sa ich moznemu vyvolaniu radsej vyhybam a drzim hubu, nech som vacsi gangster! tak.