@brokolicka1 pH sa pohybuje v ozsahu od 1 do 14 pričom hodnoty pod sedem znamenajú že dané prostredie je kyslé a hodnoty vyššie ako 7 znamenajú že prostredie je zásadité. 7 je neutrálna hodnota.
@brokolicka1 pH zvyšujú zásady napr. hydroxidy a znižujú ho nap. kyseliny. reakcia kyseliny zo zásado sa nazýva neutralizácia, pričom vznikne voda a sol príslušnej kyseliny. príklad: HCL + NaOH-------►NaCl + H2O, kyselina chlórovodíová zreaguje s hydroxidom sodným a vzniká chlorid sodný a voda
@misseova@nathalicatko@divna vy ste dobre mimo.-.vsetci do jedneho.. ked ste taki mudri tak mi povedzte ktore látky z nasledujúcich po rozpustením vo vode (pH=7, to vam radsej poviem lebo ste dost tupi ako vidim) spôsobia zmenšenie hodnoty pH: CaO, BaCl2, SO2, NH4Cl, etanol, (NH4)2SO4, anilin, CH3COONH4, Na2S.. atď.. mm????!!!
@brokolicka1 ty si riadne mimo, ked nevies hladat na nete ale zalozis o tom forum na birdzi. najdi si nejake chemicke fora a tam sa taketo veci pytaj, alebo pouzi google
@pite09 mlč, keby som to našla tak sa nepytam, a to ake forum si talozim je moja vec, nikto ta neprosil aby si sem pisal, chod obsmrdat na fora typu: mam si holit penisa?
@brokolicka1 nenavážaj sa do mňa láskavo, OK? keby si vedela, ktoré z toho sú hydroxidy (napr. NH4Cl) a čo alkohol (etanol...to by si mala vedieť) a čo kyselina (napr. CH3COONH4) tak sa tu nestrápňuješ a urobíš to aj vďaka primitívnej poučke, ktorú ti napísal @obnoxious v @6komente...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ďakujem
ide tam o kyseliny, zásady...a neutralizovanie...či čo ty chceš vedieť?
CaO-
BaCl2-je hydroxid,ktorý má zasaditý charakter,takže pH pôjde hore.
SO2-
NH4Cl-ďalší hydroxid...
etanol-patrí medzi alkoholy,ktoré majp slabo kyslý charakter
(NH4)2SO4- pokiaľ sa nemýlim, je to sulfid, takže bude mať kyslý charakter
anilín-je amín,takže je kyselý
CH3COONH4-octan amónny=kyselina
Na2S-síran-sú kyselé
A nemusíš sa hneď na každého ocapovať! (ach)
CaO-je žieravina,takže bude pravdepodobne kyselý
SO2-taktieť pravdepodobne kyselý charakter...
btw-GA? Chodíš pravdepodobne na gympel,nie?