tož toho je veľmi veľa na opísanie, ale pointa je tá, že klesá intelekt a po každom delíriu je neobnoviteľný, zhoršuje sa pamäť, najprv novopamäť, procedurálna a neskôr staropamäť, (korzakov syndróm) pozornosť je roztekaná, reč je poznačená, myslenie pseudoinkoherentné, a k tým telesným znakom, ťažké naľlapovanie, stata ochlpenie na končatinách, vpadnutý výraz, to na alkoholikovi proste poznáte, že je alkoholik, ak už má prekonané nejaké delírium.
haaah akurat sa ucim korzakov syndrom amnezie sposobene poruchami vyzivy (alkohol sposobuje metabolicke poruchy, podvyziva) Chyba vitamín B1. ( a preto treba pit pivo Inteligencia pacientov ostava neporusena, ich vypadky su doplnane konfabulaciami. Pri vysokom IQ pacienta tazko badat krozakov syndrom. Pacienti su presvedceny o svojich konfabulaciach.
@xrumka no prave pre ten nedostatok B1 im vypadajú chĺpky! (a my sa tu trápime s nejakou depilaciou, ts)
a čítala som kazuistiku od Sacksa o jednom s korzakovym syndromom. ono tým, že ten pacient prisiel v zlom stave predpokladali aj nejaku traumu, nevyzeral ako alkoholik (už bol preliečený) tak jeden miesto palimpsestov predpokladal vytlačenie, tak ho chcel zhypnotizovať, a chudák klient nebol zhypnotizovateľný, lebo jeho enormne zlá pamäť (korzakov syndrom) mu neumožnoval zapamätať si inštrukcie a zabúdal, kde je, čo robí a prečo ma akože dýchať do bránice
ono je to smutné, ale ja už som asi zdegešená na tú psychiatriu, tak ma to pobavilo.
práve idem na schizofrénie. obávam sa najhoršieho...diagnostikovanie mojich hlasov .fuuu
vy ste mali zdravie s haringošom! čo ty kokooooos. my s mičkou (neuvediem cele znenie prezývky) a s haringoš sa ma drží od druhaku, na politickej psychologii som ho mala.
on je taký smieško (na konzultáciach ku fakalarke, my recitoval basnicky, na beaniach ma vytancoval tak, ze som este dve hodiny nevedela, kde je sever) lubime sa proste
a raz videl, ze nas je v triede asi desať, na prezencke podpisaní 3Oti a skonštatoval
"je vás tu ako HARINGOV v sude" a dodal ten svoj povabny smiech. hihi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a čítala som kazuistiku od Sacksa o jednom s korzakovym syndromom. ono tým, že ten pacient prisiel v zlom stave predpokladali aj nejaku traumu, nevyzeral ako alkoholik (už bol preliečený) tak jeden miesto palimpsestov predpokladal vytlačenie, tak ho chcel zhypnotizovať, a chudák klient nebol zhypnotizovateľný, lebo jeho enormne zlá pamäť (korzakov syndrom) mu neumožnoval zapamätať si inštrukcie a zabúdal, kde je, čo robí a prečo ma akože dýchať do bránice
ono je to smutné, ale ja už som asi zdegešená na tú psychiatriu, tak ma to pobavilo.
práve idem na schizofrénie. obávam sa najhoršieho...diagnostikovanie mojich hlasov .fuuu
on je taký smieško (na konzultáciach ku fakalarke, my recitoval basnicky, na beaniach ma vytancoval tak, ze som este dve hodiny nevedela, kde je sever) lubime sa proste
a raz videl, ze nas je v triede asi desať, na prezencke podpisaní 3Oti a skonštatoval
"je vás tu ako HARINGOV v sude" a dodal ten svoj povabny smiech. hihi.
no podarený
nevyvratite mi to - teraz je to blud
hey, mne ako bakalarsef nenapisal posudok, tak na obhajove improvizoval. že nám to spolu dobre tancuje