kúpila som nikon d3200 za 200 eur tuším, so všetkým (aj objektív, pamäťovka, púzdro, kábel), používaný a ešte so záručákom (týpek sa ho chcel rýchlo zbaviť)
šlape a je v pohode
treba si to však overiť, určite osobné stretko + zober kamoša čo ti ten foťák oskúša, či všetko ide, veľa sa pýtaj, žiadaj fotky
treba hlavne ceknut kolko ma nacvakane uzavierka...lebo ked budes nadseny z dobrej kupy a po pol roku zistis, ze je uzavierka v tahu a ze oprava bude stat tolko co fotak, tak ta radost prejde.
zalezi od toho co kupujes...starsie high-endy (5d mk ii, d700...) maju zivotnost okolo 200k, stredna trieda (7d, d7000...) 100-150k a na low endoch (1100d, d3200...) sa papierovo udava zivotnost do 50k, co znamena, ze ked v ramci zarucnej doby odide pred 50k, tak ju vymenia, ale realne drzi okolo 60-70k.
je na tebe do akeho rizika chces ist, ale osobne by som rozhodne nebral nic co ma 2/3 za sebou a nad polovicou by som sa dobre zamyslel.
no neviem, ci by som siel prave do 400d v tej istej cene by sa mal dat zohnat nikon d90, ktory ma aj stavovy displej...ono sa to nezda, ale stavovy displej je jedna z najuzitocnejsich veci. po stranke kvality fotiek je na minimalne rovnakej urovni.
mnoho ľudí predáva telo kôli prechodu na lepší model...v rámci toho zistíš či je to osoba ktorá sa tomu aj venuje (a teda sa stará o svoju techniku)...(alebo aj nemusí..to sa zaručiť nedá),,,a samozrejme ako už bolo poznamenané, roky, opotrebenie uzávierky, ba aj priložené foto ktoré ukazujú na vonkajšie opotrebenie ti prezradia ako s ním bolo zaobchádzané (rozdiel medzi škrabancom, vyštiepením a ošúchaním od používania okolo tlačidiel)...
No a v konečnom dôsledku otázka ČO od neho čakáš (parametre, objekt fotenia) a aký máš rozpočet...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
šlape a je v pohode
treba si to však overiť, určite osobné stretko + zober kamoša čo ti ten foťák oskúša, či všetko ide, veľa sa pýtaj, žiadaj fotky
a aha áno, bolo to cez bazos
kinofilomový, ofkors
je na tebe do akeho rizika chces ist, ale osobne by som rozhodne nebral nic co ma 2/3 za sebou a nad polovicou by som sa dobre zamyslel.
Inak potom budú trable so sklíčkami nie?
No a v konečnom dôsledku otázka ČO od neho čakáš (parametre, objekt fotenia) a aký máš rozpočet...