minule sme sa o tom bavili s jednou takou čo išla teraz z osmičky, ale podla nej je to lepšie, lebo ten 1. roč. na bilingválnom je ako keby opakovanie deviatky
neoplati, sak to je obrovsky skok, aj deviataci maju problem nabehnut na strednu, nie este v inom jazyku, nerob to, naozaj.. ja som si presla 5 rokov na osemrocnom gympli a potom som isla an elektrotechnicku, stratila som sice rok ale som pomaly jedina v triede co neprepada, lebo ludia proste ten prechod nezvladaju
Aj ja som išla z 8. triedy a vôbec mi tá deviata nechýba. Devina ti vôbec nič nedá a prvý rok len opakuješ, takže je to úplne v pohode a z 9. triedy sa ti neoplatí ísť, lebo je to 5-ročné a zbytočne rok stratíš A príjimačky niesú vôbec ťažké, netreba stresovať, ked som ich spravila ja a moji spolužiaci, to už čo je
@hoperpohroma ale bilingvaj je niečo iné ked to porovnám s našim tak vidím určitý rozdiel moja mama si prešla gymplom a naho tak nadáva .. ale bilingvaj každí hovorí že sa dá zvladnúť aj z 8 .
@erika178 ak ošak máš pravdu lebo keby som chcela tak na prezentácii na konci roka a tak budem a radšej ísť teraz len ja ako prijímačky zo sj a talentovky sa nebojím .. len tá matika ma sere :/
@hoperpohroma Ja a väčšina mojich spolužiakov sme išli z 8.ročníka a tých pár, čo išli z 9. triedy tak to úplne ľutujú, lebo tento prvý rok sa učíme len to, s čím ako bývalí ôsmaci nemáme problém a ten rok v devine im nič nedal. Ty tu porovnávaš 8-ročné gymnázium a elektrotechnickú školu, ona sa pýtala na normálnu základnu a bilingválne gymnázium a to je trošku rozdiel
@miska058 Rozhodne choď s ôsmeho ročníka, príjimačky spraví snáď každý keď sa pozriem na mňa a mojich spolužiakov, je to 5-ročné a ten rok budeš v devine len opakovať a keď pôjdeš po devine tak budeš celú devinu brať v tom prvom ročníku na bilingválnom ako teraz my A do akého mesta chceš ísť ?
@miska058 Matika bola z toho najťažšia, boli to fakt príjimačky pre deviatakov, o takých príkladoch som nepočula, skoro to isté aj na slovine, to bolo trošku ľahšie, neučila som sa a natipovala som to a talentovky boli úplne ľahúčke a vzali ma
ja som sla z 8.rocnika na park a teraz som v prvom rocniku ... vobec to nelutujem! ... prijimacky boli tak, ze v nich bolo ucivo do polovice 8.rocnika a skoncila som medzi prvymi desiatimi .... a celkovo sa tu berie ohlad na osmakov, nemusis sa bat ... a skola je to uplne uzasna
ale musis pocitat s tym, ze je to velmi tazke studium ..... a prihlasku si uricte podaj, vyskusas to, a ked sa ti to nepodari, tak aspon o rok pojdes naistotu ..
... urcite ti doporucuje tam ist ... skola ma super aktivity a tak ... tiez som sa nevedela rozhodnut ci ist alebo nie a teraz som neskutocne rada ... nelutujem to a spat by som sa uz nikdy nechcela vratit .... na konci 1.rocnika je aj vylet do Spanielska, takze to je super .... a maturity su v 4.rocniku zo slovenskeho jazyka a literatury a v 5. zo španielskeho j. a literatury, 2 volitelne predmety, z toho 1 v spanielcine + v 5.rocniku si ty vyberas predmety, ktore chces .... a niekolkokrat za rok je DOD, kde si mozes vyskusat prijimacky z minuleho roka, ked chces mozem sa pozriet, kedy budu DOD (jeden uz mame za sebou) .... ak chces este nieco vediet, tak napis
@didr tak určite nebude brať na ľahkú váhu a kebyže ma tam prijali tak všetci chodia na jeden spoločný internát ? a ked hj na aký ? ten DOD kedy bude ?
@miska058 ja riesim presne to iste...bud ist do deviatky zazit vencek...atd....alebo ist na strednu do ke...na bilingvalny spanielsky gympel..park mladeze 5...ty pojdes?
@miska058 ta tak to vyzera ze aj ja tam pojdem .....a budem na intraku...tak my mame vencek...to tance sa tam ucis...to je ako prvy ples...nieco take, ked tak sa tam stretneme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
@miska058 Rozhodne choď s ôsmeho ročníka, príjimačky spraví snáď každý keď sa pozriem na mňa a mojich spolužiakov, je to 5-ročné a ten rok budeš v devine len opakovať a keď pôjdeš po devine tak budeš celú devinu brať v tom prvom ročníku na bilingválnom ako teraz my A do akého mesta chceš ísť ?
ja si jebem hlavu do steny ze som isla z 8 lebo som bola na 8rocnom a uz som mohla koncit skolu tento rok -.-
Keď fakt že chceš isť na bilingvalne, tak už iď ... ale nikoho by som neposielal na bilingvalne