podla mna preco nie. ludia zbytocne podcenuju humanitne odbory. je to vcelku vtipne. pritom kopec ludi co ma zle znamky zo strednej ide na strojarinu, stavbarinu etc. to su dost upadajuce odbory na slovensku.
@nelka24 jak sa mozes pytat taku somarinu ... jasne ze ten odbor je na pizdu .... co budes kulturolog .... co seriozne by si s tym chcela robit po skole ?
chodila som stredoeuropsku areálovú kulturu, ale ukoncila som stúdium predcasne, teraz moja sesternica chce ist na kulturologiu, neveri mi, ze tam ide zbytocne
@4 ja nerozumiem ako moze niekto povedat ze strojarina alebo stavbarina su upadajuce odbory ked tahaju celu republiku si zober co by tu bolo keby tu nebol slovnaft alebo volkswagen, U.S steel alebo keby sa nestavali dialnice? kde by ti ludia pracovali? v statistickom urade? alebo ako politologvia? (ach)
náramne mne sa páči, ako temer všetci z našej triedy čo sa hlásia na Vš tka sa hlásia na kulturológiu a cestovný ruch...a práve taký, keď s adozvedia že ja som si podala na ruštinu v praxi a na filologicko-arealové štúdia na ruštinu v brne, tak sa pozrú že ako to využijem a načo mi to bude o___O no na holý kokot, naučím sa ruštinu (a plánujem ak to bude k máni, si dať aj nórčinu ako jazyk a pokračovať v AJ... ) a aj keby nedokončím školu (čo je dosť možné lebo financie) tak budem vedieť ruštinu.... a neviem, osobne som toho názoru, že ak je človek šikovný a pracovitý a neštíti sa mu cestovať tak sa mu jazyky zídu omnoho viac ako nejaká pojebaná kulturologia..! .... však čo sňou?! učiť to?
@4@11 jj, humanitné odbory sú momentálne vraj žiadanejšie ako napr stavebníctvo, teda čo sa zamestnanosti týka, ale ak boh dá, a to by teda mal, o pár rokov sa to zmení
ja som chodila na kulturologiu, nic som sa nenaucila, pretoze kulturologiu studuju ti, ktori chcu mat hocijaky titul a diplom, len vedomosti nie...nakoniec som ukoncila stúdium,
kulturologia je blbost. a o kvalite vyucby to tiez. hlavne na fifuk ba tam je to cele zle co som pocul. uplatnenie je z kazdeho odboru pokial je clovek dravy a egoisticky co nedokaze zas tak vela ludi : ) a adela to sice vystudovala ale isla tam kvoli tomu aby to mala ako urcite pozadie ku svojej "umeleckej" brandzi. ale uplatnenie pre bezneho cloveka v tom rozhodne nevidim. nema to perspektivu
no neviem, ako to funguje na FIF UK, ale na UKF katastrofa, tyzdenne sme mali len 10 hodín, a z tych 10 boli 3 blokovky a ústne skúsky vobec neboli, len pisomne, a kazdy ich spravil
@dee99 ale ale ale aj z humanitnych sa dá vybrať niečo čo by človeka mohlo baviť a aj by to využil napr. tá kulturologia by ma mohla baviť ( a mala by som + lebo základné veci už ovládam) ale viem že by mi to bolo na holý kokot, viem že si musim vybrať niečo čo ma bude baviť a čo nie je moc ťažké lebo budem musieť brigadovať furt, tak som si dala jazyk nemusime byť až tak totalisticky založený
@nelka24 ale aj taký čo nevedia čo scú a napr. z odboru : služby v cestovnom ruchu... kam pôjdeš? ... na vš s ekonom. zameraním? sorry matika sa tam (ne)študuje uplne na podúrovni... maturita z enj nie je... tak kam? na regionalny rozvoj? alebo podobne chujoviny? proste pre nás, s takýchto škôl, kt. krásne rozprávajú deviatakom ale je to uplne o inom, je humanitné zameranie ako stvorené... ale čo som počula takže tam neberú každého (aspoň na ukf v nitre)
a takto... ty ma poznáš osobne? poznáš ma dôverne? keď tvrdíš že k tomu nie je dôvod? ...
proste ma máš v zuboch neskutočne pri fotke to môžešš vyhovoriť na to že je hrozná... to berem ale kedykolvek vo fore sa ku mne vyjadríš tak len v zmysle: "si úbohá"
na ukf -stredoeuropska areálova kultúra- sem berú kazdeho, mala som spoluziacku, ktorá mala skoro samé 4-ky, vacsina spoluziakov ani jeden cudzi jazyk neovladal
je na ukf aj riadenie kultury a turizmu.- ta sa aspon jazyky naucis, a sú aj prijimacky
"asi si mi nejak nesadla" ja sa arogantne ohradzam? sa pozri na seba, ty rýpeš a ja sa len správam asertívne a to nevieš prehltnuť tak to označuješ aroganciou
@lawey , mám podobné zmýšľanie s tými jazykmi ako ty, budúci rok si chcem dať prihlášku na ruštinu do Brna, zaujala má skôr tá ruština v praxi, ale podľa toho čo som pozerala sa to dá nedá skombinovať so španielčinou, tak si budem musieť dať filológiu...tak to očekuj a potom mi povieš veľa štastia
@barbora303 ja som si podala na ruštinu v praxi a to sa akože nedá dať dvojodbor? pripadá mi to ako blbosť... ale každopádne, aj keby ideš na ruštinu s praxou, španielčinu si môžeš zavoliť ako predmet ja si tak chcem dať nórčinu ak bude k mání
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
windocentrizmus
ale kulturologiu na ukf je katastrofalna, zoberú rocne 70-100 ludi do jednej skupiny
ja som chodila na kulturologiu, nic som sa nenaucila, pretoze kulturologiu studuju ti, ktori chcu mat hocijaky titul a diplom, len vedomosti nie...nakoniec som ukoncila stúdium,
ani ja
no neviem, ako to funguje na FIF UK, ale na UKF katastrofa, tyzdenne sme mali len 10 hodín, a z tych 10 boli 3 blokovky a ústne skúsky vobec neboli, len pisomne, a kazdy ich spravil
@nelka24 ale aj taký čo nevedia čo scú a napr. z odboru : služby v cestovnom ruchu... kam pôjdeš? ... na vš s ekonom. zameraním? sorry matika sa tam (ne)študuje uplne na podúrovni... maturita z enj nie je... tak kam? na regionalny rozvoj? alebo podobne chujoviny? proste pre nás, s takýchto škôl, kt. krásne rozprávajú deviatakom ale je to uplne o inom, je humanitné zameranie ako stvorené... ale čo som počula takže tam neberú každého (aspoň na ukf v nitre)
a takto... ty ma poznáš osobne? poznáš ma dôverne? keď tvrdíš že k tomu nie je dôvod? ...
proste ma máš v zuboch neskutočne pri fotke to môžešš vyhovoriť na to že je hrozná... to berem ale kedykolvek vo fore sa ku mne vyjadríš tak len v zmysle: "si úbohá"
na ukf -stredoeuropska areálova kultúra- sem berú kazdeho, mala som spoluziacku, ktorá mala skoro samé 4-ky, vacsina spoluziakov ani jeden cudzi jazyk neovladal
je na ukf aj riadenie kultury a turizmu.- ta sa aspon jazyky naucis, a sú aj prijimacky
asi si mi nejak nesadla, aj teraz si to len potvrdila, stale sa arogatne ohradzas, to nemam rada.
"asi si mi nejak nesadla" ja sa arogantne ohradzam? sa pozri na seba, ty rýpeš a ja sa len správam asertívne a to nevieš prehltnuť tak to označuješ aroganciou