@samuelkopecky mám podobný problém ja sama aj tebe odporúčam už vš štdovať vonku ak ťa bavia jazyky napr. take škandinávke krajiny,alebo nemecko či holandsko... majú vš zdarma poobzeraj sa po niečom
ked sa pozriem na moju sestru co studovala na sk a v jej 23 rokoch je velky kral na ministerstve a zivotopis ma uz teraz fakt ze impresivny tak hovorim hej
ale to strasne zalezi od skoly od toho co chces robit od toho ake mas moznosti a bla bla
myslim si ze v kazdom pripade stoji za to ist na VS.. a pokial nemas financie na to aby si isiel do zahranicia, urcite je lepsie ist na VS na slovensku ako neist na VS vobec.... ale ak mas na to aby si isiel na VS do zahranicia, to urcite to stoji za to, ver mi ja som na VS v UK... ale samozrejme zalezi na odbore, ak studujes socialnu pracu, tak necakaj ze sa budes valat v peniazoch... bude kopec podobnych ako ty a nebude dostatok roboty pre vestych... takze bud budes potrebovat konexie alebo vela stastia na to aby si nasiel dobre financne ohodnotenu robotu
@yoss UK napríklad môžeš si vziať pôžičku od štátu na VŠ štúdium, ktorú nikdy nemusíš splatiť..
a myslím, že bezplatne je to aj v Dánsku a určite je tých krajín viacej..
@yoss áno mali sme o tom minule prednášku v škole, resp. bývalá absolventka na škole v Birminghame teraz pre nich pracuje a pomáha slovákom/čechom dostať.. ani to nie je také ťažké podmienkou je tuším len zmaturovať z angličtiny na 1-2.. teda ak ťa to zaujíma to je o tom niečo » www.studyuniversity.net/...
ked as moznost ist do zrahranicia tak tam chod....a podla mna na sloensku sa oplatia studovat len odbory ktore maju uplatnenie, aj mna bavi psychologia napriklad ale myslim si ze keby to mam ist studovat tak mi to je naprd
ked jazyky tak podla mna aj studium na slovensku by malo uplatnenie (aspon tlmocnictvo na UK v BA nie je zla volba), ale stale je tusim lepsie ist do brna/prahy alebo viedne ked vies po nemecky
inak ad @6 , poznam slovakov co studuju slovencinu vo viedni a nic zle ani vtipne na tom nie je, vlastne slawistik vo viedni je fajn odbor ak niekto chce studovat filologiu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
chod do zahranicia studovat slovencinu...
there I fixed it,
ale to strasne zalezi od skoly od toho co chces robit od toho ake mas moznosti a bla bla
a myslím, že bezplatne je to aj v Dánsku a určite je tých krajín viacej..
aj ked ja by som ani len za tie intraky neplatil
inak ad @6 , poznam slovakov co studuju slovencinu vo viedni a nic zle ani vtipne na tom nie je, vlastne slawistik vo viedni je fajn odbor ak niekto chce studovat filologiu