začala som ju čítať...dostala som sa na stú stranu....potom som knihu musela vrátiť, aby som zas neplatila pokutu...dneska som šla zase do knižnice, ale otvoria ju až pozajtra....takže ešte neviem
vidno, že chodíš na školu a učitelia vás obťažujú otázkami toho typu, joooj, jak som to nemala rada, akoby to bola predohra k spochybňovaniu uvažovania, tak hnusné otázky som neznášala, lebo vo mne znižovali sebavedomie a istotu, že mám aspoň 1% logiky v hlave a pri tom to bolo skutočne celé hlúpe, keď sa za tým obzriem teraz, všetko mohlo byť aj inak... vďaka tomu som sa nikdy nemohla uvoľniť pri čítaní
našťastie teraz je to inak; Gray sa mi páčil kvôli tomu, že mi neposkytol nič nové, dovtedy neznáme idey, sršali však skúsenosťami autora, a mrmlal si vo svojich paradoxných vetách v reči lorda, toto považujem za jedinečnosť knihy, ale premenovala by som ho na portrét lorda henryho radšej... každý si bral niečo z knihy, ja značím lorda za prvotinu v literatúre, myslím, že som nestretla ešte takú postavu, alebo ak aj áno, nevyjadrovala sa celým príbehom takto, samozrejme, že podobných postáv je viac, lord henry je vskutku veľmi zaujímavý, inak ale kniha je úspešná zrejme kvôli výcucu doby a jej názorov, podobné veci sa dajú čítať v mnohých iných knihách v odrobinkách však... niečo ako nemecký werther, je to klasika, beletrizovaná encyklopédia vtedajšej doby, preto uznávaná
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a čo ja viem, či som pochopila? každý v tom môže nájsť dačo iné...
každopádne si myslím, že som pochopila isto viac, ako tí, čo videli len (spotvorenú) filmovú verziu a tvária sa, že tam videli tú myšlienku
ano
ano
mám ju doma v angličtine ale ešte stále som sa ku nej nedokopala, možno raz, ak budem menej zaneprázdnená
Portrét som hľadala na nete a neúspešne
btw. film hroza.
A už si ju ani veľmi nepamätám, čítala som ju dávno..
K pochopeniu..v epickej próze väčšinou nevidím posolstvá. Pre mňa čosi na spôsob Treba byť vychcaná kurva, a mať pri tom štýl.
čo keby ste si ju napríklad požičali z knižnice alebo od známych...
zatiaľ to nie je to zlá kniha , ale ani úžasná...
asi áno, hoci by sa mi páčila aj keby som to nepchopil
našťastie teraz je to inak; Gray sa mi páčil kvôli tomu, že mi neposkytol nič nové, dovtedy neznáme idey, sršali však skúsenosťami autora, a mrmlal si vo svojich paradoxných vetách v reči lorda, toto považujem za jedinečnosť knihy, ale premenovala by som ho na portrét lorda henryho radšej... každý si bral niečo z knihy, ja značím lorda za prvotinu v literatúre, myslím, že som nestretla ešte takú postavu, alebo ak aj áno, nevyjadrovala sa celým príbehom takto, samozrejme, že podobných postáv je viac, lord henry je vskutku veľmi zaujímavý, inak ale kniha je úspešná zrejme kvôli výcucu doby a jej názorov, podobné veci sa dajú čítať v mnohých iných knihách v odrobinkách však... niečo ako nemecký werther, je to klasika, beletrizovaná encyklopédia vtedajšej doby, preto uznávaná