@5 ono su to vlny, ktore sa po naraze na nieco odrazia, da sa tam asi nastavit vlnova dlzka, podla toho sa odrazia bud od tvrdsich veci ako kosti, alebo od makksich tkaniv ako pluca...neviem, to si len myslim
si sprostá, to si neodpustím ale inak, nemáš sa čoho báť podľa mňa, vzduch je neskutočne zasratý všade a dýchaš vzduch v zafajčených podnikoch, nikto nevie, z čoho máš zanesené pľúca. no rodičia by as neboli veľmi radi, keby zistili, kde im míňaš ich ťažkozarobené peniaze, raz to budeš ľutovať, keď budeš obracať každé euro, len aby si mala na cigy..
btw na výstave The Human Bodies nebol nejaký extrémny rozdiel medzi pľúcami zdravého človeka a fajčiara, čakala som, že to bude horšie, ale aj zdravý človek ich mal dosť "zašpinené"
Na rontgene nenájdu nič, možno keby si fajčila 30 rokov a máš tam nádor nejaký, ale takto po 4 mesiacoch čo máš tak plúca zaprášené tak nezistia nič. Ty sa musíš ale ináč báť aby rodičia nezistili
Nechápem jako môžeš vyfajčiť v 15tich krabičku denne, dobre pochopím že každý to chce vyskúšať aj ja si semtam zapálim , ale preboha prečo každý deň dokonca celu krabičku... no coment, ty nemôžeš byť normálna...
Nie, nič ti nezistia, ani po 4 mesiacoch, ani po 40 rokoch, pľúca budú stále pekne ružové. Tú propagandu čo ukazujú, môžu byť tak pľúca nejakého baníka a čierne je to od niečoho úplne iného. Inak fajčenie ti rakovinu pľúc málokedy spôsobí (hrtanu, jayka, pier kľudne) za tú môže tá svinská doba ktorej žijeme a rádioaktívne látky, čo zbrojárske veľmoci vypustili do atmosféry a my ich dýchame. Ak sa budeš zdravo stravovať - zeleninka, ovocie, B17, tak určite zomrieš na ničo iné, než fajčenie . Ja ťahám polku krabičky (sem tam celú) od štrnástich. Ale už 2 týždne nič a asi to aj tak ostane.
Ešte niečo. Na rozdiel od vás smradľavých krčmových chlapov my ženy poznáme pojem hygiena. Cigaretka vonku s kamoškou, umyť ruky, parfém... kto ti tu smrdí, pako? No asi ty
@trdelniiiq ako na tom obrazku maju byt pluca fajciara???
dlhodobi fajciari trpia napr. astmou bronchiale,chronicka obstrukcna choroba pluc ... a to vidno na RTG ako svetlejsie zafarbene regia ale taktiez to moze byt aj nejaka atelektaza alebo edem...
ked uz ide o ten decht alebo antrakozu tak to cez rtg neuvidis to uvidis v histologii po biopsii...
15 rocna baba krabicku denne ? O_o a si si vedoma toho , ze si si skratila zivot uz o dobrych 6 rokov ? si hlupa . Ak si aspon trochu vazis zivot tak s tym sekni , alebo mozes zomriet ako 50 rocna zenska bez penazi co vsetko co mala , prefajcila ...
Ja uz som s tym prestala, mna to trapy pretoze som zacala mat riadne problemy a okolo tych 2 tyzdnov nefajcim, viem je to dost blbe ale tak ma to upokojovalo v tych ťažkých chvíľach.
A navyše tú krabičku denne som vlastne nestiahla sama, aj s kamoškou a partia si vždy niečo popýtala ale áno, som piča, hlúpa, pretože aj tak na svoj vek fajčím. :/
A nesmrdím až tak, keď človek fajčí vonku, vyfúka to z neho.
A áno, rodičia to cítia, ale tak či tak, či som v bare a nefajčím, tak či tak nasmradím. Aký je v tom rozdiel?
A Vlastne, ešte aj tí, ktorí nefajčia to majú horšie ako tí čo fajčia, tým sa pravdaže nechcem ospravedlňovať....
Takže, pomaly aj s kamarátkou prestávame a nekupujeme si ako jeb* také veľké dávky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
ale nie som odbornik tak som ticho
nefajci a hotovo
ale nemám...
btw na výstave The Human Bodies nebol nejaký extrémny rozdiel medzi pľúcami zdravého človeka a fajčiara, čakala som, že to bude horšie, ale aj zdravý človek ich mal dosť "zašpinené"
ale ináč @3
tu to celkom dobre vidno:
Ale po štyroch mesiacoch by to nemalo byť vidieť.
Ale krabičku denne? To je troška moc, ja som fajčila rok a nikdy som sa nedostala ku krabičke denne.
dlhodobi fajciari trpia napr. astmou bronchiale,chronicka obstrukcna choroba pluc ... a to vidno na RTG ako svetlejsie zafarbene regia ale taktiez to moze byt aj nejaka atelektaza alebo edem...
ked uz ide o ten decht alebo antrakozu tak to cez rtg neuvidis to uvidis v histologii po biopsii...
dym z cigarety obsahuje 4720 toxickych latok a pri konzumacii 15-20 cigariet denne ta caka rakovina pluc,infarkt ,ateroskleroza...
A nesmrdím až tak, keď človek fajčí vonku, vyfúka to z neho.
A áno, rodičia to cítia, ale tak či tak, či som v bare a nefajčím, tak či tak nasmradím. Aký je v tom rozdiel?
A Vlastne, ešte aj tí, ktorí nefajčia to majú horšie ako tí čo fajčia, tým sa pravdaže nechcem ospravedlňovať....
Takže, pomaly aj s kamarátkou prestávame a nekupujeme si ako jeb* také veľké dávky.