@mielikki podla mna kniha je viac nez fajn a film, hoci nedosahuje jej kvality, ma dost milo prekvapil. Ale tak to je vec nazoru
V kazdom pripade ked si to porovnam s inymi Kingovkami, ktore som videl (i ked momentalne mam pocit, ze som okrem tohto videl iba To, co bola vyslovene somarina , tak je to fajn, dokonca ta sestra chora, asi Zelda ci jak sa to volala, bola vo filme uplne hnusna, aj ked v knihe som s nou nemal spojene dake negativne vnemy prilis
@monicqa15 Event Horizon, Hellraiser Jian gui (The Eye), Ju-on, Nightmare on Elm Street, Predator, Saw, The Omen, The Sixth Sense, The Thing... P. S. Nie som hororová fanúšička
A vo sfilmovanom Řbitove to bolo dovedené do dokonalosti, vraždiace decko bolo viac vtipné ako desivé a čokoľvek, nebyť tej scény, bolo by to ešte vcelku fajn
(a To bol úplný des, strašných magorov z tých postáv porobili
Radšej už sfilmované Kingovky ani nepozerám, ale ktorási verzia Carrie sa celkom dala.
@mielikki hm, co ja viem, mna asi nie, lebo si nic take nepamatam, ze by som bol nastvany. Akurat v To si pamatam svoju namrzenost na ten koniec, ze tam tie decka 12-rocne ci kolko mali, robili to, co robili...to som nepochopil, na co tam daval...
No ano, Cage bol na rit dost, ale zas potom ta posl. scena, ten zaber na podlahu a zahnivajuca noha jeho zeny, to sa mi lubilo celkom
Carrie som tiez nevidel, ale spomenul som si, ze este Misery som videl a tiez kniha bola lepsia, ale aj film sa dal no. Len ja mam Kinga dost rad, takze tie filimy pozeram tak zhovievavejsie, necakam nikdy, ze to nejake super bude, tak nemavam dake traumy z toho, ani ma to nesere prilis, hoci inac sa zvyknem rozculit pre podobne zalezitosti celkom
@pubertslatinocelny tak, ja som naštvaná nebola, len som to zhodnotila ako blbosť. V knihe boli tie veci viac objasnené, ale vo filme je možné, že ich vytrhli z kontextu a vyzneli ešte divnejšie, uý si nepamätám
Tak úplný koniec bol fajn, vysvetlil to, čo nebolo už v knihe, ale Gage to pokazi strašne
Misery som nevidela a radšej ani nechcem . Carrie potom natočili i dvojku a to bola kravina totálna
Ja to už nepozerám, lebo viem, že ma to nebude baviť tak, ako kniha a bude to strata času (hoci jediné, čo ma vytáčalo, nebolo od Kinga, bol to Dorian a pol filmu som nadávala a druhú sa len smiala
Nechápem na kerú piču tu furt všetci pchajú originál názvy. To čo je za pridrbaná "móda". Pokiaľ viem žijem na Slovensku. (a to mám angličtinu mrte rada)
@darkkizz 1. ja osobne napríklad preto že neviem o tom že by tento film bol preložený, čiže nemá ani preložený názov.
2. preto, že preferujem filmy v origináli, pokiaľ je to anglicky, lebo tomu rozumiem a nekazí mi to pridrbaný slovenský dabing, a v originálnom znení ich nájdem pod originálnym názvom.
3. preto, že dielo má len jeden názov, a to je ten originálny, všetko ostatné sú len preklady, a už aj ten preklad názvu je často dosť dodrbaný. názvy hudobných albumov sa neprekladajú nikdy, nad tým si sa nepozastavila? názvy hier tiež nie. názvy kníh a filmov bohužiaľ áno, ale aj pri knihách sa snažím obvykle si aspoň pamätať originál názov.
ČĚLUSTE ORIGINAL ani som to nedopozerala....kukala som to s otcom a aj ten to vypol (od strachu )a viem ze som sa este bala (ale to som bola mala) KUKURICNE DETI nieco take
@monicqa15 jo, ešte ma napadol Eden Log, ale to je taký trochu zvláštny/rozporuplný film. doteraz neviem či nemá pointu a hlbší zmysel, ale náhodou/nehodou sa stalo že vyzerá že hej, resp. nejakú získal, alebo má pointu a hlbší zmysel, ale je tak dobre schovaný že to vyzerá že ho nemá a že sa to človeku len zdá. každopádne podľa mňa má úplne skvelú kameru, a je mierne netypický, prinajmenšom pre zaujímavosť sa podľa mňa oplatí si ho pozrieť.
Grave Encounters sa mi celkom páčilo. Boli tam jedna alebo dve scény, kde boli trochu prehnané a nezvládnuté efekty, ale inak paráda
Inak by som ešte možno odporučila skúsiť niečo z japonskej (alebo ázijskej celkovo) filmovej tvorby (na tú ale treba byť správne naladený, inak to človek bude považovať za strašné blbosti.
A pneumatika bola náhodou super! Základ filmu - "No reason"
A nedávno som videla pozitívnu recenziu (ale sama som sa k tomu ešte nedostala) na dánsku minisériu. V origináli sa to volá tuším Riget, anglický remake sa volá The Kingdom. Má to dve série po štyroch častiach (tá dánska verzia, ktorá je vraj oveľa lepšia než americká, ale to mňa osobne neprekvapuje)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ale tak čo ja viem toto som kukol včera xD
» horor.hustej.net/horor-60.html...
kniha je fajn, ale film, hlavne ku koncu to celé kazí (zvlášť ten malý
a inak, mňa nič nevydesilo, fakt...
ale také tie staré, šesťdesiate roky a staršie majú aspoň fajn atmosféru
» www.csfd.cz/film/71044-bego...
V kazdom pripade ked si to porovnam s inymi Kingovkami, ktore som videl (i ked momentalne mam pocit, ze som okrem tohto videl iba To, co bola vyslovene somarina , tak je to fajn, dokonca ta sestra chora, asi Zelda ci jak sa to volala, bola vo filme uplne hnusna, aj ked v knihe som s nou nemal spojene dake negativne vnemy prilis
A vo sfilmovanom Řbitove to bolo dovedené do dokonalosti, vraždiace decko bolo viac vtipné ako desivé a čokoľvek, nebyť tej scény, bolo by to ešte vcelku fajn
(a To bol úplný des, strašných magorov z tých postáv porobili
Radšej už sfilmované Kingovky ani nepozerám, ale ktorási verzia Carrie sa celkom dala.
No ano, Cage bol na rit dost, ale zas potom ta posl. scena, ten zaber na podlahu a zahnivajuca noha jeho zeny, to sa mi lubilo celkom
Carrie som tiez nevidel, ale spomenul som si, ze este Misery som videl a tiez kniha bola lepsia, ale aj film sa dal no. Len ja mam Kinga dost rad, takze tie filimy pozeram tak zhovievavejsie, necakam nikdy, ze to nejake super bude, tak nemavam dake traumy z toho, ani ma to nesere prilis, hoci inac sa zvyknem rozculit pre podobne zalezitosti celkom
Tak úplný koniec bol fajn, vysvetlil to, čo nebolo už v knihe, ale Gage to pokazi strašne
Misery som nevidela a radšej ani nechcem . Carrie potom natočili i dvojku a to bola kravina totálna
Ja to už nepozerám, lebo viem, že ma to nebude baviť tak, ako kniha a bude to strata času (hoci jediné, čo ma vytáčalo, nebolo od Kinga, bol to Dorian a pol filmu som nadávala a druhú sa len smiala
2. preto, že preferujem filmy v origináli, pokiaľ je to anglicky, lebo tomu rozumiem a nekazí mi to pridrbaný slovenský dabing, a v originálnom znení ich nájdem pod originálnym názvom.
3. preto, že dielo má len jeden názov, a to je ten originálny, všetko ostatné sú len preklady, a už aj ten preklad názvu je často dosť dodrbaný. názvy hudobných albumov sa neprekladajú nikdy, nad tým si sa nepozastavila? názvy hier tiež nie. názvy kníh a filmov bohužiaľ áno, ale aj pri knihách sa snažím obvykle si aspoň pamätať originál názov.
Misery nebolo najhorsie podla mna
Carrie 2 sa divim, ze vobec robili
Doriana som nevidel a ani nechcem ale to myslis to slovenske? lebo aj take je, sa mi vidi
(Už len preto, že to je podľa mňa nesfilmovateľná kniha a ten pokus sfilmovať to, bol... povedzme že ďaleko od pôvodnej myšlienky)
Inak by som ešte možno odporučila skúsiť niečo z japonskej (alebo ázijskej celkovo) filmovej tvorby (na tú ale treba byť správne naladený, inak to človek bude považovať za strašné blbosti.
A pneumatika bola náhodou super! Základ filmu - "No reason"
A nedávno som videla pozitívnu recenziu (ale sama som sa k tomu ešte nedostala) na dánsku minisériu. V origináli sa to volá tuším Riget, anglický remake sa volá The Kingdom. Má to dve série po štyroch častiach (tá dánska verzia, ktorá je vraj oveľa lepšia než americká, ale to mňa osobne neprekvapuje)