Jeden môj známy ma takú teóriu, ze v bežnom zivote zohrava velku rolu "zensky a muzsky princip". Vysvetlim. Povedzme ked potrebujete niečo vybaviť (čokoľvek, napr. aj nadstandardné) napr. na úradoch, pošta, banka, lekáreň (trebars ze donesiete recept neskôr), čokoľvek/kdekoľvek... Tak mate väčšiu šancu to vybaviť so ženou (ak ste muž) a s mužom (ak ste žena). A naozaj sa mi zdá, ze to často funguje. Nemyslím žiaden flirt, to vôbec, čisto len akusi väčšiu ochotu a zhovievavost, oveľa ustretovejsi prístup, ak ide o opačne pohlavie.
Suhlaste s tym, ze to tak vo všeobecnosti funguje? Mate podobnú skúsenosť? Samozrejme nie vždy, ale že ten rozdiel tam často jednoducho je.
Vacsinou ano, suhlasim. Uz len ked som robila casnicku, tak zenam davali do sekcie typkov a naopak. Lebo tringelty. Ked to seater posral, tak boli vyrazne nizsie ( mali sme na to grafy) ale napriklad, sla som na pohovor, kde o mijom osude rozhodovali zeny, jedna 45 druha 40 a ja ze no dpc. A boli uplne perfektne, profeionalne spravanie.... Takze zalezi, ale vacsinou ked nieco potrebujem vybavit, tak mam vacsie stastie u muzov....
nedá sa to podľa mňa takto generalizovať a veľa závisí aj od charismy a šarmu dotyčného vybavujúceho väščinou, keď si milý, slušný tak pochodíš, ak má protistrana blbý deň alebo je proste od prírody zmrd/ka, tak ti ani kristus nepomôže
ale celkom sa inak stotožňujem so saddathiným statusom, niektoré staršie dámy vedia byť riadne btiches
no, podľa mňa to nie je pravda, lebo ak je ten čo má tú výhodu poskytnúť pracovník tak on už má za sebou tisícteho/desaťtisícteho/... zákazníka a už mu je jedno kto pred ním stojí a zákazníci sa mu zlievajú dokopy, takže nerieši ich vzhľad, ani pohlavie (čo viem sama z práce)
a ak je ten čo má poskytnúť výhodu zákazník (napr. čašníčke) tak to väčšinou tiež nerieši
@thunderstorm ja som vždy velmi milá a slušná, ten známy tiez. Ale zdá sa mi, ze ak je to trebárs žena proti žene, tak nie je šanca, nech som akokoľvek milá a sympatická. A s mužmi naopak nemam jedinú zlu skúsenosť, vždy sa mi snažia zo všetkých síl vyhovieť (jeden mi napr. na poste 20 minut! hladal balík (súrne som ho potrebovala), ktorý mal byt uz dávno vraj preposlany na inú postu)... A ten známy zase so ženami, viac krát mi aj vďaka tomu velmi pomohol. (napr. stou lekarnickou).
Marjy77 ja prave ten rozdiel vnímam velmi. Ale samozrejme velmi záleží na tom, aby som bola milá, velmi pekne poprosila, povedala aká som mu hrozne vďačná a tak...
@tom1995cz Musis byt velmi milý, hrozne pekne poprosiť, povedať ako by si jej bol neskutocne vďačný, ze ti na tom nesmierne záleží, poďakovať sa velmi pekne a tak Naopak žena pre ženu to casto krát nespravi uz len preto, ze vie, ako mi na tom záleží a chce mi ublížiť :/ (teda nie len mne, vseobecne zial)
@thunderstorm Ale inak naprosto suhlasim, ze prístup zákazníka je velmi dôležitý, to je nevyhnutnost, ak potrebuješ, aby spravili niečo nad ich pracovne úlohy... (viď môj koment pre toma)
@limitles tak ale atraktívny moze byt uz v tejto dobe takmer každý, staci sa len pekne upraviť. Ide skor si myslím len o takú tu všeobecnú zensku/muzsku pritazlivost.
Ja som mlada zena a nemam problem takmer nikdy nic vybavit pretoze viem, ako sa mam spravat a asi tomu pomaha aj to, ze mam od prirody taky milucky hlasok (to hovoria ludia, ja ho neznasam) a dievcensky vzhlad.
Ked si to vezmem z opacnej strany, tak denne pracujem s dost velkym mnozstvom ludi a preferujem sympaticke mlade zeny, aj ked som jednoznacne hetero. Moje poradie preferencii a teda sanci na nadstandardne jednanie je cca:
1.) sympaticke mlade zeny
2.) sympaticki muzi v strednom veku
3.) sympaticke babicky a deduskovia
4.) sympaticke zeny v strednom veku
5.) sympaticki mladi muzi
a potom nasleduje rovnake poradie nesympatickych ludi
@azizi aha. No ale aj takto jednotlivo medzi pohlaviami tam asi vidím tiež tie rozdiely. Chlapa napríklad dokážu menej okabátiť v technických veciach, v nejakých stavebninách napr., keď mu ponúkajú nejaký produkt, pritom ani nemusí byť parametrovo vhodný na to miesto, kde sa plánuje použiť a predajú mu to zbytočne najdrahšie, čo aj napriek cene nemusí byť na to úplne vhodné. Obchodník chce na tom predsa zarobiť.. Žena si to tak nemusí uvedomovať, lebo nie je v tom tak "doma" a asi sa nerozumie ani týmto názvom a jednotlivým použitiam kutilských vecí. Alebo potom keď sa stavia dom, tak chlap si vie lepšie odsledovať, či to robia správne, nemusia mať pri ňom taký prístup, že by ho chceli oklamať a spravia to odfláknuto, lebo skôr majstri asi zistia, že sa tomu aj rozumie a vzbudzuje u nich skôr autoritu. Záleží od prístupu majstrov, niektorí sú milí a snažia aj u ženy, ktorá o tom nemá ani potuchy, spraviť to tak ako sa to má, a ako to treba.
Viem to ale skôr zhodnotiť zo svojho chlapského pohľadu ako to vnímam.
Zo ženského neviem, ale čo som si všímal tak záleží od sympatií a ženy sú asi viac sympatickejšie a milšie a asi nie až tak rázne. Je to sem-tam aj výhoda, milých ľudí má predsa asi každý rád, no niekedy treba vedieť aj byť tvrdý a stáť si za svojim a nenechať sa odradiť nakričaním, ak náhodou vznikne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Suhlaste s tym, ze to tak vo všeobecnosti funguje? Mate podobnú skúsenosť? Samozrejme nie vždy, ale že ten rozdiel tam často jednoducho je.
Áno, súhlasím
Nie, myslím, že je to jedno
Inspiroval ma k tomu tento status od @saddath
» www.birdz.sk/saddath/status/...
ale celkom sa inak stotožňujem so saddathiným statusom, niektoré staršie dámy vedia byť riadne btiches
a ak je ten čo má poskytnúť výhodu zákazník (napr. čašníčke) tak to väčšinou tiež nerieši
takže ak je tam nejaký rozdiel tak len veľmi malý
Marjy77 ja prave ten rozdiel vnímam velmi. Ale samozrejme velmi záleží na tom, aby som bola milá, velmi pekne poprosila, povedala aká som mu hrozne vďačná a tak...
Ked si to vezmem z opacnej strany, tak denne pracujem s dost velkym mnozstvom ludi a preferujem sympaticke mlade zeny, aj ked som jednoznacne hetero. Moje poradie preferencii a teda sanci na nadstandardne jednanie je cca:
1.) sympaticke mlade zeny
2.) sympaticki muzi v strednom veku
3.) sympaticke babicky a deduskovia
4.) sympaticke zeny v strednom veku
5.) sympaticki mladi muzi
a potom nasleduje rovnake poradie nesympatickych ludi
Viem to ale skôr zhodnotiť zo svojho chlapského pohľadu ako to vnímam.
Zo ženského neviem, ale čo som si všímal tak záleží od sympatií a ženy sú asi viac sympatickejšie a milšie a asi nie až tak rázne. Je to sem-tam aj výhoda, milých ľudí má predsa asi každý rád, no niekedy treba vedieť aj byť tvrdý a stáť si za svojim a nenechať sa odradiť nakričaním, ak náhodou vznikne.