Ak sa nudite tu : » jazykovaporadna.sme.sk/quiz/morfologia... je test zo slovenciny kedze ju tak lubime a hlavne @swe.. tak si skuste spravit ja som bola nemilo prekvapena a potom napravo su dalsie
Skloňujete ako chlap, hrdina, dub, stroj a Vaša žena, ulica, dlaň, kosť musí byť na Vás veľmi hrdá. Isto ste mali na svojom vysvedčení, meste, srdci, dievčati samé jednotky!
"Skloňujete ako Tatár v Sebechlebských hudcoch. Načítajte si, prosím, aj inú literatúru ako anglickú, prípadne maďarskú. Dovtedy odporúčame vyjadrovať sa výlučne v nominatíve..." diky.. (y)
Z morfológie som mala 2 chyby, z lexiky jednu a gramatika bez chyby.. Vraj:
"Excelentný výkon! Máte od nás požehnanie robiť Chucka Norrisa (alebo jazykového čističa) na všetkých slovenských diskusných fórach. Šírte lásku k spisovnému jazyku, nech Vás Hattala sprevádza!"
Skloňujete ako chlap, hrdina, dub, stroj a Vaša žena, ulica, dlaň, kosť musí byť na Vás veľmi hrdá. Isto ste mali na svojom vysvedčení, meste, srdci, dievčati samé jednotky!
Skloňujete ako Tatár v Sebechlebských hudcoch. Načítajte si, prosím, aj inú literatúru ako anglickú, prípadne maďarskú. Dovtedy odporúčame vyjadrovať sa výlučne v nominatíve.
10/10 Skloňujete ako chlap, hrdina, dub, stroj a Vaša žena, ulica, dlaň, kosť musí byť na Vás veľmi hrdá. Isto ste mali na svojom vysvedčení, meste, srdci, dievčati samé jednotky!
Ak ste zamestnanec nášho ústavu, dôrazne Vás žiadame, aby ste sa vrátili naspäť k práci. Ak nie ste, v tom prípade: Fantastické! Vaša slovenčina je čistá ako horský krištáľ a písomné, ako aj hovorové obcovanie s Vami je požehnaním pre každého ctiteľa našej materinčiny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
inak toto je jaké primitívne to čo sme robili na hodinách slovenčiny aby sme sa pripravili bol zabijak
Z gramatiky jedno zle
Z lexiky som mala dve zle
"Excelentný výkon! Máte od nás požehnanie robiť Chucka Norrisa (alebo jazykového čističa) na všetkých slovenských diskusných fórach. Šírte lásku k spisovnému jazyku, nech Vás Hattala sprevádza!"
» www.cudzieslova.sk/viac/sklonovani...
hudcoch. Načítajte si, prosím, aj inú
literatúru ako anglickú, prípadne maďarskú.
Dovtedy odporúčame vyjadrovať sa výlučne
v nominatíve.
nech ide do pice
role a glavečere
vsak to bolo take automaticke....