Ak téma o peňázoch , tak ma zaujíma, či niekto má skúsenosti s firmou OVB (ako pracovník) väčšinou tam pracujú študenti alebo s ukončenou SŠ. Ide o finančné poradenstvo alebo niečo také. Znáce o tom dačo ?
@hajzelodkosti Je mi jasné že to nebude prechádzka ružovou záhradou. No študoval som si čo to aj na googli o nich (Viac neg. článkov) Ale podľa mňa tam ide skôr viac o to či sa ten "poradca" chce na klientovi nabaliť, alebo mu skutočne pomôcť Ja len či s tým už niekto pracoval Finančne ma to až tak nezaujíma skôr skúsenosti ohľadom tej práce
@vanchovi karierny rast, ktory nikdy nikoho nebude zaujimat ak raz nahodou vyletis
@pep4n ty sa musis chciet nabalit, lebo to presne chce OVB - sa nabalit. OVB nechce pomahat, OVB chce zarabat. Ty sa mozes na oko tvarit, ze ja som vam prisiel pomoct, v konecnom dosledku mas v hlave jedno a to ako ne konci mesiaca zarobit viac ako 300 €, taketo kecy si nechaj pre tie babky a zi v realite. Zarobit sa tam da, samozrejme, ide o to aky si dobry obchodnik, ak to v sebe nemas nepredas ani prd, ak mas, urcite sa ti darit bude.
@hajzelodkosti nemozes vyletiet ak sam nechces, to nie je klasicke zamestanie @pep4n to by bolo velmi jednoduche keby si mal sam klientov ale tak zalezi aj od toho veduceho, kazdy moze mat iny pristup..najlepsie je ak mas dobre okolie
@vanchovi ano, mas pravdu, to je neklasicke zamestnanie. Ano, zrejme tam robis na spotene IČO. Mozes vyletiet v zmysle, ze vyletis a co potom? Robil som v OVB, serte zo mna. Ako nevravim, ze to v CV byt nemoze, ale necakaj, ze ak raz vyletis, bude z toho dakto hotovy. Verim vsak, ze dakde na pobocke by si sa uchytil, to hej.
@hajzelodkosti o tom sa neda vobec takto rozmyslat ako ty hovoris..ide o to co chces v zivote robit, jasne ze ak potom chces sa neikde zamestnat tak tam im bude suma fuk ci si robil OVB alebo nie.. a ak tam robis tak to nerobis preto aby si si to mohol dat do zivotopisu..a to plati pre vsetky MLM firmy, nie len pre OVB
@vanchovi MLM firma, to si super napisal, to je totiz velmi dolezite v pripade OVB. A preto sudny clovek, nikdy do tychto vod nevstupi, nikdy, jedine v najhorsom pripade a berie to ako krajnu moznost.
@hajzelodkosti sudny clovek do toho nikdy nevstupi?? to ako preco? mas skusenost s nejakou MLM firmou ze takto hejtujes? podla mna je to perfektny system, ludia voci tomu mjau predsudky..
S pohľadu sprostredkovateľa tých služieb mu to môže byť jedno nie? Veď ten sa len nabalí. A je len a len na klientovi či to podpíše alebo nie. Len stále nerozumiem prečo to ľudia odsudzujú z pohľadu zamestnania. Čítal som na to mnoho recenzií. Zvyčajne som sa stretol s odpoveďami @16 Závidia Ale nedozvedel som sa ani o čo tam v podstate ide Zatiaľ viem že je to sekta z horného komentu Ale prečo, čo sa tým ľudom ponúka alebo ako to funguje ?
@vanchovi hej, lepsi system neexistuje. Skus spravit anketu, kde bude vzorka aspon 5 000 ludi a spytaj sa ich, ci by niekedy pracovali v MLM. A mozme sa stavit. Neviem, ci ma zmysel toto dalej rozvijat, proste vela stastia
@pep4n v podstate ide o to ze ty sporstredkujes nejaku sluzbu cloveku, v tomto pripade nejaky financny produkt..ak sa ti bude darit a budes mat dost klientov a dobre vykony tak postupis na vyssiu poziciu a tam uz dostavs aj vyssie provizie a postupne si zaskolis vlastnych tim svojich ludi z ktorych predaja potom ty ziskas provizie nejake
a zle je to podla ludi preto lebo mozno maju zle skusenosti s podobnymi vecami ale za to ty uz nemozes..vela ludi si to myli s pyramidou a kedze pyramida je zla tak v podstate aj MLM je pre nich zle..
@hajzelodkosti tak si precitaj @26 .. a okrem toho este je to zaujimava praca, ak ta bavi komunikvat s ludmi hlavne, mozes sa vela pritom naucit, dobre zarobit, mat viac volneho casu, si sam sebe pan
@vanchovi a ako sa mam vyjadrit k MLM? Okrem teba to snad kazdy jeden zavrhol - priamo ci nepriamo. Ja ti tvoje MLM neberiem, len si myslim, ze mlady perspektivny clovek by mal svoj cas venovat niecomu perspektivnejsiemu nez MLM.
ako vidím je tu až príliš veľa zaujatých komentov sám som tam pracoval oficiálne 1 rok...mohol by som o tom písať celé litánie ale tu sa mi to vypisovať nechce, ak máš konkrétne otázky alebo chceš vedieť objektívny názor na OVB a všetko okolo, tak mi napíš TS a vysvetlím čo treba
mimo to @26 tu asi jediný normálne a dobre píše o tom
@jozo0070 hej, vlastne iba ludia co pracuju v OVB tomu rozumeju a ludia, co tam nikdy nepracovali, nechcu pracovat a nebudu tomu nerozumeju. To je ako povedat teoretikovy, ze ty tomu nerozumies, lebo si to nikdy nerobil. No, praca v OVB je tak narocna na pochopenie, ze tomu fakt nikto nemoze rozumiet. To je ako povedat, ze nic nevies o praci cloveka za pokladnou.
@sabnacke to, ale si sprosta to bol priklad pre tuna panov, pre lepsie pochopenie. Samozrejme kazda praca si zasluzi respekt. A sam som robil za pokladnou, teda nie doslova , ale mrskal som to
ale s tou pokladňou to myslím vážne, a to nebola len taká kauflanďácka, ale taká, že by človek aj o nadstavbovom štúdiu v obore ,,práca s pokladňou" uvažoval
hah, inak našla som článok na zamyslenie. logické jak facka, každý pracuje v takej ,,pyramíde", pokiaľ nie je živnostníkom... inak je toho každý súčasťou. akurát že MLM mi pripadá viac fér, než iné systémy. ale proti gustu...
Na Slovensku sa takémuto systému zvykne hovoriť "pyramída". Myslíte si, že je to pyramída? Má rysy pyramídy, pretože hľadáte ľudí, ktorí budú robiť to isté, čo vy. A navyše dostávate určitú sumu vďaka ich iniciatíve. Ak si myslíte, že je to pyramída, tak s vami súhlasím. Aj ja si to myslím. Biznis je príležitosť, ktorou sa obyčajný človek môže dostať zo života, ktorý nechce žiť. No príliš veľa ľudí sa mu bráni. No nečudujem sa im, lebo sa jedine biznis zvykne nazývať pyramídou, čo ich ihneď odradí. Lenže otázka znie: Nie je náhodou celý kapitalizmus ako politicko-spoločenský systém tiež pyramída? Nie je na vrchu svojej pyramídy napríklad majiteľ obchodného reťazca, ktorý zamestnáva stovky ľudí, ktorí preňho pracujú? Tiež sú "pod ním" a tiež na ich práci zarába. Nie je to tiež pyramída? Alebo také obyčajná pizzéria. Majiteľ pizzérie zamestná kuchárov a profituje z ich práce. V každej firme zarába majiteľ alebo vrchné vedenie na práci obyčajných zamestnancov, či už sa živia manuálnou, alebo akoukoľvek prácou. Rozdiel je len v tom, že títo obyčajní zamestnanci ani zďaleka nezarobia toľko, ako manažéri nad nimi.
@hajzelodkosti nechápem prečo ma neberieš vážne ja keď som nebola na vysokej a pracovala som v obchode s handrami, mesiac som sa postupne musela učiť všetky veci s pokladňou. a aj tak som občas niečo domrvila
niee, to je zle...celé to je zle...zabudni na to...nebudem sa ani rozpisovať prečo, na čo, za čo...to je jeden veľký brainwash aj celé OVB to dnes vie aj škôlkar, nie len že by som tam nepracovala, ale nikdy by som im do papŕč nezverila svoje peniaze.
1.Ide im len o to, ohúkať čo najviac ľudí o peniaze.
2.Ľuďom tým nijako nebudem prospešný, akurát im zničím životy (lebo boháči nikdy do OVB nepôjdu...ktovie prečo ?... )
3.Nijako sa profesijne nezlepším, teda ak nechcem byť 100% podvodník a klamár.
4.Jediné v živote, na čo myslia ľudia pracujúci v OVB sú peniaze, sú schopní pre ne spraviť čokoľvek - čo im značne degeneruje charaktery.
5.Prednášky a porady OVB vyzerajú ako sekta, kde len hučia do ľudí ako treba ísť dopredu aj cez mŕtvoly, a že len peniaze sú to, čo ich urobí šťastnými a čaká ich luxusný život.
Moja obchodná firma spolupracuje s centrálou OVB, opakujem, je to len centrála, proste nemecký obchodný model, ktorý je založený na tom, že niekde je nejaká informačná centrála, ktorá komunikuje s finančnými inštitúciami, vyjednáva podmienky a tieto informácie posúva ďalej či už spoločnostiam alebo osobám. Spolupracuje s ňou niekoľko tisíc spoločností a ešte viac ľudí, ale nikto sa nemôže zaručiť za všetkých, ako s týmito informáciami narábajú. Ak má niekto zlú skúsenosť s OVB, tak je to kravina! Ak vás zrazí auto značky AUDI, budete sa hnevať na značku AUDI alebo na toho šoféra, ktorý vás zrazil? A to isté je aj tu, vy nemáte zlú skúsenosť s OVB, ale s človekom, ktorý nekorektne narábal s týmito informáciami, ktorý sa chcel čo najrýchlejšie nahrabať, lebo finančná oblasť je oblasť s najvyšším platovým ohodnotením, lenže práve kvôli takýmto ľuďom má finančníctvo takú zlú povesť!
ja som to skusil chodil som na skolenie, a uz som si mal zacat hladat klientou, ale kedze to boli znamy ktory prevazne mali odpor k podobnym zamestnaniam tak to bolo tazke,
ja osobne nemam povahu niekoho prehovarat ked daco nechce a ani to neviem. mozno keby mi dali dakeho klienta by som bol schopny sa do toho dostat ale zhanat si ludi co to odmietaju hned a bez blizsieho skumania
ako tu mnohy spominali ze ich agentom ide len o zarobenie, tak mi povedzte kto v dnesnej dobe nejde do prace si zarobit?
ja vidim v tejto praci zmysel pokial mas niekoho kto je schopny v tychto casoch bez akejkolvek TVOJEJ namahy ti pomoct ZADARMO, hlavne tu ide o uvery, menej o poistenia... ty ludia co tychto agentou vyhladavaju to robia pre to aby sa odbremenili od tych problemou co si sposobili
NIKTO NIKDY NENUTI NIKOHO SI BRAT POZICKU, je to na kazdom kto tak spravi
Ja som si napr pozical na kupu auta v autobazare cca 1400€ a ked som to predcasne splacal po roku ma skoro taslo myslel som ze budem splacat tak 1100€ ale platil som 1490
keby som si predtym pozrel daku ponuku z banky tak som mohol usetrit, lenze komu sa chce stracat cas, bolo to moje prve auto
ja vidim v tejto praci zmysel pokial mas niekoho kto je schopny v tychto casoch bez akejkolvek TVOJEJ namahy ti pomoct ZADARMO
oni to nerobia zadarmo, len ty o tom ani nevieš, koľko dostanú. samozrejme ty im neplatíš nič. oni dostanú províziu, ak s tebou uzatvoria zmluvu, a je jedno o aký finančný produkt ide - väčšinou prvé dva roky tvojich poplatkov, o ktorých väčšina ľudí ani nevie ide práve na provízie toho, čo ti zmluvu sprostredkoval
zadarmo to robí len vtedy, keď nie je výsledkom žiadna zmluva, ale to je pre neho finančne zbytočná robota potom.
@sabnacke
ja viem ako to je omg, ale tu ide o to ze oni sprostredkuvavaju uvery a ine produkty z bank ktore maju prevazne snimi dlhodobu spolupracu. casto vedia spravit vyhodnejsie uroky ako ked ty prides do banky sama na reakciu z niakej TV reklamy kde si videla ze maju super nizky urok, a aj tak ho pravdepodobne nedostanes + oni ti ukazu ponuky z viacerych bank kde si mozes vybrat alebo odmietnut NEMUSIS NIC ZOBRAT on ti da len navrh.
a ked si zoberes ze pokial nehladas tieto ponuky bank len na internete kde nemusis moc zistit tak tym zaberes mnoho casu.
Jedna vec ako som pisal Nikdy nikto nenutil tych ludi si brat pozicky / lebo hlavne o to tu ide/ ty ludia si mohly odkladat roky z tych nasich super platov a kupit si to az neskor a bez problemou, ludia zo spolocnosti ako je OVB naozaj len pomahaju aj ked to nerobia nezistne.
co keby si sa skusila stretnut s dakymi ludmi co boli na tom velmi zle kvoli zadlzeniu a oni im pomohly, potom mi mozes povedat ci nemam pravdu
@nahaku ja nevravím, že nevieš ako to funguje, len to v skutočnosti nie je pomoc ZADARMO, O TOTO MI IŠLO. takže nechápem čo si sa mi snažil teraz povedať tým ,,co keby si sa skusila stretnut s dakymi ludmi co boli na tom velmi zle kvoli zadlzeniu a oni im pomohly, potom mi mozes povedat ci nemam pravdu" lebo asi neuveríš, ale stretávam sa s takými ľuďmi.
neviem či si zaregistroval, ale ja ich týmto nepotápam ani nič, len som povedala pravdu. a bez ohľadu na to, o akú sprostredkovateľskú spoločnosť ide, sú tam provízie z mesačných poplatkov. a na tom samozrejme nie je nič zlé, pokiaľ je človek charakter a dokáže niekomu ušetriť tisíce eur pri splátkach.
Vidím, že som zaťal skutočne do otvorenej témy, ktorá hýbe ako tak ľuďmi. Práve preto som sa pýtal či je tam výhodné pracovať. A skutočne @53 ak človeku dokáže ten fin. ušetriť nejaké tie peniaze , tak si myslím, že tá práca má zmysel Samozrejme záleží od charakteru daneho "poradcu". Ale čo sa mi nepáči, že tam berú každého prepáčte za výraz " vola ". Predsa len tie 4 školenia z vás neurobia experta na financie. Takže preto nad tým rozmýšľam aby som sa neocitol na strane toho poradcu , ktorý pozná jeden produkt, ktorý mu vnucujú aby ponúkal, pretože je "výhodný" a toho sa bude držať. Tak sa teda idem finančne vzdelávať PEACE !
@pep4n OVB z teba nespravi odbornika na financie, ti sedia na centralach v bankach, vy krpci viete o tom v podstate hovno, viete len to co si precitate a co vam povedia. Proste rob si co chces, ale tato praca je pre mna osobne bez perspektivy. Robil by som ju len keby nebolo inej cesty, co sa dufam nikdy v zivote nestane.
@hajzelodkosti Teraz nepíšem konkrétne o OVB, kde ti za 4 "školenia" garantujú, že sa staneš expertom na financie. Existuje X školení za ktoré si človek zaplatí a to už je o niečom úplne inom ak tie školenia človek absolvuje a niesú o vymývaní mozgov typu: "Tento produkt je najlepší, tento treba ponúkať" Áno chápem že nie len na SR je táto práca považovaná za nezmyselnú hlúposť, ale vezmi si ak sa tým ľuďom naozaj pomôže (teraz nehovorím o žiadných naučených frázach, pretože som sa ich ešte neučil ani neplánujem) tak tá práca podľa mňa zmysel má. A myslím si že sa to dá. Nieje všetko len o o*rbávaní. Nehovorim že sa to nedeje, to by som bol veľmi naivný ale stále máš ľudí ktorých tá práca baví a venujú tomu nemalý čas
Už ak to mám prirovnať tak si to prirovnajme k nejakému mágiu. Kde tí ľudia chodia vyklopkávať s naučenými frázami aký najlepší produkt ponúkajú pretože len ten je najlepší a mate toľko staníc a toľko výhod podľa mňa toto je oveľa väčšie vymývanie mozgov pre tých ktorí to robia ako Zaplatené školenia, kde sa učíš podrobnosti o financiách. A ak to človeka skutočne zaujíma tak ide do hĺbky a neostáva pri povrchných veciach, že ta tu som počul že toto je najlepšie ta toto vam ponukam .. 100 ľudí, 100 chutí nie každému vyhovuje zrovna jeden produkt Na to sa snažím poukázať že ak sa niekto rozhodne poradiť ohľadom svojich financií, nemusí to dopadnúť vždy tak, že toho človeka "o*ebu". Ale ako už píšem po druhý krát . 100 ľudí, 100 chutí Nebudem sa naťahovať slovičkárením či to správne je, alebo nie Každý kto si to vyskúša alebo s tým má nejakú skúsenosť, či už pozitívnu, alebo negatívnu potom môže danú vec súdiť podľa mňa
@pep4n po tejto vete "Teraz nepíšem konkrétne o OVB, kde ti za 4 "školenia" garantujú, že sa staneš expertom na financie." si pre mna totalne naivny a nevyvinutý jedinec. Idem jest.
Stále nechápeš že po prečítaní týchto komentárov som sa rozhodol nepracovať pre OVB aj ked som mal ponuku ? V predošlom príspevku som ti písal o zúčastnení sa na platených školeniach (NIE OV Možno som to napisal nezrozumiteľne. Dúfam že už ma chápeš Existujú aj iné firmy zaoberajúce sa podobnými činnosťami. Ale stále tu budem prizvukovať Školenia !! Lebo tie sú dôležitejšie ak sa v tom človek chce hrabať do hlbky Chapeeeeš ? .. Dobrú chuť
@hajzelodkosti neda mi este nezareagovat na tvoj komentar @55 co ty o tom vies vlastne? ano my vieme hovno ale vyzera ze je to stale viac ako vies ty o tomto..a netvrdim ze hned z teba bude odbornik na financie tak ako ani tie 4 skolenia ako napisal @pep4n z teba nespravia odbornika..4 skolenia su len zaklad na uvod a na nich sa v podstate naucis len system ako pracovat s klientom, nie detaily toho ako funguje cely system..a psotupne si robis licencie v NBSke na vyssiu odbornost vo financiach..ak nieco nevies od toho tam ams veduceho ktory s tym uz ma skusenosti a dobre sa v tom vyzna..a inak skolenia sa robia potom aj raz do mesiaca take velke..a to ako funguje cely bankovy system to je vlastne na samovzdelavanie da sa povedat..ak chces byt v niecom dobry tak sa musis sam chciet ucit a necakat ze vsetko ta nauci firma
@vanchovi co ja o tom viem? Ja sedim v tej banke. A viem o tom dost, nic nove ste mi nepovedali, len stale obhajujete pracu, ktoru normalny clovek s perspektivou a chochmesom v zivote zajst dalej ako do cudzej obyvacky.
@hajzelodkosti ty si bankar? no parada..a v akej banke pracujes ak mozem vediet? ani ty si nic nepovedal, ty len hejtujes cely cas..ano kazdy kto to robi je nenormalny tak co by podla teba mal robit clovek s perspektivou? nemozeme vsetci sediet v banke ako ty
@vanchovi tebe to tak budem hovorit Clovek s perspektivou nieco vie, o nieco sa zaujima, ci je to stolar, informatik, tanecnik a nie clovek, ktory pride na skolenia nauci sa nieco a potom chodi oblbovat ludi (ano vacsinou to je tak).
Takych z OVB som uz stretol a sedel za jednym stolom, kde mi oni vysvetlovali ich skvele produkty, po hodine som im povedal, ze robim v banke a ze vsetko co mi povedal su proste polopravdy a bulikanie. Moc uz toho potom nepovedali.
Zaroven som nepovedal, ze clovek co v OVB pracuje je debil. Nie je, len podla mna bud to nic nevie, lebo keby vedel venuje sa tomu, nema na vyber alebo len slepo veri aku zasluznu pracu robi. Mozno by aj robil, ale keby ano, hovno zarobi. Clovek co financiam rozumie, nepotrebuje clovek z OVB doma pri telke, ten si vsetko zisti sam, urobi si prieskum, porovna a rozhodne - financa gramotnost. Clovek co je v tomto smere negramotny, si urcite tohto cloveka zavola, verim, ze sa da k tejto praci pristupovat seriozne, ale pochybujem, ze ju vacsina seriozne robi.
Clovek z OVB vidi len vyplatu, nie to ci niekomu pomohol a jeho usmev na tvari, ludia vyssie spomenuti, maju aspon dobry pocit, ze sa obzru a vidia nieco za sebou. V tomto je podla mna praca v OVBN nudna, neperspektivna a zaklada sa len na peniazoch.
V podstate sa nemam s tebou o com bavit. Ty budes slepo obhajovat OVB, ja len na margo, pozri vyssie, kto je za a kto proti. A nie v banke ludia nemusia sediet, nech sa venuju comu chcu, nech su zahradnikmi, nech pracuju v neziskovkach, len preboha nech si nemyslia, ze ak budu v OVB a chodit v obleku, ze su uspesní, to je sebaklam.
@hajzelodkosti OVB je v podstate predaj, aj ked na skoleniach sa uci ze: NEponukas, NEpredavas, NEpresviedcas..kazdy predaj je vlastne oblbovanie lebo ty sa snazis predat, jedine tak mozes zarobit,,a ja tu neobhajujem OVB, nehovorim ze je to dokonale, to fakt zalezi od cloveka ktory to robi, ci mu ide o to len predat alebo pomoct cloveku..nehadz vsetkych z OVB do jedneho vreca, nejde vsetkym len o vyplatu
a clovek ktory sa financiam rozumie tak si to vybavi sam, mas pravdu..ale zial vela ludi sa do financii nerozumie a ani nema cas si robit takyto prieskum a zistovat si vsetky potrebne veci, a vsetko si este aj obehat sam..
ano ak si v OVB a chodis v obleku , automaticky neznamena ze si uspesny, musis preto nieco robit samozrejme a neviem preco je to podla teba neprespoektivne, da sa na tom dobre vypracovat..a nie neobhajujem ich slepo, ja tam uz ani nepracujem a neplanujem sa vratit ale podla mna ta praca nie je taka zla ako ju ty popisujes
@vanchovi dakujem za vysvetlenie, bez teba by som to vobec nevedel, este ze ta tu mame.
Este raz pre pomalsich, nevravim, ze ta praca je zla, len ze je neperspektivna. Jasne, ze ju dakto musi robit, ale pochybujem, ze ju bude robit sikovny zahradnik, ktoreho praca bavi.
Zrejme ju bude robit clovek, co skoncil skolu a nevie co ma robit, nic nevie, nic ho nebavi alebo nema ine vychodisko alebo je to fakt iba zmrd. Pride ti,ze tam ludia pracuju lebo chcu? Lebo je to ich vysnena firma? Asi nie, ze? Urcite, nie.
@hajzelodkosti zhadzovanie ti ide dobre, ocividne sa v tom vyzivas ved nikto nehovori aby to mal robit zahradnik alebo clovek ktoreho to nebavi poznam vela ludi a viem ze tam pracuju preto lebo chcu..ak je niekto vo firme 6 rokov, ma pod sebou velky tim ludi a bavi ho vsetko co to obnasa tak neviem preco by tam nemal chciet pracovat.. a ze nic nevie? ten clovek musi hlavne vediet predavat, a to je velmi cenna schopnost v kazdej firme, nie len OVB..mozes byt odbornik na hocico, mozes mat uzasne napady ale ak to nevies predat tak je to na hovno aj tak
@vanchovi sorry, ale musím si zastať @hajzelodkosti čo je správne na systéme, kde príde k babičke domov 20ročný ulízaný chlapec v maturitnom obleku, tvári sa po 4školeniach plného brianwashu a nie informácií o finančníctve ako najväčší boss a ide jej ponúkať poistky (lebo viac školení na iné produkty ešte za sebou nemá)? Toto je prvý model, tak si to zhrňme: nejaké ucho, ktoré nevie ani ň o trhu, produktoch, o ničom ide "spravovať" financie iných ľudí. Toto má byť korektná firma?
A to slávne školenie prebieha tak - pokiaľ sa nepodarilo zlanáriť normálnych ľudí, ale tupcov - čo zväčša, že na papier si kreslia ako budú klientovi ukazovať ako funguje poistka (lebo však vizuálna podoba schémy je prudko dôležitá a človek hneď pôsobí vierohodnejšie ), bežný účet a podobne a učia sa čísla naspamäť, lebo by to neboli schopní ani sami vypočítať.
Pokračujem ďalej - zháňanie spolupracovníkov, ako tomu hovoria? Nábor? Osobne som zažila - a tam som aj s nimi skončila. Že si ku mne sadla VR a povedala mi "Napíš si na túto A4 30 mien ľudí, ktorých chceš kontaktovať ako klientov a nezabudni! Nie. neznamená nikdy nie! A tu si napíš 15 ľudí, kamarátov, ktorých chceš pod seba."
A keď mi povedala, že im mám hovoriť aká to je super práca a koľko zarábam a ja som zarobila...počkajte..hmmm...horibilnú 0 a ona o tom vedela. Tak takto sa priatelia nikdy v normálnej finančnej inštitúcii nesprávajú.
Mohla by som pokračovať ďalej...o ich seansách and etc. Jednoducho klamú, zavádzajú, zoberú kohokoľvek a je im jedno či to je študent ekonómie, inžinier elektrotechniky, právnik alebo murár - fakt, raz bol na pozícii R1 aj murár.
Na druhú stranu čo môžeme chcieť od nejakého jednoduchého človiečika čo skončil dvojročnú učňovku a zrazu mu do hlavy natlačia ako z neho bude veľký finančný poradca a bude zarábať cez 1000€ mesačne na najnižšej pozícii. Jednoducho každá ryba smrdí od hlavy - teda, keby som mala začať rozoberať čo sa deje na pozíciách GST a podobne tak by sme tu boli asi dozajtra.
A preto sa opäť na záver vyjadrím:"Nikdy tam nepracovať a už vôbec takýmto ľuďom nevkladať do rúk peniaze."
želám príjemný deň a odpustite si ma tagovať, ja som už svoj názor vyjadrila a žiadny vymastený ovb-ák ho nezmení
@joplinka prepáč, že ťa tagujem, ale veľmi dobre si to zhrnula dokopy o tom figu viem, ale keď sa pozriem na jedného bývalého spolužiaka, ktorý pre nich po nespravení maturity začal robiť a odrazu stratil kontakt s celou triedou, je to veľmi presné
Skutočne ďakujem za informácie, z každej strany. Toto forum ani nebolo o tom že tam idem pracovať len že som dostal ponuku takže to bolo len skôr informatívne Thx ešte raz
@joplinka aj by som este nejak reagoval ale uz to nema zmysel, mam ine veci na robote a hejtera nikdy nepresvedcim o opaku s niektroymi vecami co si napisala suhlasim s niektorymi nie, nie vsetko je take jedoznacne, len tolko
@joplinka presne toto mi hovoril kamarat co tam bol na tych "skoleniach" + este chvilu a potom radsej zduchol,
@52@nahaku
nejak sa mi nechce z biznis hladiska verit, ze niekto ked sprostredkuvava sluzbu ako napr. uver, tak koncovy "uzivatel" toho uveru bude mat realne nizsie uroky ako banka ponuka samostatne (dokonca akciovo cez reklamy) ... ked je tam tretia strana, ktora by tam logicky mala mat nejaku maržu za sprostredkovanie, nie?
"povedzte kto v dnesnej dobe nejde do prace si zarobit?"
- vedci napr. a potom v kazdej profesii ludia, ktorych to bavi,
@matwejo lenze to je fakt. OVB a pod. maju nizsie uroky a pod. pre klienta ako samotna banka (teda ono to ma svoje specifika). Tu marzu maju samozrejme. Ber vo fakt, ze tieto spolocnosti ponukaju produkty viacerych alebo vsetkych bank v tuzemsku. A su vacsinou jednym z najsilnejsich predajnych kanalov.
@matwejo@73 teraz čo napíšem, nebude konkrétne ohľadom ovb, ale systému ako takého - na čo sú tu takéto firmy
nejak sa mi nechce z biznis hladiska verit, ze niekto ked sprostredkuvava sluzbu ako napr. uver, tak koncovy "uzivatel" toho uveru bude mat realne nizsie uroky ako banka ponuka samostatne (dokonca akciovo cez reklamy)
- pri spomínaných úveroch ide o upravenie zmluvy. pred 5 rokmi boli úroky oveľa vyššie ako sú dnes, tá tretia strana sprostredkuje výhodnejší úver (namiesto 5,5% napr. 3,5% - čo keď si prerátaš, že splácaš napr 30 000 je dosť rozdiel a neprídeš o tisícky eur, ale o pár stovák)
ked je tam tretia strana, ktora by tam logicky mala mat nejaku maržu za sprostredkovanie, nie?
- tretia strana je tam vždy. akurát, že keď prídeš za nejakým ,,poradcom" (neriešme teraz, či na tebe chce zarobiť alebo ti korektne poradiť bez nátlaku), ktorý má prehľad a je vyhľadávaný, ti poradí lepšie, ako ten čo sedí za počítačom priamo v banke, lebo on má za úlohu sprostredkovať čo najviac pre neho najvýhodnejších zmlúv (aby mal čo najväčšie provízie)
- prečo finančný poradca zarobí tak ako zarobí? - pretože s tým, čo ponúkne, dokáže uzatvoriť možno 5x viac zmlúv (ktoré sú často minimálne o polovicu lacnejšie pre zákazníka) ako banka, pretože tá musí zarobiť na:
1. výplaty a provízie (provízie plynú z poplatkov klienta)
2. reklamu (každá druhá reklama v telke je o nejakej finančnej inštitúcii o tom, ako ponúkajú najvýhodnejšie úvery)
inak som za spojenie príjemného s užitočným - robiť to čo človeka napĺňa a aj si za svoju prácu zarobiť.
@matwejo to je pravda ze urcite nebudes mat cca mensiu sumu ako mas zaplatit ale da sa to spravit tak aby na konci toho celkoveho uveru alebo aj pocas jeho splacania nebol o tolko ochudobneny, musime to brat tak ze su agenti ktory idu cisto na zarobok a oni ti naozaj daju hocico len aby zarobili ale normalny agent ktory to berie ako clovek tak ti dokaze naozaj pomoct. ci chces aj priklad? sa mi to tu nechce naozaj rozpisovat lebo by som to mozno aj doplietol
@sabnacke
hmm, dakujem za upresnenia, ale
stale mi nejde do hlavy preco ta banka uzatvori zmluvy s tretimi stranami na nizke uroky, ktore si oni mozu pre svoje marze navysit a stale budu vyhodnejsie ako tie co sama na letaciku alebo internete ponuka. Ved keby rovno ponukala tie nizke a bez marze financnych poradcov, tak ludia sami pridu si uvery pobrat a vykaslu sa na "poradcov", lebo budu mat nevyhodnejsie ponuky
@nahaku potom urcite firma v ktorej na uvodnych skoleniach a pod. brainwashuju a tlacia do zarobkov nezarucuje to, ze ma poradcov, ktori chcu pomoct ... mozno keby zmenili strategiu, ze by vychovavali rozhladenych/inteligentnych financne studovanych poradcov a precizne vyberali zamestnancov, tak by tomu ludia verili,
@Pep4n
omylom som sa k takej prilezitosti dostala vydrzala som tam niekolko skoleni a vravim ti katastrofa.
uz pri pohovore ma nutil dat mu cislo aspon na desiatich mojich kamaratov. ked som povedala ze ich nechcem otravovat presviecal ma asi pol hodinu dalej, a nakoniec som mu ich dala (bola som sprosta, ja viem).
vecsina skoleni bola len o tom aka je to super firma, a ako uzasne budem zarabat, (preco sakra ich kancel, bola jedna mala nesympaticka miestnost s jednym stolom?)
po asi 5tich skoleniach som z nich nedokazala vymamit informaciu, ze odkial mi budu padat tie peniaze kedze od klientov nic nepytaju iba kontakty.
to ze som o ekonomike, financiach a podobnych vecia nemala ani sajnu im bolo uplne ukradnute a nesnazili sa to zmenit. No a potom ma volali na nejake vikendove skolenie, kde by som si ale musela sama cosi platit..a tak so konecne dostala rozum a poslala ich doprdele.
prislo mi to cele NECHUTNE NESERIOZNE
@matwejo neviem čo presne myslíš, ale ak som pochopila správne tak takto:
banka nepotrebuje upozorňovať na to, že má momentálne výhodnejšie podmienky. banka je ako bezcharakterný chlap, ktorý požičia susedovi 500 eur s úrokom 5% a o dva dni požičia susede 300 eur s úrokom 2%. a musí čušať pred susedom s 5% úrokom, lebo by chcel tiež nižší a nemal by taký zisk.
no a potom máš poradcov, ktorí uzatvárajú zmluvy a tiež odrbávajú ľudí, raz za mesiac uzatvoria 1 zmluvu, na ktorej zarobí províziu vo výške celomesačnej výplaty, alebo poradcov, ktorí uzatvoria zmluvy s inštitúciami, ktoré majú aj iné produkty, také, čo sú výhodnejšie pre klienta, možno o 80% lacnejšie. a taký človek uzatvorí síce zmluvu s menšou províziou, ale uzavrie ich viac, pretože keď ľudia prídu na to, za čo všetko si vlastne platia, tak si dajú poradiť. ale kžp a ižp sú stále v móde bohužial
ked ma niekto peniaze za to, ze uzavrie so mnou zmluvu, tak mu v zivote neuverim, ze mi chce pomoct. toboz, ak je uzavretie zmluvy jedinym zdrojom jeho prijmu
a vobec, aka je skutocna hodnota produktu, z ktoreho urcite percento ide este vela vela ludom?
@vanchovi teraz sa pytam seriozne, lebo fakt netusim, aky je rozdiel medzi pyramidou a MLM?
@nahaku ja som sa stretla s ludmi, ktorym dost uskodili, co som vyhrala?
@acvd43xa7w tak ako pisal @79 je to o tych ludoch co vyberu kadekoho, a myslim ze som pisal tiez ze su aj ludia co idu cisto na zarobok tu a im je jedno co sa stane s jeho klientom potom
tato tema je vsak co si myslime o OVB
myslim ze zakladatel temy by chcel zacat u nich pracovat ak sa nemylim.
jednoducho Robte to co chcete iny aby robili vam. ked ich budete osravat budu osravat aj oni vas + Karma je svina
@acvd43xa7w v pyramide si musis zaplatit aby si neskor z toho dostala nejake peniaze ale prakticky tam profituje len ten kto je navrchole, jemu idu prachy do vrecka.. v MLM si kupujes realny produkt, proviziu dostane hlavne ten, kto ti predaj sprostredkoval plus mensiu cast z toho dostane ten komu je podriadeny dany sportredkovatel, teda ako jeho veduci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
@pep4n ty sa musis chciet nabalit, lebo to presne chce OVB - sa nabalit. OVB nechce pomahat, OVB chce zarabat. Ty sa mozes na oko tvarit, ze ja som vam prisiel pomoct, v konecnom dosledku mas v hlave jedno a to ako ne konci mesiaca zarobit viac ako 300 €, taketo kecy si nechaj pre tie babky a zi v realite. Zarobit sa tam da, samozrejme, ide o to aky si dobry obchodnik, ak to v sebe nemas nepredas ani prd, ak mas, urcite sa ti darit bude.
@pep4n to by bolo velmi jednoduche keby si mal sam klientov ale tak zalezi aj od toho veduceho, kazdy moze mat iny pristup..najlepsie je ak mas dobre okolie
v niektorých prípadoch sa nájde ale aj odpoveď: závidia!
a zle je to podla ludi preto lebo mozno maju zle skusenosti s podobnymi vecami ale za to ty uz nemozes..vela ludi si to myli s pyramidou a kedze pyramida je zla tak v podstate aj MLM je pre nich zle..
vidím, že ľudia si mýlia pojmy s dojmami. čo dodať. letím preč. :letim:
mimo to @26 tu asi jediný normálne a dobre píše o tom
ale s tou pokladňou to myslím vážne, a to nebola len taká kauflanďácka, ale taká, že by človek aj o nadstavbovom štúdiu v obore ,,práca s pokladňou" uvažoval
ja ti rozumiem tvojim pocitom jak s tou kupelkou rozumies? Som sa vcitil, prezivam to, ked vam budu prerabat daco ine daj vediet, budem spolutrpitel
Na Slovensku sa takémuto systému zvykne hovoriť "pyramída". Myslíte si, že je to pyramída? Má rysy pyramídy, pretože hľadáte ľudí, ktorí budú robiť to isté, čo vy. A navyše dostávate určitú sumu vďaka ich iniciatíve. Ak si myslíte, že je to pyramída, tak s vami súhlasím. Aj ja si to myslím. Biznis je príležitosť, ktorou sa obyčajný človek môže dostať zo života, ktorý nechce žiť. No príliš veľa ľudí sa mu bráni. No nečudujem sa im, lebo sa jedine biznis zvykne nazývať pyramídou, čo ich ihneď odradí. Lenže otázka znie: Nie je náhodou celý kapitalizmus ako politicko-spoločenský systém tiež pyramída? Nie je na vrchu svojej pyramídy napríklad majiteľ obchodného reťazca, ktorý zamestnáva stovky ľudí, ktorí preňho pracujú? Tiež sú "pod ním" a tiež na ich práci zarába. Nie je to tiež pyramída? Alebo také obyčajná pizzéria. Majiteľ pizzérie zamestná kuchárov a profituje z ich práce. V každej firme zarába majiteľ alebo vrchné vedenie na práci obyčajných zamestnancov, či už sa živia manuálnou, alebo akoukoľvek prácou. Rozdiel je len v tom, že títo obyčajní zamestnanci ani zďaleka nezarobia toľko, ako manažéri nad nimi.
btw. teóriu môžeš mať naštudovanú ako najväčší profík ale pokiaľ nezažiješ a neskúsiš, tak nepochopíš a nemôžeš vedieť aké to je :tralala: good luck
(btw. kuchyňu chcú prerábať )
@sabnacke ja som robil ine s pokladnou, teda s inym sortimentom mna to bavilo tukal som do toho, tlacil, sklbal parada
btw. aj ja
1.Ide im len o to, ohúkať čo najviac ľudí o peniaze.
2.Ľuďom tým nijako nebudem prospešný, akurát im zničím životy (lebo boháči nikdy do OVB nepôjdu...ktovie prečo ?... )
3.Nijako sa profesijne nezlepším, teda ak nechcem byť 100% podvodník a klamár.
4.Jediné v živote, na čo myslia ľudia pracujúci v OVB sú peniaze, sú schopní pre ne spraviť čokoľvek - čo im značne degeneruje charaktery.
5.Prednášky a porady OVB vyzerajú ako sekta, kde len hučia do ľudí ako treba ísť dopredu aj cez mŕtvoly, a že len peniaze sú to, čo ich urobí šťastnými a čaká ich luxusný život.
Záver: OVB nepovažujem za seriózne zamestnanie.
ja osobne nemam povahu niekoho prehovarat ked daco nechce a ani to neviem. mozno keby mi dali dakeho klienta by som bol schopny sa do toho dostat ale zhanat si ludi co to odmietaju hned a bez blizsieho skumania
ako tu mnohy spominali ze ich agentom ide len o zarobenie, tak mi povedzte kto v dnesnej dobe nejde do prace si zarobit?
ja vidim v tejto praci zmysel pokial mas niekoho kto je schopny v tychto casoch bez akejkolvek TVOJEJ namahy ti pomoct ZADARMO, hlavne tu ide o uvery, menej o poistenia... ty ludia co tychto agentou vyhladavaju to robia pre to aby sa odbremenili od tych problemou co si sposobili
NIKTO NIKDY NENUTI NIKOHO SI BRAT POZICKU, je to na kazdom kto tak spravi
Ja som si napr pozical na kupu auta v autobazare cca 1400€ a ked som to predcasne splacal po roku ma skoro taslo myslel som ze budem splacat tak 1100€ ale platil som 1490
keby som si predtym pozrel daku ponuku z banky tak som mohol usetrit, lenze komu sa chce stracat cas, bolo to moje prve auto
Sory za dlhy text tato tema ma zaujima...
ja vidim v tejto praci zmysel pokial mas niekoho kto je schopny v tychto casoch bez akejkolvek TVOJEJ namahy ti pomoct ZADARMO
oni to nerobia zadarmo, len ty o tom ani nevieš, koľko dostanú. samozrejme ty im neplatíš nič. oni dostanú províziu, ak s tebou uzatvoria zmluvu, a je jedno o aký finančný produkt ide - väčšinou prvé dva roky tvojich poplatkov, o ktorých väčšina ľudí ani nevie ide práve na provízie toho, čo ti zmluvu sprostredkoval
zadarmo to robí len vtedy, keď nie je výsledkom žiadna zmluva, ale to je pre neho finančne zbytočná robota potom.
ja viem ako to je omg, ale tu ide o to ze oni sprostredkuvavaju uvery a ine produkty z bank ktore maju prevazne snimi dlhodobu spolupracu. casto vedia spravit vyhodnejsie uroky ako ked ty prides do banky sama na reakciu z niakej TV reklamy kde si videla ze maju super nizky urok, a aj tak ho pravdepodobne nedostanes + oni ti ukazu ponuky z viacerych bank kde si mozes vybrat alebo odmietnut NEMUSIS NIC ZOBRAT on ti da len navrh.
a ked si zoberes ze pokial nehladas tieto ponuky bank len na internete kde nemusis moc zistit tak tym zaberes mnoho casu.
Jedna vec ako som pisal Nikdy nikto nenutil tych ludi si brat pozicky / lebo hlavne o to tu ide/ ty ludia si mohly odkladat roky z tych nasich super platov a kupit si to az neskor a bez problemou, ludia zo spolocnosti ako je OVB naozaj len pomahaju aj ked to nerobia nezistne.
co keby si sa skusila stretnut s dakymi ludmi co boli na tom velmi zle kvoli zadlzeniu a oni im pomohly, potom mi mozes povedat ci nemam pravdu
prajem pekny den
neviem či si zaregistroval, ale ja ich týmto nepotápam ani nič, len som povedala pravdu. a bez ohľadu na to, o akú sprostredkovateľskú spoločnosť ide, sú tam provízie z mesačných poplatkov. a na tom samozrejme nie je nič zlé, pokiaľ je človek charakter a dokáže niekomu ušetriť tisíce eur pri splátkach.
aj tebe pekný deň :happy:
Takych z OVB som uz stretol a sedel za jednym stolom, kde mi oni vysvetlovali ich skvele produkty, po hodine som im povedal, ze robim v banke a ze vsetko co mi povedal su proste polopravdy a bulikanie. Moc uz toho potom nepovedali.
Zaroven som nepovedal, ze clovek co v OVB pracuje je debil. Nie je, len podla mna bud to nic nevie, lebo keby vedel venuje sa tomu, nema na vyber alebo len slepo veri aku zasluznu pracu robi. Mozno by aj robil, ale keby ano, hovno zarobi. Clovek co financiam rozumie, nepotrebuje clovek z OVB doma pri telke, ten si vsetko zisti sam, urobi si prieskum, porovna a rozhodne - financa gramotnost. Clovek co je v tomto smere negramotny, si urcite tohto cloveka zavola, verim, ze sa da k tejto praci pristupovat seriozne, ale pochybujem, ze ju vacsina seriozne robi.
Clovek z OVB vidi len vyplatu, nie to ci niekomu pomohol a jeho usmev na tvari, ludia vyssie spomenuti, maju aspon dobry pocit, ze sa obzru a vidia nieco za sebou. V tomto je podla mna praca v OVBN nudna, neperspektivna a zaklada sa len na peniazoch.
V podstate sa nemam s tebou o com bavit. Ty budes slepo obhajovat OVB, ja len na margo, pozri vyssie, kto je za a kto proti. A nie v banke ludia nemusia sediet, nech sa venuju comu chcu, nech su zahradnikmi, nech pracuju v neziskovkach, len preboha nech si nemyslia, ze ak budu v OVB a chodit v obleku, ze su uspesní, to je sebaklam.
a clovek ktory sa financiam rozumie tak si to vybavi sam, mas pravdu..ale zial vela ludi sa do financii nerozumie a ani nema cas si robit takyto prieskum a zistovat si vsetky potrebne veci, a vsetko si este aj obehat sam..
ano ak si v OVB a chodis v obleku , automaticky neznamena ze si uspesny, musis preto nieco robit samozrejme a neviem preco je to podla teba neprespoektivne, da sa na tom dobre vypracovat..a nie neobhajujem ich slepo, ja tam uz ani nepracujem a neplanujem sa vratit ale podla mna ta praca nie je taka zla ako ju ty popisujes
Este raz pre pomalsich, nevravim, ze ta praca je zla, len ze je neperspektivna. Jasne, ze ju dakto musi robit, ale pochybujem, ze ju bude robit sikovny zahradnik, ktoreho praca bavi.
Zrejme ju bude robit clovek, co skoncil skolu a nevie co ma robit, nic nevie, nic ho nebavi alebo nema ine vychodisko alebo je to fakt iba zmrd. Pride ti,ze tam ludia pracuju lebo chcu? Lebo je to ich vysnena firma? Asi nie, ze? Urcite, nie.
Dobre napady a riesenia sa predavaju same, ty si len prostrednik. To by si mohol vediet.
No nic. Putuj zivotom dalej a nerusene.
A to slávne školenie prebieha tak - pokiaľ sa nepodarilo zlanáriť normálnych ľudí, ale tupcov - čo zväčša, že na papier si kreslia ako budú klientovi ukazovať ako funguje poistka (lebo však vizuálna podoba schémy je prudko dôležitá a človek hneď pôsobí vierohodnejšie ), bežný účet a podobne a učia sa čísla naspamäť, lebo by to neboli schopní ani sami vypočítať.
Pokračujem ďalej - zháňanie spolupracovníkov, ako tomu hovoria? Nábor? Osobne som zažila - a tam som aj s nimi skončila. Že si ku mne sadla VR a povedala mi "Napíš si na túto A4 30 mien ľudí, ktorých chceš kontaktovať ako klientov a nezabudni! Nie. neznamená nikdy nie! A tu si napíš 15 ľudí, kamarátov, ktorých chceš pod seba."
A keď mi povedala, že im mám hovoriť aká to je super práca a koľko zarábam a ja som zarobila...počkajte..hmmm...horibilnú 0 a ona o tom vedela. Tak takto sa priatelia nikdy v normálnej finančnej inštitúcii nesprávajú.
Mohla by som pokračovať ďalej...o ich seansách and etc. Jednoducho klamú, zavádzajú, zoberú kohokoľvek a je im jedno či to je študent ekonómie, inžinier elektrotechniky, právnik alebo murár - fakt, raz bol na pozícii R1 aj murár.
Na druhú stranu čo môžeme chcieť od nejakého jednoduchého človiečika čo skončil dvojročnú učňovku a zrazu mu do hlavy natlačia ako z neho bude veľký finančný poradca a bude zarábať cez 1000€ mesačne na najnižšej pozícii. Jednoducho každá ryba smrdí od hlavy - teda, keby som mala začať rozoberať čo sa deje na pozíciách GST a podobne tak by sme tu boli asi dozajtra.
A preto sa opäť na záver vyjadrím:"Nikdy tam nepracovať a už vôbec takýmto ľuďom nevkladať do rúk peniaze."
želám príjemný deň a odpustite si ma tagovať, ja som už svoj názor vyjadrila a žiadny vymastený ovb-ák ho nezmení
@52 @nahaku
nejak sa mi nechce z biznis hladiska verit, ze niekto ked sprostredkuvava sluzbu ako napr. uver, tak koncovy "uzivatel" toho uveru bude mat realne nizsie uroky ako banka ponuka samostatne (dokonca akciovo cez reklamy) ... ked je tam tretia strana, ktora by tam logicky mala mat nejaku maržu za sprostredkovanie, nie?
"povedzte kto v dnesnej dobe nejde do prace si zarobit?"
- vedci napr. a potom v kazdej profesii ludia, ktorych to bavi,
nejak sa mi nechce z biznis hladiska verit, ze niekto ked sprostredkuvava sluzbu ako napr. uver, tak koncovy "uzivatel" toho uveru bude mat realne nizsie uroky ako banka ponuka samostatne (dokonca akciovo cez reklamy)
- pri spomínaných úveroch ide o upravenie zmluvy. pred 5 rokmi boli úroky oveľa vyššie ako sú dnes, tá tretia strana sprostredkuje výhodnejší úver (namiesto 5,5% napr. 3,5% - čo keď si prerátaš, že splácaš napr 30 000 je dosť rozdiel a neprídeš o tisícky eur, ale o pár stovák)
ked je tam tretia strana, ktora by tam logicky mala mat nejaku maržu za sprostredkovanie, nie?
- tretia strana je tam vždy. akurát, že keď prídeš za nejakým ,,poradcom" (neriešme teraz, či na tebe chce zarobiť alebo ti korektne poradiť bez nátlaku), ktorý má prehľad a je vyhľadávaný, ti poradí lepšie, ako ten čo sedí za počítačom priamo v banke, lebo on má za úlohu sprostredkovať čo najviac pre neho najvýhodnejších zmlúv (aby mal čo najväčšie provízie)
- prečo finančný poradca zarobí tak ako zarobí? - pretože s tým, čo ponúkne, dokáže uzatvoriť možno 5x viac zmlúv (ktoré sú často minimálne o polovicu lacnejšie pre zákazníka) ako banka, pretože tá musí zarobiť na:
1. výplaty a provízie (provízie plynú z poplatkov klienta)
2. reklamu (každá druhá reklama v telke je o nejakej finančnej inštitúcii o tom, ako ponúkajú najvýhodnejšie úvery)
inak som za spojenie príjemného s užitočným - robiť to čo človeka napĺňa a aj si za svoju prácu zarobiť.
hmm, dakujem za upresnenia, ale
stale mi nejde do hlavy preco ta banka uzatvori zmluvy s tretimi stranami na nizke uroky, ktore si oni mozu pre svoje marze navysit a stale budu vyhodnejsie ako tie co sama na letaciku alebo internete ponuka. Ved keby rovno ponukala tie nizke a bez marze financnych poradcov, tak ludia sami pridu si uvery pobrat a vykaslu sa na "poradcov", lebo budu mat nevyhodnejsie ponuky
omylom som sa k takej prilezitosti dostala vydrzala som tam niekolko skoleni a vravim ti katastrofa.
uz pri pohovore ma nutil dat mu cislo aspon na desiatich mojich kamaratov. ked som povedala ze ich nechcem otravovat presviecal ma asi pol hodinu dalej, a nakoniec som mu ich dala (bola som sprosta, ja viem).
vecsina skoleni bola len o tom aka je to super firma, a ako uzasne budem zarabat, (preco sakra ich kancel, bola jedna mala nesympaticka miestnost s jednym stolom?)
po asi 5tich skoleniach som z nich nedokazala vymamit informaciu, ze odkial mi budu padat tie peniaze kedze od klientov nic nepytaju iba kontakty.
to ze som o ekonomike, financiach a podobnych vecia nemala ani sajnu im bolo uplne ukradnute a nesnazili sa to zmenit. No a potom ma volali na nejake vikendove skolenie, kde by som si ale musela sama cosi platit..a tak so konecne dostala rozum a poslala ich doprdele.
prislo mi to cele NECHUTNE NESERIOZNE
banka nepotrebuje upozorňovať na to, že má momentálne výhodnejšie podmienky. banka je ako bezcharakterný chlap, ktorý požičia susedovi 500 eur s úrokom 5% a o dva dni požičia susede 300 eur s úrokom 2%. a musí čušať pred susedom s 5% úrokom, lebo by chcel tiež nižší a nemal by taký zisk.
no a potom máš poradcov, ktorí uzatvárajú zmluvy a tiež odrbávajú ľudí, raz za mesiac uzatvoria 1 zmluvu, na ktorej zarobí províziu vo výške celomesačnej výplaty, alebo poradcov, ktorí uzatvoria zmluvy s inštitúciami, ktoré majú aj iné produkty, také, čo sú výhodnejšie pre klienta, možno o 80% lacnejšie. a taký človek uzatvorí síce zmluvu s menšou províziou, ale uzavrie ich viac, pretože keď ľudia prídu na to, za čo všetko si vlastne platia, tak si dajú poradiť. ale kžp a ižp sú stále v móde bohužial
a vobec, aka je skutocna hodnota produktu, z ktoreho urcite percento ide este vela vela ludom?
@vanchovi teraz sa pytam seriozne, lebo fakt netusim, aky je rozdiel medzi pyramidou a MLM?
@nahaku ja som sa stretla s ludmi, ktorym dost uskodili, co som vyhrala?
tato tema je vsak co si myslime o OVB
myslim ze zakladatel temy by chcel zacat u nich pracovat ak sa nemylim.
jednoducho Robte to co chcete iny aby robili vam. ked ich budete osravat budu osravat aj oni vas + Karma je svina