Windows samotný obsahuje ovládače na väčšinu zariadení. Ale pokiaľ by ti zvukovka vôbec nešla, lebo systém ju nerozpozná, tak potrebuješ ovládače, aby vôbec šla. Ale aj keď všetko ide ako má, odporúča sa sledovať ovládače a priebežne sťahovať najnovšie, nakoľko obsahujú rôzne vylepšenia, aj čo sa týka kompatibility atď.
Hextall: ako si prisiel na to ze windows obsahuje ovladace na vacsinu zariadeni? Ja mam okrem ineho aj win XP SP2 + vzdy aktualizovany, dosku mam staru mozno aj vyse roka (on board zvukovka a aj sietovka) a na obe potrebujem ovladace lebo ich windoze nerozpozna.. Grafiky ti tiez nenajde a potrebujes na ne drivery, multifunkncne, webky a ine detto.. Este sa mi nestalo aby som nepresedel par hodin len instalovanim potrebnych driverov a to neni moj comp prave najnovsi..
Ale hej mas pravdu, ked je od vyrobcu hardware, tak dam radsej ten, ako ten origos windozacky..
Windows tie ovládače má, ale z nejakého nevysvetliteľného dôvodu dosť veľa zariadení nerozpozná a proste napíše "neznáme zariadenie". Keď si ale dáš aktualizovať ovládač, potom si z ponuky vyberieš presne typ a model , windows opýta inštalačné CD a nainštaluje ti driver. Hovorím ale, že je lepšie dať nový driver z CD, alebo ešte lepšie priamo zo stránky výrobcu
Markonix: to by som netvrdil ani ako zarity linuxak a odporca voci vsetkemu co ma nablizkanu nalepku microshitu..
Vezmi si to takto, nebyt windozu, tak taky Apple by nemal az taky velky dovod vyvijat OSX, lebo by nemal komu konkurovat (iba ze by sa na desktope presadili ine Unixy mozno taky freeBSD o com aj tak velmi pochybujem), nehovoriac o tom ze Linux by tu ani nemusel byt a celkovo by bol pocitacovy trh dost slaby a ak nie tak by sme frcali na Amigach a to by asi nechcel nikto..
No windowsove ovladace stoaj za dve veci. Pri drajvroch sa neda stravit viac ako pol hodka, a to uz prehanam, neviem co s tym ma kto aky problem.
Kazdy hardware co mate v PC je od urciteho vyrobcu, ak mate INTEL - drivery hladajte na intel.com, ak mate MSI, tak www.msi.com.tw, ak mate ASUS, tak www.asus.com, proste na stranke vyrobcu. Takto najdete drivery novsich pc (nie 300MHZ pentium 2) , tie drivery su oficialne, stranky su nezaspamovane, maju velmi slusny download a je to fakt pohodka. Este sa nestalo ze by som tam nenasiel co potrebujem.
Tommyhot, nikdy nevieš čo by mohlo byť ale to je teraz jedno, tu ide o to že je trochu trápne zakladať diskusiu len pre to že si neviem na nete nájsť ovladače na zvukovku!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Ale hej mas pravdu, ked je od vyrobcu hardware, tak dam radsej ten, ako ten origos windozacky..
Macheeeeeer neeeežeeeeer
ale nežeeeeeeer
Vezmi si to takto, nebyt windozu, tak taky Apple by nemal az taky velky dovod vyvijat OSX, lebo by nemal komu konkurovat (iba ze by sa na desktope presadili ine Unixy mozno taky freeBSD o com aj tak velmi pochybujem), nehovoriac o tom ze Linux by tu ani nemusel byt a celkovo by bol pocitacovy trh dost slaby a ak nie tak by sme frcali na Amigach a to by asi nechcel nikto..
Kazdy hardware co mate v PC je od urciteho vyrobcu, ak mate INTEL - drivery hladajte na intel.com, ak mate MSI, tak www.msi.com.tw, ak mate ASUS, tak www.asus.com, proste na stranke vyrobcu. Takto najdete drivery novsich pc (nie 300MHZ pentium 2) , tie drivery su oficialne, stranky su nezaspamovane, maju velmi slusny download a je to fakt pohodka. Este sa nestalo ze by som tam nenasiel co potrebujem.