Ľudkovia,
.. čo hovoríte na aktivity týchto ľudí?
Ako sa staviate vy k problému plýtvania potravinami?
Zapojili by ste sa do takýchto akcií?
A posledná otázka...Existuje niečo podobné aj na Slovensku?
ale ako nevravím že je to zlý nápad ...minule som o tom pozeral dokument ...proste táto doba je totálna pičovina ...tu radšej vyhodia jedlo do koša ako povedať niekomu čo si odnesieš je tvoje ale hlavne že mnoho ľudí je na bode podvýživy ...to proste "nevidia"
@octa Nie, sú to dobrovoľníci, ktorí chodia zbierať zeleninu a ovocie, ktoré by poľnohospodári- pestovatelia neboli schopní predať do supermarketov, ani iným odberateľom a zhnilo by na poli,.. jednoducho nemajú pre ne využitie..
Samozrejme je to na základe dohody medzi poľnohospodárom a dobrovoľníkmi, ktorí nazbieranú úrodu dávajú do potravinových baniek.
samozrejme môžem s tým začať sama, no v mojom okolí neviem o žiadnej organizácii, ktorá by takúto pomoc potrebovala, a že by chceli slnečnicu a kukuricu o tom ma nik nepresvedčí.. Lebo nič iné som v okolí pestovať nevidela.
Neviem odkiaľ si či z mesta alebo dediny ale na dedinách sa toto bežne robí. Kukurica, slnečnica, klásky čo ostali po kombajne..... Ten kto niečo chová si týmto trochu prilepší, len by tu museli byť trošku uvedomelí ľudia ktorí na teba nebudú chcieť volať policajtov aj keď pole nieje ich Ale to že človek zanesie v zime keď je sneh do lesa vrece obilia pre zvery a za hodinu ho nejaký chuj pozbiera lopatou.....
@jogutr z dediny..
Ale u nás sa nedá nič zbierať, lebo tu si každý pestuje svoje a poriadne si aj vyzbiera, veď hádam je nejaký hospodár.
keď niečo pestujú vo veľkom, tak bližšie pri mestách, teda ďalej od nás,..
A hej..keď volajú políciu len preto že "On si zbiera a ja nie, tak zavolám.." Takí sú ľudia. žičliví až no.
Samozrejme keď prídeš k niekomu na pole za domom tak ťa bude vyháňať
Určite tam máte nejaké bývalé komunistické družstvo po ktorom ostali pozemky a niekto na nich hospodári. A ten kto to robí tomu to je jedno že sa mu tam premávajú ludia za kombajnom a zbierajú. Teda vo väčšine prípadov
Len teraz je ešte teoreticky zima zbierať sa ešte chvíľu nebude
@jogutr teoreticky zima..
u nás bolo iba chovné družstvo..
Ale tak v mojom okolí takých možností príliš nie je, ale dostať sa k niečomu takému- určite sa pripojím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
dam sa na to
jolo
Samozrejme je to na základe dohody medzi poľnohospodárom a dobrovoľníkmi, ktorí nazbieranú úrodu dávajú do potravinových baniek.
asi sa na to dám
Ale u nás sa nedá nič zbierať, lebo tu si každý pestuje svoje a poriadne si aj vyzbiera, veď hádam je nejaký hospodár.
keď niečo pestujú vo veľkom, tak bližšie pri mestách, teda ďalej od nás,..
A hej..keď volajú políciu len preto že "On si zbiera a ja nie, tak zavolám.." Takí sú ľudia. žičliví až no.
Určite tam máte nejaké bývalé komunistické družstvo po ktorom ostali pozemky a niekto na nich hospodári. A ten kto to robí tomu to je jedno že sa mu tam premávajú ludia za kombajnom a zbierajú. Teda vo väčšine prípadov
Len teraz je ešte teoreticky zima zbierať sa ešte chvíľu nebude
u nás bolo iba chovné družstvo..
Ale tak v mojom okolí takých možností príliš nie je, ale dostať sa k niečomu takému- určite sa pripojím.